رخ‌نمایی هنر و فرهنگ ایران‌زمین در نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع دستی اصفهان

سیزدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع دستی اصفهان رخ‌نمایی هنر و فرهنگ ایران‌زمین است و جلوه‌هایی از جاذبه‌های گردشگری این کهن دیار را به نمایش خواهد گذاشت.

به گزارش خبرنگار ایمنا، حدود ساعت چهار بعدازظهر بود که برای تهیه گزارش از آئین افتتاحیه سیزدهمین نمایشگاه بین‌ المللی گردشگری و صنایع دستی در اصفهان به شرکت نمایشگاه‌ها رسیدم و در حالی که به دنبال محل افتتاحیه بودم، از همان بدو ورود، غرفه‌های صنایع دستی به شدت نظرم را جلب کرد و از کنار هر غرفه که عبور می‌کردم با اینکه عجله داشتم تا به موقع به برنامه برسم، ناخودآگاه اندکی مکث می‌کردم تا بتوانم بهتر درون غرفه‌ها را تماشا کنم.

آخرین غرفه نزدیک به محل برگزاری مراسم افتتاحیه مربوط به عرضه شیرینی‌ها و انواع کیک محلی و سنتی بود که علاوه بر بسته‌بندی زیبا و عطر خاصی که داشت، عنوانش به نظرم بسیار جالب بود؛ " طاحونه "به معنای آسیاب بادی و البته روستای کوچکی از توابع بخش شیبکوه شهرستان بندرلنگه در استان هرمزگان واقع در جنوب ایران است.

انتهای سالن سمت راست محلی برای افتتاح این برنامه آماده شده بود و به محض رسیدن مهمانان بدون تأخیر و معطلی که معمول مراسم‌های افتتاحیه است، با رفتن قاری قرآن پشت تریبون و عطر افشانی و تلاوت آیاتی از کلام‌الله مجید، با طنین‌انداز شدن سرود مقدس جمهوری اسلامی ایران، این مراسم به طور رسمی آغاز شد.

احمدرضا طحانیان، مدیرعامل شرکت نمایشگاه‌های بین‌المللی اصفهان در آئین این مراسم اظهار کرد: استان اصفهان از ١٠ شهر برتر در صنایع گردشگری محسوب می‌شود و در حقیقت میراث ملموس و ناملموس موضوعی است که در این صنعت باید به طور جدی به آن پرداخته شود.

وی افزود: سیزدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع دستی امسال نسبت به سال گذشته بیش از ٢٠ درصد رشد داشته است و می‌توان گفت، صنعت گردشگری در این کلان‌شهر جایگاه ویژه‌ای دارد و از اهمیت بالایی برخوردار است.

رخ‌نمایی هنر و فرهنگ ایران‌زمین در نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع دستی اصفهان

پس از پخش کلیپی با مضمون دفاع مقدس به مناسبت گرامیداشت این هفته، عباس حاج رسولی‌ها، رئیس کمیسیون اقتصادی، سرمایه‌گذاری و گردشگری شورای اسلامی شهر اصفهان در این مراسم اظهار کرد: اگر بتوانیم با مجموعه کشورهای خواهرخوانده خود ارتباط برقرار کنیم، به‌طور قطع می‌توان ظرفیت خوبی برای توریست خارجی در این استان و کلان‌شهر ایجاد کرد.

وی با اشاره به نبود جریان دائمی رودخانه زاینده‌رود و آلودگی هوای اصفهان افزود: جریان آب و احیای رودخانه زاینده‌رود به‌عنوان قلب تپنده این کلان شهر و به‌دنبال آن داشتن هوای پاک می‌تواند در افزایش گردش جریان گردشگر در اصفهان تأثیرگذار باشد.

این مراسم میزبان یک مهمان خارجی از کشورهای خواهرخوانده اصفهان به نام امامیشه نظامی، نماینده استاندار سن‌پترزبورگ بود.

وی در این مراسم با قرائت پیام استاندار سن‌پترزبورگ اظهار کرد: مردمان کشور روسیه مانند ایرانیان به سنت‌ها و عقاید معنوی خود پایدار هستند و این حس مشترک پایه و اساسی برای همکاری این دو کشور در زمینه گردشگری شده است.

