بارش‌های فرانرمال در راه کهگیلویه و بویراحمد

مدیرکل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد گفت: بارش‌های سال‌جاری فراتر از حد نرمال است و مردم باید برای جلوگیری از خسارات احتمالی هوشیار باشند.

به گزارش خبرنگار، استان کهگیلویه و بویراحمد با قرار گرفتن در دامنه رشته کوه زاگرس از وضعیت جغرافیایی خاص برخوردار است و یکی از استان‌های پربارش کشور به شمار می‌آید. وضعیت جغرافیایی خاص و بارش‌های جوی مناسب در این کهگیلویه و بویراحمد سبب شده تا این استان با آنکه یک درصد از مساحت کشور را دارا است، بیش از ۱۰ درصد روان‌آب‌های کشور را به خود اختصاص دهد تا یکی از تأمین کنندگان اصلی حوزه آبریز کارون به شمار آید.

مطابق پیش‌بینی هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد بارش‌ها در این استان از نیمه آبان‌ماه آغاز می‌شود و این بارش‌ها بیشتر از حد نرمال خواهد بود، همین موضوع باعث شده است تا دستگاه‌های متولی در مدیریت بحران استان هوشیارتر از گذشته فعال شوند.

مردم به هشدارها توجه کنند تا دچار خسارت نشوند

علی کرمی، مدیرکل هواشناسی کهگیلویه بویراحمد می‌گوید بر اساس پیش‌بینی‌ها امسال بارش‌های فراتر از نرمال در استان خواهیم داشت که این وضعیت در غرب و جنوب غرب و حاشیه زاگرس نیز خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه پیش‌بینی‌های بلند مدت تا ۶۰ درصد صحت دارد، خاطرنشان کرد: باید آمادگی لازم را داشته باشیم، الگوها و نقشه‌های هواشناسی نشان می‌دهند استان کهگیلویه و بویراحمد جزو استان‌های است که بارش‌های بالایی خواهد داشت، مردم باید به هشدارها توجه کنند تا دچار خسارتی نشوند.

مدیرکل هواشناسی کهگیلویه بویراحمد به وضعیت بارندگی در سال زراعی اخیر اشاره و تاکید کرد: از اول مهر ۱۴۰۱ تا سی‌ویکم شهریور امسال یک سال زراعی است، در سال زراعی گذشته رتبه ۲ کشور را از لحاظ میزان بارندگی داشتیم و استان‌هایی که در زاگرس هستند نیز بارش‌های خوبی داشتند.

مدیرکل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: میزان بارش سال زراعی ما در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ در یاسوج ۸۸۱ میلی‌متر، در سی سخت ۸۲۸ میلی‌متر، در دوگنبدان ۴۶۵ میلی‌متر، در مارگون ۸۹۱ میلی‌متر، در لنده ۸۸۱ میلی‌متر، در چرام ۶۹۷ میلی‌متر و در لیکک ۴۹۹ میلی‌متر، و در امامزاده جعفر ۴۹۱ میلی‌متر بود در کل در سطح استان ۶۹۴ میلی‌متر بارندگی در سال زراعی به صورت میانگین داشتیم و نسبت به سال زراعی سال گذشته میانگین ۱۰۱ میلی‌متر بیشتر بارندگی داشتیم.

کرمی با بیان اینکه میانگین بلند مدت ما برای سطح استان ۵۸۰ میلی‌متر بوده است، گفت: تفاوت سال زراعی نسبت به میانگین بلندمدت ما در کل دوره آماری ۱۱۴ میلی‌متر بیشتر بوده است و در سال زراعی ۲۰ درصد بیشتر از میانگین بلند مدت بارندگی داشته‌ایم.

کد خبر 692833

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.