به گزارش خبرنگار ایمنا درویشعلی حسنزاده ظهر امروز _ چهارشنبه پنجم مهرماه _ در جمع خبرنگاران با بیان اینکه تعدادی از واحدهای تولیدی استان راکد است، اظهار کرد: در استان حدود ۸۰ درصد این واحدها ابطال شدند؛ چون پس از بررسی مشخص شد که صاحب واحد تولیدی اعتقادی به ادامه کار ندارد.
وی ادامه داد: اولویت اداره کل صمت، احیای واحد تولیدی که ماشینآلات را تخلیه نکردند، است چراکه این واحدها به دلایلی در سیستمهای دولتی مشکل داشتند که در نهایت منجر به تعطیلی آن شده است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت گلستان از تبدیل بعضی واحدهای تولیدی به انبار در برخی شهرکهای صنعتی استان انتقاد و خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه این ملک در شهرک صنعتی قرار دارد و از ابتدا باهدف ایجاد اشتغال و ارزشافزوده در استان ایجاد شده، تغییر کاربری آن به انبار خیلی موضوعیت ندارد.
حسنزاده با بیان اینکه زیرساخت شهرکهای صنعتی باهدف رونق تولید ایجاد شده، تاکید کرد: طبق قانون باید در محیط شهرکهای صنعتی فعالیت اقتصادی و تولیدی انجام شود، اما شرکت شهرکها هم برابر با قانون قادر به برخورد با صاحبان این واحدهای تولیدی نیست.
وی با تأکید بر اینکه در این رابطه یک خلأ قانونی وجود دارد، ادامه داد: این مشکل صرف گلستان نیست موضوعی فراگیر در سراسر کشور است برایناساس باید بخشنامه یا مصوبهای را هیئت وزیران تأیید کند تا شرکت شهرکها، امکان برخورد با چنین مسائلی را داشته باشد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت گلستان با بیان اینکه در حال حاضر مشکل محدودیت زمین در شهرکهای صنعتی داریم، تاکید کرد: بهتر بود در سنوات گذشته بهجای افزایش تعداد شهرک و نواحی صنعتی در استان، مساحت همان تعداد شهرک صنعتی موجود بسط و گسترش مییافت.
حسنزاده با بیان اینکه همین تعداد شهرک و ناحیه صنعتی استان هم مشکل زیرساخت دارد، ادامه داد: بیشتر شهرکهای صنعتی در حوزه آب و برق مشکل دارند. منطقه یک هزار هکتاری اترک به دلیل نبود زیرساخت تاکنون بیرونق مانده، افزود: به همین دلیل هیچ سرمایهگذاری رغبت به حضور در این منطقه ندارد.
وی سیاست انقباضی بانکها را از دیگر مشکلات پیشروی تولید برشمرد و گفت: با توجه به نیاز استان دستکم هفت هزار میلیارد تومان سرمایه ثابت و در گردش برای صنایع نیاز داریم.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت گلستان با بیان اینک در استان طرحهای نیمهتمام زیاد داریم، افزود: برای حفظ وضعیت و افزایش ظرفیت این طرحهای نیمهفعال و فعال، نیاز به سرمایه ثابت و در گردش داریم.
حسنزاده اضافه کرد: هرچند در سال گذشته شاهد افزایش قیمت مواد اولیه بخش تولید بودیم، اما بانکها از مهرماه سال گذشته سیاست انقباضی در پیش گرفتند که این در نهایت باعث کاهش ظرفیت تولید در استان خواهد شد.
نظر شما