۲۸ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۵:۴۲
از همسر خود قدردانی کنید

قدردانی یک دارایی ارزشمند در یک رابطه است، این بدان معنا است که شما توسط شریک زندگی خود دیده می‌شوید، استرس‌های روزمره و عادت کردن به یکدیگر می تواند باعث شود که قدردانی هر از گاهی از بین برود، بنابراین مهم است که همسران قدردانی از یکدیگر را بیش از پیش مورد توجه قرار دهند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، قدردانی در یک رابطه باعث می‌شود زن و مرد احساس کنند مورد قبول یکدیگر هستند و این‌گونه پیوند میان هر دو طرف تقویت می‌شود، قدردانی به شریک زندگی آرامش می‌دهد، به خصوص در موقعیت‌های اختلاف می‌تواند اعتمادی برای شریک زندگی‌تان ایجاد کند، با قدردانی از همسر خود نشان می‌دهید که برای او ارزش قائل هستید و این بین شما و او اعتماد عمیق و احساس امنیت ایجاد می‌کند، زیرا هنگامی که دچار روزمرگی در زندگی خود می‌شویم، اغلب فراموش می‌کنیم که نسبت به همسرمان ابراز محبت کنیم و به ندرت به همسرمان نشان می‌دهیم که چقدر برایمان مهم است.

قدردانی به عنوان دیدگاه مثبت یک فرد یکی از مهم‌ترین ارکان یک رابطه است، زیرا یک فرد با قدردانی به شریک زندگی خود نشان می‌دهد که چقدر دوستش دارد، از یک طرف با قدردانی از همسر خود، دیدگاه و احساس خود را نسبت به حضور او بیان کرده‌ایم و از سوی دیگر این قدردانی در رفتار او با ما نیز تأثیر می‌گذارد، در کنار کسی که به اندازه کافی از ما قدردانی می‌کند احساس راحتی می‌کنیم و عزت نفس زوج‌ها هم تقویت می‌شود و می‌توانیم همان چیزی باشیم که هستیم.

گاهی لازم است به همسرتان بگویید که کدام یک از ویژگی‌های او را دوست دارید، همیشه به سرگرمی‌های او احترام بگذارید و برایش ارزش قائل شوید تا اولویت‌ها و علاقه‌مندی‌های خودش را دنبال کند، همه افراد برای گذراندن اوقات فراغت خود به آزادی کافی و فضای اعتمادسازی نیاز دارند تا اوقات فراغت رضایت‌بخشی را سپری کنند.

در زندگی روزمره و پرمشغله امروزی و فشار کاری و کمبود وقت گاهی حواسمان از شریک زندگی‌مان پرت می‌شود، این موارد می‌تواند باعث شود که با دقت به صحبت‌های همسرمان را گوش نکنیم و توجه کافی به آن نداشته باشیم. بنابراین برای همسرتان و گوش دادن به حرف‌های آن وقت بگذارید، البته گوش دادن به تنهایی کافی نیست، بلکه سعی کنید با شریک زندگی خود همدلی کنید و درک عمیقی از او داشته باشید، این موضوع نه تنها ارتباط شما را با یکدیگر تقویت می‌کند، بلکه به همسرتان نشان می‌دهد که به او اهمیت می‌دهید.

از همسر خود قدردانی کنید

قدردانی را در روابط میان خود و همسرتان زنده کنید

اگر قدردانی در روابط شما از بین رفته است، دلیلی برای ناامیدی نیست، تنها با چند اقدام می‌توانید قدردانی را در روابط میان خود و همسرتان زنده کنید، از جمله این موارد می‌توان به گوش دادن به صحبت‌های شریک زندگی خود، همدلی داشتن نسبت به شریک زندگی خود، انجام دادن امور و فعالیت‌های مربوط به زندگی در کنار یکدیگر اشاره کرد، همچنین ساده‌ترین راهکار برای ابراز قدردانی این است که بیشتر به همسرتان بگویید که چقدر دوستش دارید یا هر از چند گاهی یادداشت‌های کوچکی برای او بنویسید.

