تأکیدات رئیس قوه قضائیه در خصوص مقابله قاطعانه با فساد و مفسد

رئیس قوه قضائیه گفت: باید بدون اغماض و چشم‌پوشی با فساد و مفسد برخورد کنیم؛ البته به فساد فردی که کارگزار نظام است باید بیشتر توجه کنیم و قاطعانه‌تر مقابله کنیم.

به گزارش ایمنا و به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه، حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای امروز _دوشنبه دهم مهرماه_ در سخنرانی در نشست شورای عالی قوه قضائیه، ضمن تبریک میلاد با سعادت حضرت نبیّ مکرم و رسول اعظم (ص) و همچنین ولادت باسعادت حضرت امام صادق (ع) اظهار کرد: مسلمانان هر گاه در مدار وحدت قرار گرفتند، ظفرمند و پیروز شدند. وحدت عنصری اساسی است؛ وحدتی که حضرت امام خمینی (ره) بر آن تاکید می‌فرمودند، امری مقطعی و تاکتیکی نبود، بلکه اطاعت از فرمان الهی و تحقق آیه شریفه‌ی «وَاعتَصِموا بِحَبلِ اللَّهِ جَمیعًا وَلا تَفَرَّقوا» بود.

وی افزود: این ملت مسلمان و متدین و یکپارچه است که تولید قدرت می‌کند، اگر این وحدت و یکپارچگی ایجاد، حفظ و تقویت شود، بسیاری از مسائل در امت اسلامی حل خواهد شد؛ البته وجود اختلاف نظر و عقیده امری طبیعی است، مهم آن است که بتوانیم در مشترکات اصلی حول قرآن و سنت و اسلام ناب گرد هم آییم؛ همچنین باید توجه داشت که وحدت یک سری اصول و لوازم دارد که باید به این اصول و لوازم ملتزم باشیم.

رئیس عدلیه با اشاره به در پیش بودن هفته نیروی انتظامی، ضمن گرامیداشت این هفته و تبریک به تمام نیروهای فراجا و کلیه حافظان امنیت مردم و کشور، تصریح کرد: شاید هیچ نهادی در کشور ما به اندازه نیروی انتظامی دارای تنوع مأموریت و مسئولیت نباشد؛ در این چند هفته اخیر نیز نیروهای فراجا در کنار سیار حافظان امنیت مردم خوش درخشیدند و توطئه دشمنان در ناامن کردن کشور را به لطف خداوند و با همراهی و بصیرت مردم ناکام گذاشتند.

وی ضمن تاکید بر اینکه پلیس ما امروز مقتدر است، گفت: باید همگان کمک کنیم تا بر اقتدار این نیروی حافظ امنیت مردم افزوده شود؛ نباید اجازه دهیم اقتدار پلیس ما مخدوش شود. پلیس باید با مردم مهربان باشد و دلسوز مردم باشد و امنیت مردم را در ساحات مختلف تأمین و تحکیم کند. پلیس ما در این حوزه‌ها موفق و مؤید است. ما در دستگاه قضائی باید آنجا که لازم است و در چارچوب موازین قانونی است، اختیاراتی را در راستای پیشبرد هر چه مطلوب‌تر مأموریت‌های فراجا در ید آن‌ها قرار دهیم.

حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای ادامه داد: به لطف تلاش‌های متولیان امر، امنیت خوبی در کشور ما برقرار است؛ البته برخی ناهنجاری‌های اجتماعی سبب تکدر خاطر مردم شده است که در این راستا تاکید ما خطاب به ضابطان به ویژه فراجا آن است که با ظرفیت‌های قانونی موجود تا قبل از به مرحله اجرا درآمدن لایحه مرتبط با این امر می‌توانند با مرتکبان ناهنجاری‌های اجتماعی و کسانی که از روی غفلت یا غرض تظاهر به گناه و جرم می‌کنند، برخورد قانونی به عمل آورند؛ البته در همین راستا در نشست مورخ نهم فروردین سال جاری نیز تأکیدات مقتضی خطاب به متولیان امر در دستگاه‌های ذی‌صلاح به عمل آمده بود.

وی تصریح کرد: خطاب به فرمانده‌کل انتظامی کشور تاکید کرده‌ام که دستگاه قضائی در امر مقابله با جرایم مشهود و ناهنجاری‌های اجتماعی، آمادگی اختصاص شعب ویژه و صدور ابلاغ ویژه برای قضات و ابلاغ دادرسی برای بازپرسان ذی‌صلاح را دارد و حتی حاضر است در این راستا شعب سیار تشکیل دهد. در امر مقابله با سرقت نیز که امنیت روانی مردم را تهدید می‌کند، فراجا پیشنهادات خود را ارائه دهد تا ما در دستگاه قضائی حداکثر ظرفیت‌های قانونی را برای مقابله قاطعانه‌تر با این جرم و کمک به فراجا در تحقق این مهم به کار بگیریم؛ باید توجه داشت که در بحث سرقت، فارغ از برگرداندن مال مسروقه، توجه به جنبه عمومی این جرم، بسیار حائز اهمیت است.

