به گزارش خبرنگار ایمنا، محمد ملکزاده امروز_ سهشنبه، چهارم مهرماه_ در نشست کمیته استانی حفظ و ارتقا سلامت دانشآموزان کهگیلویه و بویراحمد اظهار کرد: آشنایی با بیماریهای واگیر و غیرواگیر و نحوه خودمراقبتی در برابر این بیماریها برای دانشآموزان در خانواده و مدارس امری ضروری است.
وی با بیان اینکه ارائه خدمات سلامت در مدارس میتواند کمک شایانی به سلامت و بهداشت دانشآموزان و جامعه کند، گفت: منظور از سلامت در جامعه سلامت اجتماعی، جسمی، روانی و معنوی است، نقش معلمان و متولیان سلامت در جامعه فراگیر است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد، افزود: خلأ سلامت معنوی در سیستم آموزشی محسوس است، هر چند بودجه برای این امر اختصاص داده شد اما خروجیها نامطلوب و نگرانکننده است.
عبدیزاده کارشناس سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد، افزود: دانشآموزانی که این معاینات مربوط به مراقبت سلامت را انجام نداده باشند نام آنها استخراج میشود و روزهای پنجشنبه به مراکز بهداشتی ارجاع داده میشوند.
وی با اشاره به شاخص بهداشت مواد غذایی گفت: وضعیت بهداشت مواد غذایی در کشور ۸۵ و در استان ۷۵ است.
عبدیزاده ابراز نگرانی از جایگاه پایین استان در برخی شاخصهای بهداشتی مدارس، تصریح کرد: درصد گندزدایی ایمن مدارس در استان ۱۷ درصد و در کشور ۳۱ درصد است.
وی به وضعیت سیستم تهویه در مدارس استان اشاره کرد و گفت: میانگین تهویه مدارس استان ۳۰ درصد و در کشور ۴۷ است.
عبدیزاده خاطرنشان کرد: در برخی مناطق استان به دلیل سردی هوا امکان باز گذاشتن پنجرهها وجود ندارد و باید سیستم تهویه مناسب در مدارس این مناطق پیشبینی شود.
کارشناس سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد افزود: وضعیت سرویس بهداشتی کشور ۵۳ درصد در استان ۳۲ درصد، دفن بهداشتی پسماند و زبالههای مدارس کشور ۷۱ درصد استان ۵۸ درصد است، آب آشامیدنی مدارس کشور ۸۷ و استان ۷۹ درصد است.
عبدیزاده بر شناسایی دانشآموزان بدسرپرست، بیسرپرست و درگیر خانواده آسیبپذیر تأکید کرد و گفت: مجوز ورود تیم بهداشتی به مدارس داده شود تا کارشناسان بهداشت بتوانند خدمات خوبی به دانشآموزان در مدارس ارائه کنند.
نظر شما