سید ابوالفضل اسماعیلی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به سامانه ارزیابی عملکرد مدیران شهرداری قم، اظهار کرد: در این سامانه هر موضوعی نمره و ضریبی دارد و از جمله شاخصها میتوان به کسب درآمدهای نقدی و غیر نقدی، پرداخت هزینه جاری و بدهیها، پرداخت بدهی عمرانی، پیشرفت زمانی پروژه، بازدید از پروندههای عدم خلاف و پاسخ استعلام و رضایتمندی شهروندان در بخشهای مختلف اشاره کرد.
وی افزود: ارزیابی مناطق شهرداری قم در تمام بخشها انجام شده است و پیشرفت پروژهها بهصورت مجزا در جلسات کنترل پروژه با جزئیات در منطقه بررسی میشود، این بررسی بهصورت ماهانه انجام شده و نمرهای که به منطقه داده میشود بسیار مهم و تأثیرگذار است.
معاون برنامهریزی و سرمایه انسانی شهرداری قم انتخاب پروژهها را براساس برنامه ۲۰ ساله دانست و خاطرنشان کرد: پروژهها براساس چشمانداز ۲۰ ساله و برنامه پنجساله انتخاب میشود، اما اولویت اجرای پروژهها در این برنامه را منطقه مشخص میکند و میزان پیشرفت آن بر اساس برنامه پنجساله بررسی میشود.
رصد میدانی میزان پیشرفت پروژهها
اسماعیلی تأکید کرد: برای رصد اجرای پروژهها علاوه بر گزارش کارشناسان منطقه بازدیدهای میدانی در معاونت برنامهریزی نیز انجام شده است تا بازدید پیشرفت کار حین اجرای پروژهها بهصورت مستمر انجام شود و بر اساس پیشبینیها کار پیشرفت کند.
وی اضافه کرد: درصورتیکه پروژهای به هر دلیل آغاز نشود با لایحه جدید و در اصلاحیه بودجه پروژهای دیگر جایگزین آن میشود.
معاون برنامهریزی و سرمایه انسانی شهرداری قم با اشاره به تعامل بین دستگاهی، تاکید کرد: شهرداری قم عضو شورای سیاستگذاری معاونت برنامهریزی کلانشهرها است و در این شورا نقش محوری ایفا میکند.
اسماعیلی گفت: رصد و تحلیل طرح جامع مدیریت شهری و برنامه هفتم توسعه از دیدگاه مدیریت شهری از جمله اقداماتی بود که انجام شد.
همراهی مثبت شورای شهر
وی با اشاره به تعاملات معاون برنامهریز با شورای شهر، ادامه داد: در کمیته تدوین لوایح نیز با شورا تعامل داریم و مهمترین بخش کار ما تصمیم سازی است، شورا تصمیمگیری و در جاهایی که ما نیاز به همراهی داریم در روند تصویب کمک میکند.
معاون برنامهریزی و سرمایه انسانی شهرداری قم اظهار کرد: در کمیته تدوین لوایح، لوایح از نظر حقوقی، بودجه و درآمد بررسی میشود تا با کمترین مشکل به شورای اسلامی شهر ارسال شود.
اسماعیلی از آغاز فرایند برنامه قم ۱۴۰۹ خبر داد و خاطرنشان کرد: مقدمات در بودجه سال ۱۴۰۳ فراهم شده است و از سال آینده کاملاً به صورت عملیاتی آغاز خواهد شد؛ چارچوبها براساس چشمانداز مشخص است و جزئیات در این برنامه تعیین خواهد شد.
تلاش برای اصلاح فرایندها در مدیریت شهری
وی به اصلاح فرآیندها نیز اشاره کرد و ادامه داد: بخشی از مشکلات ما مربوط به سازمانهای در ارتباط با شهرداری همچون نظام مهندسی است که خارج از اختیارات شهرداری است، اما مردم این مشکلات را از چشم شهرداری میبینند و این موضوع فرهنگسازی نشده است.
معاون برنامهریزی و سرمایه انسانی شهرداری قم گفت: یکی از فرآیندهای زمانبر در شهرداری توافقات است که معمولاً مخاطب کمی دارد و وابسته به نهادهای خارج از شهرداری است.
اسماعیلی ادامه داد: یکی دیگر از فرآیندهای زمانبر صدور پروانه است که این فرایند نیز در تعامل با دیگر ارگانها از جمله نظام مهندسی باید اصلاح شود.
نظر شما