با فساد فردی که کارگزار نظام است باید قاطعانه‌تر مقابله کنیم

رئیس دستگاه قضا با تاکید بر لزوم مقابله قاطعانه و مدبرانه با فساد و مفسد، ادامه داد: باید بدون اغماض و چشم‌پوشی با فساد و مفسد برخورد کنیم؛ چه مردم عادی باشد و چه کارگزار حکومتی، البته به فساد فردی که کارگزار نظام است باید بیشتر توجه کنیم و قاطعانه‌تر مقابله کنیم. باید توجه داشت که گاهی یک فرد، به تنهایی مرتکب فساد نمی‌شود؛ این قضیه به ویژه در موضوع فسادهای بانکی و تسهیلاتی به عیان‌ترین شکل ممکن صدق می‌کند؛ مسئولی در مصاحبه‌ای از یک فقره فساد در واردات کالایی گزارش داده بود، من او را خواستم و خطاب به او تاکید کردم که نباید به این قضیه تک‌بعدی نگریسته شود و تنها به تعقیب و مجازات واردکننده پرداخت، باید توجه داشت که چه کسی به او ارز تخصیص و چه کسی مجوز واردات به او داد.

وی با تاکید بر این گزاره که فساد مسری است، گفت: تا آنجا که ممکن است باید از پدید آمدن فساد جلوگیری به عمل آوریم، ممکن است بگویید این امر در وهله نخست برعهده من به عنوان رئیس قوه قضائیه است، بله درست است، اما شما به عنوان مدیران دستگاه قضائی نیز باید در این قضیه مجدانه به میدان بیایید؛ سرعت عمل داشتن در برخورد و مقابله با فساد، موضوع بسیار حائز اهمیتی است، البته نمی‌خواهم بگویم در این مهم، دقت را فدای سرعت کنیم، اما تسریع در امر مبارزه با فساد ضروری است، همچنین شناخت فساد، ابعاد و روش‌ها و عوارض آن، موضوع فوق‌العاده مهمی است. گاهی به مقوله‌ای متمرکز می‌شویم که فساد محسوب نمی‌شود و بالعکس از مقوله‌ای غفلت می‌کنیم که مظهر فساد است و آثار زیانباری دارد؛ از سویی دیگر، باید با روش‌های کم‌هزینه و پربازده به مقابله و مبارزه قاطعانه با فساد بپردازیم و یافتن این روش‌ها نیاز به تدبر و تتبع دارد.

حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای تصریح کرد: در امر مبارزه با انواع مختلف فساد نباید مبادرت به اقداماتی شود که برکت را از کار می‌گیرد و مقام معظم رهبری در این رابطه تأکیدات و دستورات مؤکدی را ارائه فرموده‌اند. نباید فرد را به زندان انداخت و سپس به تحصیل و جمع‌آوری دلیل مشغول شد، اینکه فردی را زندانی کنیم و به حیثیت او لطمه بزنیم و او مدت زیادی را در زندان بماند در حالی که هنوز کیفرخواستی برایش صادر نشده، این ذهنیت را ایجاد می‌کند که بدون دلیل دستگیر شده است؛ ممکن است گفته شود که در حال راستی‌آزمایی اظهارات و یا تعقیب منشأ اموالش هستیم و یا مشغول پیگیری از بانک یا سازمان ثبت می‌باشیم، سؤالی که مطرح می‌شود آن است که چرا قبل از دستگیری‌اش مباردت به این اقدامات نشده است؟!

وی افزود: پس از آنکه تحقیقات تکمیل شد و قصد آن وجود دارد که منبع ثروت بر فرض نامشروع فرد به دست آید، دیگر نباید او را در زندان نگه داریم، چراکه زندگی‌اش فلج می‌شود؛ فی‌المجلس در حال اشاره به پرونده‌ای هستم که ناظر بر یک موضوع بانکی است، پس از دو سال هنوز کیفرخواست این پرونده صادر نشده است؛ اعتقاد بر این است که در این رابطه ما مقصریم.

رئیس عدلیه تاکید کرد: دادسرای انتظامی قضات و سایر بخش‌های ذی‌صلاح به این امر توجه و عنایت کنند تا فردی بدون دلیل دستگیر نشود؛ از سویی دیگر بسیار مراقبت کنیم که در نحوه ورود خود به مقوله مبارزه با فساد و فرآیندی که در این راستا طی می‌شود خدایی‌ناکرده اتفاقی رخ ندهد که برکت را از کار ما بگیرد، ما در این قضیه نزد پروردگار و مردم مسئول هستیم.

