به گزارش ایمنا و به نقل از روابط عمومی سازمان بسیج رسانه استان کردستان، حجت رشیدی اظهار کرد: مهمترین پیام دفاع مقدس شجاعت و شهامت فرزندان دلیر کشورمان در برابر تجاوز بیگانگان و انتخاب عزت جهاد و دفاع در برابر ذلت در خانه ماندن و عقبنشینی است.
وی افزود: ولایتپذیری و اطاعتپذیری مردم از رهبر و مرجعیت دینی در جهاد با دشمن متجاوز یکی دیگر از پیامهای اصلی دفاع مقدس بود که در نهایت باعث ظفر و سربلندی در جنگ تحمیلی شد.
مسئول سازمان بسیج رسانه استان کردستان تصریح کرد: با استفاده از روایتگری درست و بیان حقایق در روایت راویان با رعایت نکات مهمی همچون پرهیز از اغراق، تحریف، دروغ، با استفاده از زبان هنر و بهرهگیری از ظرفیتهای موجود با در نظر گرفتن تناسب سنی مخاطبان و نیز بکارگیری ابزارهای مختلفی مانند انیمیشن، فیلم کوتاه، سریالهای تلویزیونی، رسانههای دیداری و شنیداری و مهمتر از همه فضای مجازی که امروزه مهمترین ابزار کسب خبر و اطلاعات اقشار مختلف مردم است، میتوان وقایع دفاع مقدس را به نسلهای جوان منتقل کرد.
وی به تأکید مقام معظم رهبری در مورد جهاد تبیین اشاره کرد و ادامه داد: همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند جنگ رسانهای جنگ روایتها است، بنابراین ضروری است که در بیان وقایع مربوط به جنگ قبل از اینکه دشمنان روایت موردنظر خود را به مردم القا کنند، راویان دفاع مقدس و مسئولان به صورت «مستند و مستدل» حقایق را برای مردم روایت کنند.
رشیدی در ادامه گفت: مقام معظم رهبری در سخنرانیهای مختلف بارها به این امر تأکید کردهاند که هر بار به جوانان اعتماد کرده، پیشرفته و نتیجه گرفتهایم و این نگاه در دولت سیزدهم مورد توجه قرار گرفته که نمونههای زیادی از انتصاب و اعتماد به جوانان از سطح معاونان رئیسجمهور تا وزرا و استانداران دیده میشود، در بخشهای نظامی همچون سپاه و ارتش هم تا حدودی به این مهم توجه شده اما به نظر کافی نیست و این امر میطلبد به این مطالبه بحق مقام معظم رهبری توجه ویژهای قائل شوند.
مهمترین آسیب در تبیین ارزشهای دفاع مقدس
وی مهمترین آسیب در تبیین ارزشهای دفاع مقدس را عدم توجه به ارزشهای باطنی و پنهان در روایتگری دفاع مقدس ذکر و اظهار کرد: اینکه ما روایت ظاهری از جبههها و ابعاد مادی جنگ داشته باشیم و ارزشهایی همچون ایثار، ازخودگذشتگی مبتنی بر عقلانیت را نادیده بگیریم به اصل دفاع مقدس ضربه میزند و توجه نکردن به آرشیو دفاع مقدس و نگهداری اسناد آن برای ارائه به نسلهای بعد در تبیین ارزشهای دفاع مقدس موجب ضربه به تبیین آن خواهد شد.
مسئول سازمان بسیج رسانه استان کردستان دفاع مقدس را یک نماد منسجم از ایثار، شهادتطلبی، از خودگذشتگی و ولایتپذیری مردمی دانست و تأکید کرد: در زمانی که کشور با مشکلات اقتصادی، نداشتن سلاح و امکانات و تجهیزات مواجه بود، مردم با همدلی و اتحاد به یاری همدیگر شتافتند و جلوههای بیشماری از وحدت و همدلی در خاطرات راویان دفاع مقدس ثبت و ضبط شد که به عنوان یک ظرفیت بیبدیل و عظیم در تقویت روحیه همدلی و انسجام باید برای نسل جوان تبیین و بازخوانی شود.
وی افزود: بهترین راه استفاده از این ظرفیت بهرهمندی از ابزار هنر و رسانه است چرا که زبان هنر و رسانه جذابترین و مؤثرترین زبان برای تبیین و باورپذیری مردم است، بنابراین ما هرچه بهتر از این زبان برای بیان وقایع دفاع مقدس بهره بگیریم، موفقتر خواهیم بود.
خطر تحریف واقعیات دفاع مقدس
رشیدی تصریح کرد: بعد از پایان جنگ تحمیلی تاکنون در برهههای زمانی مختلف تحریفهایی در دفاع مقدس شکل گرفته که بیشتر با اغراض سیاسی صورت گرفته و اگر متولیان و مسئولان مربوطه از حقایق دفاع مقدس مراقبت نکنند در آینده هم خطر تحریف واقعیات دفاع مقدس متصور است.
وی گفت: تحریف در موضوعاتی مانند «طرف آغازگر جنگ»، «ادامه جنگ بعد از فتح خرمشهر»، «عملیات کربلای ۴» و «قطعنامه ۵۹۸» با هدف ایجاد شبهات و تردید نسل جوان در خصوص آنچه تاکنون از حقایق دفاع مقدس شنیدهاند یکی از موضوعاتی است که در سالیان اخیر توسط رسانههای دشمن همچون اینترنشنال، بیبیسی و صدای آمریکا با شروع هفته دفاع مقدس به آن پرداخته میشود.
مسئول سازمان بسیج رسانه استان کردستان افزود: تحریف حقایق دفاع مقدس برای ناامید کردن مردم و ضربه به اعتماد عمومی به فرماندهان و مسئولان عالی نظام که با ایجاد تردید و شبههافکنی در واقعیات ذهن مردم شاهد بروز آن هستیم، صورت میگیرد.
وی خاطرنشان کرد: حقیقت دفاع مقدس باید به گونهای تبیین شود که رسانهها معاند نتوانند بخشهایی از آن را آن طور که در نظرشان است، تحریف کنند در این خصوص متولیان و سازمانهای مرتبط همچون بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، سازمان هنری و سینمایی دفاع مقدس و وزارت دفاع با همکاری رسانه ملی و سایر رسانهها با روایت صادق وقایع دفاع مقدس و دیدار چهره به چهره راویان دفاع مقدس با اقشار مختلف همچون دانشآموزان و دانشجویان ضمن روایت صحیح و دقیق حقایق، به ابهامات، پرسشها و شبهات آنان پاسخ دهند.
نظر شما