تأثیر قدردانی زوج‌ها از یکدیگر بر تقویت این صفت اخلاقی مهم در فرزندان

گاهی والدین برای قدردانی از یکدیگر فضای کافی و وقت لازم را ندارند و قدردانی بین آنها نادیده گرفته می‌شود، اما باید بدانند که فرزندانشان برای پرورش یافتن نیاز به قدردانی والدین خود از یکدیگر دارند، بنابراین والدین باید تشریفات خاصی را ایجاد کنند که بتوانند برای مدت کوتاهی از نقش‌های پدر و مادر خارج شوند و ابراز محبت و قدردانی از یکدیگر داشته باشند تا فرزندان آنها نیز این صفت اخلاقی مهم را از سنین پایین بیاموزند.

از همسر خود قدردانی کنید

داشتن افکار مثبت و نگاه امیدوارانه می‌تواند متأثر از شیوه قدردانی از سوی همسر در زندگی زوجین باشد

مجتبی ناجی، روانشناس و مشاور خانواده در این زمینه به خبرنگار ایمنا می‌گوید: داشتن افکار مثبت و نگاه امیدوارانه می‌تواند متأثر از شیوه قدردانی از سوی همسر در زندگی زوجین باشد، روش صحیح قدردانی کردن زوجین مهم است، بعضی از زوجین این شیوه صحیح را نمی‌دانند و تمرین نکرده‌اند و استفاده از روش‌های نامتناسب موجب می‌شود که به بازدهی خوبی نرسند.

وی با اشاره به لزوم تعاملات سازنده و ایجاد آرامش بیشتر همسران اظهار می‌کند: تشکر کردن همسران از همدیگر موجب تعاملات سازنده تر و ایجاد آرامش بیشتر آنها در زندگی می‌شود که دوام زندگی مشترک را به همراه دارد، آگاه باشیم که نادیده گرفتن زحمات همسر عوامل مخربی در ارتباط خواهد داشت.

این روانشناس و مشاور خانواده تصریح می‌کند: روش‌های گفتاری و کلامی قدردانی در زندگی زوجین پر اهمیت است، قدردانی از همسر تحمل او را در برابر مشکلات زندگی مشترک بالا می‌برد و علاوه بر این امیدواری و دلگرم شدن او را هم به ارمغان می‌آورد، همچنین قدردانی کردن تقویت احترام و ارزشمندی بین زوجین را به همراه دارد و موجب افزایش عزت نفس و احساس مفید بودن آنها در زندگی می‌شود که سلامت روانی را به همراه دارد.

از همسر خود قدردانی کنید

وجود حس قدردانی بین زوجین مهربانی بین آنها را تقویت می‌کند

روناک عشقی، مشاور و زوج درمانگر در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به اینکه مهربانی برای سلامت روانشناختی و جسمانی انسان ضروری است، اظهار می‌کند: تمام افراد در طول زندگی با اتفاقات بد، سوگ، بیماری، اضطراب و ناراحتی و غم و غصه مواجه شده‌اند و به طور یقین در این دوران نیازمند مهربانی، درک و پذیرش از سوی اعضای خانواده، اقوام، دوستان و همسر هستند.

وی معتقد است: مهربانی به معنای حساسیت نشان دادن نسبت به رنج خود و دیگران و در عمق وجود و تمایل آگاهانه برای کمک به طرف مقابل است تا رنج او کاهش پیدا کند و همسران باید در رفتارشان به صورت متعهدانه برای کاهش رنج همدیگر اقدام کنند.

این مشاور و زوج درمانگر با بیان اینکه شخص مهربان باید دارای شش ویژگی باشد، اضافه می‌کند: حساسیت نسبت به رنج و درد دیگران، سرزنش نکردن، همدردی و همدلی کردن، تحمل پریشانی و فرار نکردن از هیجانات منفی از ویژگی‌های اصلی افراد مهربان است.

وی می‌گوید: گاهی اوقات یک تعارض و زخم پنهان بین همسران وجود دارد که از بروز مهربانی جلوگیری می‌کند و ابراز عاطفه، قدردانی و نداشتن حس کنترل شدن باعث بروز مهربانی بین زوجین می‌شود.

