وحید مهدویان در حاشیه برگزاری نمایشگاه فننما در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: با ورود به عصر فرامدرن و ایجاد دگرگونیهای فراوان، موضوع تکنولوژی در این بین بسیار شاخص است و در حوزه فناوری روزانه با دگرگونیهای شگفتانگیزی مواجه هستیم.
وی افزود: این دگرگونیها بر کالبد شهرها، جامعه، فرهنگ، خانواده و سبک زندگی ما تأثیر بسزایی داشته است.
معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان با اشاره به حوزه شهرسازی که ساخت شهر را بر عهده دارد، تصریح کرد: یکی از دگرگونیهایی که در این عصر اتفاق افتاده در این حوزه است و فعالیتها در دو محور اصلی پیش میرود.
وی با بیان اینکه این محورها شامل طراحی و برنامهریزی هوشمند و ارائه خدمات شهرسازی به شهروندان است، گفت: استفاده از نرمافزارهای هوشمند برای طراحی شهری با رعایت شاخصهای محیط زیست، ترافیک و فنی که طراح آنها را باید برای طراحی خود حتماً در نظر گیرد و به آن توجه داشته باشد.
مهدویان اضافه کرد: زمانی که هوش مصنوعی درگیر این موضوع شود، بهطور قطع طرحهای ما ضریب خطای کمتری خواهد داشت و در نتیجه شکلگیری و توسعه شهرهای ما در حوزه طراحی شهری میتواند هوشمندانه باشد.
وی خاطرنشان کرد: تلاش میکنیم از طریق ارتباط با شرکتهای دانشبنیان فناوری حوزه طراحی شهری را بومی شده و به طور مقتضی وارد حوزه شهرسازی و معماری کنیم تا طراحی، برنامهریزی شهری و طراحی معماری ما مبتنی بر هوش مصنوعی باشد.
معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان با اشاره به محور دوم فعالیتهای حوزه شهرسازی در عصر فرامدرن گفت: در واقع باید بتوانیم بر مبنای فناوریهای نوین، سرعت خود در ارائه خدمات به شهروندان را افزایش دهیم، کیفیت را بالا ببریم و درصد خطاها را کاهش دهیم.
وی با بیان اینکه گام نخست این موضوع در برنامه سامانه توسعه هوشمند شهری (اصنو) برداشته شد، گفت: بر این اساس به منابع جامع اطلاعات شهری دست پیدا کردیم و در این بستر بسیاری از خدمات ما از حالت سنتی و الکترونیک خارج و به شکل هوشمند تبدیل شد.
مهدویان خاطرنشان کرد: تا پایان امسال به مجموعه ارائه خدمات هوشمند به شهروندان خواهیم رسید و در این راستا بسیاری از اقداماتی که توسط کارکنان شهرداری و بر اساس سلیقههای شخصی انجام میشد، در حوزه هوش مصنوعی و هوشمندسازی انجام میشود.
در نمایشگاه فن نما متخصصان در این حوزه شناسایی و جذب میشوند و در این راستا در تلاش هستیم تا از این پس این تصمیمسازیها را به هوش مصنوعی بسپاریم.
وی با بیان اینکه در فاز دوم، بحث تنظیم سناریوهای هوشمند مطرح میشود و تصمیمات مدیران شهری بر اساس تصمیم سازی کارشناسان است، گفت: اینکه شهر به کدام طرف توسعه پیدا کند، بلندمرتبهسازی شود یا در سطح گسترش پیدا کند یا تغییرات کاربری که در حین توسعه شهر اتفاق میافتد، بر اساس تصمیمسازیهای کارشناسان است.
معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان ادامه داد: در نمایشگاه فننما متخصصان در این حوزه شناسایی و جذب میشوند و در این راستا در تلاش هستیم تا از این پس این تصمیمسازیها را به هوش مصنوعی بسپاریم.
وی افزود: کارشناسان شاخصهایی از جنس اقتصادی، اجتماعی و کالبدی که لازمه طراحی در این حوزه است را به هوش مصنوعی میدهند که بر اساس این شاخصهها و تکنولوژی که در هوش مصنوعی وجود دارد، بدون نیاز به کارشناسان توسط این فن برای مدیران تصمیمسازی انجام خواهد شد.
مهدویان با تاکید بر حرکت به سمت تصمیمسازی هوشمند گفت: ابتدای این مسیر در حال تدوین مدلهای آن هستیم و برای ادامه مسیر به تخصص و کمک متخصصان و شرکتهای دانشبنیان نیاز داریم تا مدیران ما در حوزه شهرسازی بتوانند با حداقل خطا تصمیمگیری کنند.
معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان اضافه کرد: نمایشگاه فننما در این مسیر میتواند به ما کمک کند تا ضمن اعلام خواستههای خود، افراد متخصص در این حوزه را شناسایی و جذب کنیم، چراکه در عصر فرامدرن و دانایی در حقیقت در مسیر تغییرات در زیر چتر تکنولوژی قرار گرفتهایم و با ایجاد همافزایی با شرکتهای دانشبنیان خواهیم توانست به خواستههای خود در این زمینه دست پیدا کنیم.
نظر شما