پوشش ۹۰ درصدی بیمه سلامت برای درمان زوج‌های نابارور

طبق ماده ۴۳ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، پوشش بیمه‌ای خدمات درمان ناباروری به عنوان یکی از مهم‌ترین برنامه‌های وزارت بهداشت مطرح و زیرساخت‌های ارائه خدمات و قرارداد با بیمه‌های پایه در مراکز درمانی فراهم شده است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، فرزندآوری و تجربه احساس پدر و مادر شدن، یکی از تصمیمات مهمی است که زوجین در طول زندگی مشترک خود می‌گیرند و در این مسیر ممکن است گاهی با مشکلاتی روبه‌رو شوند و با توجه به اینکه فرزندآوری، جوانی جمعیت و اجرای سیاست‌های جمعیتی از جمله دغدغه‌های جدی در کشور طی سال‌های اخیر بوده، یکی از مباحث مهم، خدمات‌رسانی مناسب و کم هزینه به زوج‌های نابارور جهت درمان آنها است.

مریم آزادی، معاون دفتر تخصصی سازمان بیمه سلامت کشور، اظهار کرد: سازمان بیمه سلامت برای حمایت از زوج‌های نابارور خدمات تشخیص و درمان از جمله دارو، آزمایش، بستری و جراحی و خدمات تخصصی ناباروری را تحت پوشش قرار داده است؛ به این صورت که بیمار با مراجعه به مراکز دولتی با تعرفه ۹۰ درصد و با مراجعه به سایر مراکز با ۹۰ درصد تعرفه عمومی غیردولتی تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند و اگر زوجین به مراکز غیر طرف قرارداد سازمان بیمه سلامت مراجعه کنند، می‌توانند با ارائه مدارک درمانی و مراجعه به ادارات کل بیمه سلامت کل کشور هزینه درمان خود را دریافت کنند.

وی افزود: سازمان بیمه سلامت به تمام زوجین ایرانی که دارای بیمه پایه باشند، خدمت بیمه‌ای ارائه می‌دهد. اگر زوجی فاقد پوشش بیمه باشند، می‌توانند با مراجعه به سایت بیمه سلامت یا ادارات کل بیمه سلامت کشور بیمه سلامت همگانی را دریافت کرده و از خدمات آن بهره مند شوند.

معاون دفتر تخصصی سازمان بیمه سلامت کشور با بیان اینکه این بیمه در مرحله اول برای زوج‌هایی است که به سبب مشکلاتی که دارند باید سلول‌های تولیدمثل آنها فریز شود، اظهار کرد: برای دختران مجرد دارای مشکل که باید سلول‌های تولید مثل‌شان فریز شود نیز به دبیرخانه پیشنهاد شده و امید می‌رود در آینده این گروه نیز تحت پوشش قرار بگیرند.

وی تصریح کرد: بیمه سلامت محدودیتی برای تعداد سیکل‌های درمان و هزینه درمان ندارد و برای زنان تا ۴۹ سال تمام خدمات بیمه‌ای ارائه می‌شود.

آزادی با اشاره به ارائه نسخه جدید درمان ناباروری توسط دبیرخانه شورای عالی سلامت، خاطرنشان کرد: این نسخه باید به تصویب هیئت وزیران برسد و پس از آن ابلاغ که ظرف یک تا دو ماه آینده این روند طی خواهد شد. محدودیتی برای مراجعه بیمار به مراکز دولتی و خصوصی وجود ندارد، این انتخاب با بیمه شدگان است و در مراکز خصوصی تا ۹۰ درصد هزینه‌ها تحت پوشش بیمه قرار خواهد گرفت.

