ابوطالب امینی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، با بیان اینکه از اسفندماه سال گذشته تا اوایل شهریورماه، سه میلیون اصله نهال با مشارکت مردم اصفهان و یک میلیون تا یک میلیون و ۷۰۰ هزار اصله توسط بخش خصوصی در استان اصفهان تولید شده است، اظهار کرد: در این طرح، گونههای بومی و با نیاز آبی کم برای استان انتخاب شده است.
وی افزود: بر اساس مطالعات و شناسایی مناطق بومی و سازگاری نهالها در نواحی، درصدد هستیم که این نهالها را با کمترین بهره آبی، بازدهی مناسب و مطابق با خاک و هوای نقاط مختلف استان تولید کنیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان با بیان اینکه ۱۱ تا ۱۵ دستگاه متولی شامل شهرداری، بنیاد مسکن، دهیاری، ارتش، سپاه، تعاونی روستایی و حوزه بسیج همه در این رویکرد ملی مشارکت و همکاری دارند، تصریح کرد: بر اساس تعهدات باید سالانه چهار تا پنج میلیون اصله نهال در استان کاشت و تولید شود، از اینرو لازم است تمام دستگاههای مرتبط این امر را در دستور کار خود قرار دهند.
وی ادامه داد: این طرح بزرگ مردمی در استان اصفهان مستلزم همکاری دستگاههای اجرایی به ویژه صنعت، معدن، تجارت، بنیاد مسکن، دهیاریها، محیط زیست و گروههای مردمی است.
امینی درباره بهرهمندی از نهالهای بومی منطقه گفت: به عنوان مثال درصدد هستیم به دلیل شرایط آب و هوایی در شمال و جنوب استان، نهال بادام اسکوپاریا کاشت و تولید شود، چرا که در کمترین میزان بارندگی از مناسبترین بازدهی و رشد برخوردار است، همچنین بهطور طبیعی گونههای تاغ هم در این مناطق مناسب است.
امینی با تاکید بر اینکه سعی میکنیم، کمترین منابع آبی را در کاشت و توسعه سالانه چهار تا پنج میلیون اصله نهال مورد بهرهبرداری قرار دهیم، اظهار کرد: از طرح ملی کاشت یک میلیارد درخت، سهم اصفهان، تعهد ۲۰ میلیون اصله طی چهار سال است که تا امسال باید کاشت پنج میلیون اصله اجرایی شود.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس اعتبارات در سال گذشته، عمده فعالیت این اداره کل در کشور پیرامون طرح کاشت یک میلیارد درخت بود، زیرا با توجه به وظیفه جهانی، قانونی و تکلیف شرعی که مقام معظم رهبری بر آن تاکید داشتند، این رویکرد ملی در اولویت امور سازمان منابع طبیعی قرار دارد و باید طی چهار سال یک میلیارد اصله درخت (سالانه ۲۵۰ میلیون اصله) در کشور کاشته شود.
نظر شما