وی افزود: فدراسیون روسیه و جمهوری اسلامی ایران همواره همکاری‌های متعدد و مفیدی در زمینه‌های مختلف و سعی بر گفتمان در جهانی عادلانه‌تر و فضایی سرشار از صلح و دوستی داشته‌اند.

پس از آن با تکریم قرآن کریم، روبان قرمز مراسم افتتاحیه سیزدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع دستی اصفهان به دست میهمان بین‌المللی این مراسم، امامیشه نظامی، نماینده استاندار سن‌پترزبورگ چیده شد و این نمایشگاه جذاب و هیجان‌انگیز در بعد از ظهر روز سه شنبه، چهارم مهرماه رسماً کار خود را آغاز کرد.

رخ‌نمایی هنر و فرهنگ ایران‌زمین در نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع دستی اصفهان

در هیاهوی پایان مراسم افتتاحیه به سرعت به طرف غرفه‌ها رفتم تا هر چه سریع‌تر از آن‌ها بازدید کنم.

غرفه عرضه محصولات گردشگری برای کمپ‌ها و گروه‌های گردشگر فضای ساده و جالبی داشت، کف غرفه با چمن مصنوعی پوشانده شده بود و برپایی چادر مسافرتی در گوشه‌ای و صندلی‌های فنری مخصوص استفاده در ساحل و جنگل در گوشه‌ای دیگر از این غرفه حس و حال خوبی را برای بازدیدکنندگان به همراه داشت.

جهانگردی با دوچرخه از دیگر عناوین بسیار جالبی بود که نظر مخاطب را به شدت جلب می‌کرد و تقریباً برای همه این پرسش مطرح می‌شد، آیا به واقع با دوچرخه می‌توان سفر کرد؟ آن به دور دنیا که البته پوسترها و عکس‌های گردشگرانی که با دوچرخه مسیرهای طولانی و زیبایی را رکاب زده بودند گویای این مسئله بود.

غرفه معرفی ون و ماشین‌های مخصوص طبیعت‌گردی و موتورهای رپتور یا چهارچرخ و ماشین‌های مسابقه در جنگل و کویر بسیار پربازدید و از همین روز آغازین نمایشگاه با استقبال بی نظیری مواجه شده بود.

«طبیعت را متفاوت تجربه کنید» عنوانی که گویای سفر به دل طبیعت آن هم با خلاقیت‌ها و ایده‌های نو را در نظر مخاطب تداعی می‌کند؛ سفر به منطقه حفاظت‌شده هلن با ۴۰ هزار هکتار وسعت و آبشارهای فراوان و زرین‌شهر، شهر دشت‌های سرسبز شالی به طور قطع هیجان‌انگیز و پرخاطره خواهد بود و کاشان با غرفه‌ای به نام شهر جهانی نساجی سنتی که زری‌بافی و مخمل‌بافی را به همراه یک کارگاه مخمل‌بافی در کنار فیروزه‌کوبی و قلم‌زنی به نمایش گذاشته بود و به واقع جمله «هنر نزد ایرانیان است و بس» را در ذهن بازدیدکنندگان زنده می‌کرد و اما غرفه عرضه محصولات مزارع ورنامخواست و زرین‌شهر و نمایش انواع لیموهای ترش و سبز به نام‌های گوآوا، لیموی شیرازی، لیموی لامپی، لیموی پرشین و لیموی سنگی، نارنج و گریپ‌فروت خشن از جمله محصولاتی بود که نظر هر بیننده‌ای را به خود جلب می‌کرد.

حمیدرضا محققیان، سرپرست میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان نیز در این خصوص با تاکید بر اینکه در استان اصفهان ۹ اثر ثبت شده جهانی وجود دارد، در حالی که پیش از انقلاب اسلامی هیچ موردی در این راستا وجود نداشته است، اظهار کرد: نخستین ثبت جهانی آثار اصفهان، میدان امام (ره) بود که در سال ۱۳۵۸ اتفاق افتاد.

وی با بیان اینکه آخرین ثبت جهانی ۹ کاروانسرا از ۵۴ کاروانسرایی بود که این امر تأثیر بسیار خوبی در جذب گردشگر دارد، افزود: ایران با ۲۸ اثر ثبت جهانی از ۱۰ کشور برتر در این حوزه است که با ثبت‌های جهانی احساس غرور و مشارکت نسبت به مردم جهان پیدا می‌کنیم.

گزارش از ریحانه راهپیما

کد خبر 690737

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.