زوجین تا ۴۹ سالگی از سه دوره خدمات ناباروری تحت پوشش بیمه استفاده کنند

مرجان مشکاتی، مدیر گروه سلامت خانواده و جمعیت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، با بیان تعریفی از ناباروری اظهار کرد: به‌طور کلی ناباروری به دو دسته ناباروری اولیه و ناباروری ثانویه تقسیم می‌شود؛ ناباروری اولیه زمانی است که یک زن تجربه بارداری ندارد یعنی تجربه آزمایش مثبت حاملگی را نداشته است، همچنین ناباروری ثانویه زمانی است که یک زن تجربه یک بار تست مثبت بارداری را داشته است.

وی افزود: تعریف دیگر ناباروری بر اساس سن زنان و مدت زمانی است که زوجین برای بارداری اقدام کرده‌اند، اگر زنان بالای ۳۵ سال به مدت شش ماه و زنان زیر ۳۵ سال به مدت یک سال پس از اقدام به باروری نتیجه‌ای دریافت نکنند، باید برای تشخیص و رفع علت ناباروری به پزشک مراجعه کنند.

مدیر گروه سلامت خانواده و جمعیت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به مراکز پوشش و درمان ناباروری در اصفهان تصریح کرد: یک مرکز دولتی در بیمارستان شهید بهشتی به نام مرکز درمان ناباروری حضرت مریم و دو مرکز خصوصی واقع در بیمارستان میلاد و مرکز درمان ناباروری خیابان مشتاق وجود دارد که به صورت تخصصی روی مسئله ناباروری کار می‌کنند.

وی درباره اقدامات اولیه برای درمان ناباروری گفت: تشخیص و درمان ناباروری سه سطح دارد، سطح اول مراجعانی هستند که به پزشک عمومی و مراکز بهداشتی مراجعه می‌کنند و اقدامات اولیه را انجام می‌دهند که در صورت نتیجه نگرفتن و ناکافی بودن درمان، به سطح دو و در نهایت به سطح سه که درمان تخصصی را شامل می‌شود، ارجاع می‌شوند.

مشکاتی در پاسخ به این سوال که آیا بیمه، هزینه درمان یک زوج نابارور را پوشش می‌دهد یا خیر؟، اضافه کرد: اتفاق خوبی که در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت رخ داد این بود که درمان ناباروری تحت پوشش بیمه قرار گرفت و زوجین می‌توانند تا ۴۹ سالگی در طول یک سال از سه دوره خدمات ناباروری تحت پوشش بیمه استفاده کنند. بیمه‌ها در مراکز دولتی سطح سه درمان ناباروری بالغ‌بر ۹۰ درصد تعرفه عمومی درمان را پوشش می‌دهند.

وی با اشاره به تسهیلات فراهم شده برای زوج‌های نابارور گفت: علاوه‌بر اینکه بیمه‌ها مکلف هستند خدمات درمانی زوجین نابارور را پوشش دهند، شرایطی فراهم شده است تا تسهیلاتی به میزان ۵۰۰ میلیون ریال با اقساط ۶۰ ماهه و کارمزد چهار درصد برای درمان ناباروری به زوجین اختصاص داده شود.

مدیر گروه سلامت خانواده و جمعیت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به مراحل دریافت تسهیلات درمان ناباروری خاطرنشان کرد: در ابتدا زوجین به بیمارستان بهشتی مراجعه و توسط متخصصان مربوطه معاینه می‌شوند، مدارک موجود بررسی و در صورت نیاز به تسهیلات به معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و معاونت درمان معرفی می‌شوند و در نهایت این زوجین به بانک مربوطه معرفی می‌شوند تا تسهیلات را دریافت کنند؛ مراحل دریافت تسهیلات از بانک همچون سایر تسهیلات بانکی مستلزم صرف وقت کافی است، اما سعی شده است شرایطی فراهم شود که روند رسیدگی را سرعت بخشد.

کد خبر 692881

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۲۳:۲۸ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۲
    0 0
    دروغ محضه یک ریال بابت دارو به ما ندادن چند بار هم مراجعه کردم معلوم نیست پولا چی میشه