وضعیت بازار خودرو مردم را آزرده کرده است، تکلیف را در چند روز آینده مشخص کنید

وی خطاب به رئیس سازمان بازرسی کل کشور برای بررسی سریع برخی موضوعات مطرح درخصوص عرضه خودرو، دستورات مشخصی را صادر کرد و گفت: موضوع خودرو برای اقشار مختلف مردم یک امر عمومی تلقی می‌شود؛ در بعضی رسانه‌ها این مقوله مطرح شده که برخی در راستای گران کردن خودرو می‌خواهند بازار را تشنه کنند و حتی تعبیر «احتکار» را هم من در جریده‌ای ملاحظه کردم. بازرسی کل کشور باید در اسرع وقت به این موضوع ورود کند تا چنانچه در این قضیه کوتاهی صورت گرفته به سرعت اصلاح شود و در غیر این صورت، موضوع برای مردم به روشنی تبیین شود. خیلی واضح است که برای مثال یک خودروساز در بازه زمانی سه ماه چه میزان تولید و چه میزان عرضه داشته است، باید با سرعت به این مقوله ورود کرد و موضوع برای مردم روشن و شفاف شود؛ اینکه فردی از مردم عادی که از مدت‌ها قبل برای خرید خودرو اقدامات لازم و اعلام شده را انجام داده، اما هنوز خودرویی دریافت نکرده، در رسانه‌ای صحنه‌ای از خودروهای عرضه‌نشده را مشاهده کند، موجبات دل‌آزردگی او فراهم می‌شود.

حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای تأکیدات و دستوراتی پیرامون کمک به تحقق شعار سال اراده کرد و گفت: بخش‌های ذی‌ربط قضائی اعم از دادگستری‌ها و دادستان‌ها و سازمان بازرسی هر آنچه در توان دارند به مقوله تحقق شعار سال ناظر بر مهار تورم و رشد تولید کمک کنند؛ در این راستا، مسئولان بازرسی کل کشور و دادستان‌های ما و سایر مسئولان قضائی ذی‌ربط به میدان بروند و مشکلات را از نزدیک لمس کنند، در همین راستا باید از دادستان تهران تقدیر به عمل آورم که علی‌رغم حجم بالای کار، بازدیدهای میدانی مستمری دارد، این در میدان بودن و از نزدیک مسائل و مشکلات را بررسی کردن، آثار و فواید فراوانی دارد.

پوستر نخستین همایش ملی اندیشه‌های قضائی رهبر معظم انقلاب اسلامی رونمایی شد

نخستین همایش ملی اندیشه‌های قضائی رهبر معظم انقلاب اسلامی قرار است به همت پژوهشگاه قوه قضائیه در ۱۲ محور «قوه قضائیه؛ تحول، تعالی و شکل‌گیری دستگاه قضای اسلامی»، «قوه قضائیه؛ عدالت‌پژوهی، استقرار و گسترش عدالت»، «قوه قضائیه؛ لوایح قضائی و قانون گرایی»، «قوه قضائیه؛ ارتقا اقتدار، سلامت و کارآمدی»، «قوه قضائیه؛ مردمی بودن و مرجعیت تظلم‌خواهی مردم»، «قوه قضائیه؛ احیای حقوق عامه، حقوق شهروندی، احساس آرامش و ارتقای امنیت»، «قوه قضائیه؛ ارتقای کیفیت و کمیت علمی و عملی امر قضاوت»، «قوه قضائیه؛ قاضی و قضاوت در تراز قضای اسلامی»، «قوه قضائیه؛ تصویرسازی هنری و اعتمادسازی عمومی»، «قوه قضائیه؛ پیشگیری از جرم و اصلاح و تربیت مجرمان»، «قوه قضائیه؛ مبارزه فراگیر با فساد»، «قوه قضائیه؛ نقش‌آفرینی فعال در حقوق بشر اسلامی و قضایای بین‌المللی» و «قوه قضائیه؛ اهتمام به اسناد بالادستی نظام جمهوری اسلامی ایران و سیاست‌های کلی ابلاغی قوه قضائیه؛ تدابیر قضائی و نواندیشی‌ها» در بهمن‌ماه سال جاری برگزار شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در ادامه این جلسه، سوالاتی تخصصی را از رئیس سازمان بازرسی کل کشور در خصوص فرآیند ایفای تعهد خودروسازان در قبال خریداران و شماره‌گذاری خودروهای تولیدشده و همچنین سایر جنبه‌های مرتبط با تولید و عرضه خودرو مطرح و در این راستا دستورات مشخصی را خطاب به سازمان بازرسی صادر کرد. ‌

کد خبر 692421

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.