به گزارش خبرنگار ایمنا، عقربهها ساعت ۱۹:۳٠ را نشان میدهد و داخل سالن اجلاس، فضایی متفاوت از دفعات قبل حاکم است؛ برخلاف همیشه، بیشتر صندلیهای سالن را بچهها گرفته و همانطور که بادکنکها را در دست گرفتهاند شور و نشاطی عجیب در سالن منتقل میشود.
قرار بر این بود که جشنواره سیوپنجم برای همه بچههای نصف جهان باشد و در اولین دقایق جشنواره نیز این قول عملی میشود؛ قبل از شروع تلاوت آیات قرآن مجید، تلویزیونهای حاضر در سالن، «داستان ایلیا» را نشان میدهد، ایلیایی که بر ویلچر نشسته و داستان زندگیاش را برایمان تعریف میکند، ایلیایی که میگوید تنها آرزویم این است که بتوانم روی دو پایم بایستم.
به محض شروع تلاوت آیات قرآن سکوتی بر جلسه حاکم میشود و دوربینها، در کنار تصویر قاری نوجوان، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را نشانمیدهد که در ردیف اول نشسته است.
پس از دقایقی سکوت، همهمهای از سمت بچهها در سالن به راه میافتد و سری که در جمعیت میچرخانم، متوجه میشوم عروسکها برای اجرای سرود به روی صحنه میآیند و داوران و خبرنگاران نوجوان در سالن، با دست و جیغهای خود با آنها همراهی میکنند.
ساعت به ۲٠ میرسد؛ محمد سلوکی برای اجرا به صحنه دعوت شده و با استقبال بینظیر کودکان و نوجوانان مواجه میشود و از تمام حاضران دعوت میکند تا بر بال پروانههای جشنواره سوار شوند و دقایقی بعد مجید زینالعابدین دبیر جشنواره به جایگاه دعوت میشود و آماری از آثار جشنواره ارائه میدهد.
دقایقی بعد مجید زینالعابدین دبیر جشنواره به جایگاه دعوت میشود و آماری از آثار جشنواره ارائه میدهد و پس از آن هم معاون فرهنگی شهردار به صحنه میآید.
مجید زینالعابدین، دبیر سی و پنجمین جشنواره بینالمللی فیلم کودک و نوجوان با اشاره به برگزاری این دوره از جشنواره در اصفهان با بیان اینکه جشنواره فیلم کودک پس از چهار دهه به بلوغ رسیده و جزئی از هویت اصفهان شده است؛ اصفهان شهر زندگی و در آن عقبه تمدنی و فرهنگی مشهود است و همگان به داشتن آن افتخار میکنند، گفت: اصفهان شهر فرهنگ، هنر، صنعت و علم است.
وی در خصوص جزئیات آثار جشنواره امسال گفت: جشنواره امسال بیش از ۵۵۹ فیلم متقاضی اولیه در چهار بخش رقابتی در بخشهای ملی و بینالمللی در حوزه فیلمهای بلند و کوتاه داشت که در ادامه بیش از ۶۸ فیلم به بخش رقابتی راه پیدا کردند.
زینالعابدین ادامه داد: حضور و فعالیت ۸۳۵ داور کودک و نوجوان، شور و اشتیاق بچههای اصفهان را نسبت به برگزاری جشنواره نشان میدهد و در این راستا برگزاری دوباره جشنواره در اصفهان مدیون تاکید و دستور وزیر فرهنگ و ارشاد، برنامهریزی راهبردی سازمان سینمایی، پیگیری و عزم جدی مسئولان استان، همدلی و همراهی اعضای شورای اسلامی شهر، شهردار اصفهان و مدیران شهری و مردم اصفهان است.
کمال حیدری، معاون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان نیز با تاکید بر اینکه سیوپنجمین جشنواره فیلم کودکان و نوجوانان فرصتی برای پر شور و شوقتر شدن ایران است، افزود: تا به الآن سه گام از مسیر جشنواره بینالمللی فیلم کودک و نوجوان برداشته شده و گام نهایی را باید شما کودکان و جوانان بردارید که قطعاً موفق خواهید بود.
وی با تاکید بر اینکه امید است در سیوپنجمین جشنواره فیلم کودکان و نوجوانان خدمتگزار شایستهای برای شرکت کنندگان و همراهان باشیم، خاطرنشان کرد: در سیوپنجمین جشنواره بینالمللی فیلم کودکان و نوجوانان برنامههای خاصی را برای محلهها در نظر داریم و از طرفی شاهد برنامههای زیادی از طرف کودکان مبتلا به سرطان نیز هستیم.
پس از چند دقیقه مجری از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دعوت میکند و او به بیان توضیحاتی از عملکرد دولت در حوزه سینما میپردازد و بچهها را به سمت حرکت به قله دعوت میکند.
محمد مهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که بدون اعلام قبلی در برنامه حضور یافته بود، خطاب به حاضران گفت: شما امروز وارث سرمایه بزرگی هستید، شما فرزندان مرز و بومی هستید که برای استقلال آن جانهای عزیز فراوانی تقدیم شده است و در این راستا به اصفهان برای تمام افتخارآفرینیها و پیشتازیها تبریک میگویم؛ برای قدردانی از اصفهان واژگان کم است و با این واژگان نمیتوان برای این مهد فرهنگ و تمدن تقدیر لازم را به عمل آورد.
وی با بیان اینکه در دولت بنا را بر این گذاشتیم کهحوزه فرهنگ و هنر در جایگاه اصلی خود قرار بگیرد، ادامه داد: دولت انقلابی اسلامی تمام تلاش خود را برای پیشتازی حوزه فرهنگ و هنر میکند، قرار است برای اصلاح و بهبود روشها در تعلیم و آموزش حوزه کودک و نوجوان سرمایه گذاریهای وسیعی را انجام دهیم، کودکان و نوجوانان ایران زمین پیشتاز در آینده سازی و افتخار آفرینی برای ایران هستند، از این رو تربیت و تعلیم کودکان و نوجوانان مسیر مهم ایجاد تمدن اسلامی است و در تحقق این مهم ضرورتهایی وجود دارد.
اسماعیلی گفت: دوستان ما بهدنبال ایجاد زنگ سینما در مدارس هستند که بهزودی محقق میشود، از طرفی بنیاد پویانمایی از مزیتهای بزرگ ما است و در این راستا شاهدیم یک فیلم پویانمایی چطور سینماهای ما را شلوغ کرده و بنای ما توسعه این گامها است.
بعد از اینکه اسماعیلی از جایگاه پایین میآید، آهنگ خاطرهانگیز پلنگ صورتی در سالن پخش میشود و با صدای جیغ و هورا بچهها، هنرمندی به اجرایی متفاوت میپردازد.
در میان برنامه، مجری از بچههای حاضر در صحنه میپرسد به نظر شما برای فتح قله چه لوازمی نیاز است و پاسخهای متفاوتی از طناب و اراده داشتن تا خستگی ناپذیری میشنود و این یعنی میتوان بر این بچهها تا فتح قلهها حساب باز کرد؛ در بخشی دیگر از مراسم هم کودکانی قد و نیم قد با لباسهای محلی به اجرای سرود پرداختند و چند دقیقه بعد هم، صدای خسرو شکیبایی با موسیقی صد دانه یاقوت در سالن پیچید.
در پایان هم پروانههای اصفهان در سالن بزرگ اجلاس به پرواز درآمدند و سیوپنجمین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودک و نوجوان بهصورت رسمی افتتاح شد.
نظر شما