عشقی با بیان اینکه به طور معمول زوجین از احساسات همدیگر آگاه هستند و به احساسات منفی یکدیگر نیز توجه دارند، می‌افزاید: همسران تلاش می‌کنند که بر روی عشق‌ورزی تمرکز بیشتری داشته باشند و از همدیگر مراقبت کنند؛ افراد مراقبت‌کننده از احساسات دیگران آگاهی خوبی دارند، به دلیل اینکه تنها تمرکز بر خود و احساساتشان ندارند و توجه به احساسات دیگران نیز برای آنها در اولویت است.

وی با بیان اینکه باید همسران با چشم مهربانی عشق و موافقت به هم‌دیگر نگاه کنند، می‌گوید: لازم است آنها همدیگر را همان طوری که هستند، بشناسند و سعی نکنند که یکدیگر را تغییر دهند و در واقع پذیرش همدیگر به این نحو است که به طرف مقابل این حس را بدهد که او را با همان ویژگی‌های ظاهری و اخلاقی که دارد، می‌پذیرد و این اتفاق باعث احساس امنیت در وجود همسر می‌شود و در مرحله بعدی باید زوج‌ها قدردانی را از رفتارهای خوب همسر نشان دهند و رضایت و حال خوبشان را در کلام بروز داده و در عمل هم اثبات کنند، این اتفاق انگیزه زوجین را افزایش می‌دهد و گام بعدی ابراز عاطفه به یکدیگر است.

این دکترای مشاوره و زوج درمانی خاطرنشان می‌کند: نگاه کنترلگری زوجین باعث می‌شود که آنها بخواهند شخصیت یکدیگر را مطابق معیارهایشان تغییر دهند و با تغییر باورها آنها را مجبور به رفتارهای غیرقابل تحمل کنند، همچنین زوجین مهربان همدیگر را کنترل نمی‌کنند و با پذیرفتن هم برای تغییر شخصیت طرف مقابل مطابق میل خودشان تلاش نمی‌کنند.

وی با اشاره به اینکه در این زمینه خط قرمزها و محدودیت‌ها هم وجود دارد، اظهار می‌کند: کنترلگری خودخواهانه برای تغییر همسر است و تغییر شخصیت طرف مقابل را نباید با محدودیت‌ها اشتباه بگیریم، محدودیت‌ها خودخواهانه نیست و در راستای مراقبت از همسر بوده و باعث عشق ورزی آگاهانه زوج‌ها توأم با مهربانی به همدیگر می‌شود.

از همسر خود قدردانی کنید

در واقع زندگی مشترک یک ارتباط دو سویه بین همسران است که در تمامی ابعاد جسمانی و روانی شریک همدیگر هستند، زندگی مشترک مناسب، مهر و ارادت، ایثار و گذشت، احترام به احساس همدیگر، خوش‌رویی و گذشتن از خواسته‌های خود در مسیر رضایت و رفاه و راحتی شریک زندگی خود را می‌طلبد، بر همین مبنا یادگیری مهارت‌های ارتباطی و به کار بستن آنها می‌توانند روابط همسران را بهبود دهد، تا در فضایی سرشار از تفاهم و حسن نظر، به حل و فصل مسائل خود بپردازند و مهم‌ترین عامل پدید آمدن مسائل و مشکلات زناشویی، از ارتباطات نادرست و برداشت‌های واهی ناشی می‌شود، زن و شوهر، هر یک به سهم خود مسئولیت دارند که از به وجود آمدن آن پیش‌گیری کنند تا اختلاف‌ها و ابهام‌های کوچک رفتاری، به صورت یک فرآیند ویران‌گر و پیش‌رونده عمل نکنند.

همچنین یکی از عواملی که سبب تحکیم خانواده می‌شود، این است که زوجین با یکدیگر توافق و سازش اخلاقی داشته باشند، مسلم است که وقتی زن و شوهر در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند و در تمام شئون زندگی، با یکدیگر شریک می‌شوند، گاهی اوقات اختلاف سلیقه‌هایی هم پیدا می‌کنند، لذا برای اینکه این اختلاف‌ها، اساس زندگی مشترک را خدشه‌دار نسازد و قلب همسران را از هم نرنجاند، باید اصولی را برای سازش و توافق رعایت کرد تا هر یک از زن و شوهر از بعضی خواسته‌ها و سلیقه‌های خود برای احترام به نظر همسر چشم‌پوشی کنند.

کد خبر 687974

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.