به گزارش خبرنگار ایمنا، تیم ملی امید ایران در مرحله مقدماتی قهرمانی زیر ۲۳ سال آسیا با کسب دو پیروزی برابر هنگ کنگ و افغانستان و شکست برابر ازبکستان از دور مسابقات کنار رفتند و در مسابقات آسیایی هانگژو نیز موفق شدند از گروه خود صعود کنند. تیم رضا عنایتی در این در حال حاضر با درخشش بازیکنانی همچون هاشمی نژاد، یاسین سلمانی، آریا یوسفی، محمدجواد حسین نژاد و محمد قربانی برابر رقبای خود صفآرایی میکند و جالب این است که تمامی بازیکنان تاثیر گذار عنایتی پرورش یافته آکادمیهای کشور بودند که در یکی دو فصل اخیر با اعتماد سرمربیان لیگبرتری فرصت به نمایش گذاشتن تواناییهای خود را پیدا کردند و همین موضوع نشان میدهد میتوان در آینده به ارتقا کیفیت لیگبرتر و تیم ملی امیدوارتر بود.
با اینکه در یکی دو سال اخیر مدیران ورزشی و سرمربیان لیگبرتری توجه فراوانی به جوانان با استعداد آکادمی داشتهاند اما سایر پیشکسوتان فوتبال کشورمان هم در برنامه ستاره ساز دست به استعدادیابی بازیکنان جوان زدهاند.
ستاره ساز یک مسابقه استعدادیابی فوتبال است که از شبکه سه و با موضوع کشف استعدادهای فوتبال و اجرای حسین اسدی پخش میشود؛ این برنامه به شناسایی بازیکنان مستعد در سراسر کشور میپردازد؛ همچنین داوران این مجموعه خداداد عزیزی، سهراب بختیاری زاده، رضا شاهرودی و وحید شمسایی هستند که هر کدام از بازیکنان نام آشنای فوتبال و فوتسال کشورمان به شمار میروند و به نوعی ردپای آنها در تاریخ ورزش و به ویژه فوتبال و فوتسال ایران دیده میشود.
این برنامه از سال ۱۳۹۸ و با اجرای محمدحسین میثاقی فعالیت خود را آغاز کرد و داوران این برنامه سعی دارند در رده سنی نوجوانان استعدادهای فوتبالی را پیدا کنند.
گفته میشود بازیکنانی که تا آخرین مرحلهٔ مسابقه رای بالایی داشته باشند این شانس را دارند که در تیمهای مطرح ایران پا به توپ شوند اما تا این لحظه نامی از افرادی که توسط این برنامه به تیمهای لیگ برتری معرفی شده باشند مطرح نشده است و شاید در ظاهر اینگونه به نظر برسد که ستاره ساز تنها یک برنامه تلویزیونی است.
به همین دلیل عدهای اعتقاد دارند این برنامه تنها جنبه نمایشی دارد و نمیتواند آنچنان که باید و شاید در معرفی بازیکن موفق عمل کند و جالب تر اینکه این برنامه تلویزیونی از استقبال بسیار خوبی برخوردار است؛ در همین خصوص گفتوگویی با عباس چمنیان، نصرت ایراندوست، کاظم محمودی و وحید امیری مدیران آکادمی گلگهر سیرجان، ملوان بندر انزلی، مس رفسنجان و تراکتور تبریز داشتهایم که مشروح آنرا در ادامه میخوانید.
در آکادمی نمایش و جنجال وجود ندارد
عباس چمنیان مدیر آکادمی باشگاه گلگهر در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، در خصوص نقش برنامه ستاره ساز در معرفی بازیکنان با استعداد اظهار کرد: اساساً مسیر رشد فوتبالیستها در آکادمی مسیری است که بدون نمایش و جنجال دنبال میشود؛ ستاره ساز به عنوان یک برنامه تلویزیونی میتواند جالب باشد.
وی افزود: پارامترهایی که در چنین برنامههایی در نظر گرفته میشود با آکادمی متفاوت است و بدون تردید با رشد همهجانبهای که مدنظر آکادمی است مغایرت دارد.
برنامه ستارهساز تنها یک نمایش است
نصرت ایراندوست مدیر آکادمی ملوان بندر انزلی پیرامون خروجیهای برنامه ستاره ساز گفت: برنامهای همچون ستاره ساز اصلاً دستاوردی ندارد چراکه نمایشی است؛ در آنجا فوتبال واقعی را تماشا نمیکنید شاید یک در میلیون این اتفاق رخ دهد که بازیکنی از این برنامه به تیمی بپیوندد؛ مربیان بزرگی در برنامه ستاره ساز وجود دارند اما عاشقان فوتبال فراوان هستند.
وی ادامه داد: در تمام ردهها و دهکهای جامعه کسانی وجود دارند که به این ورزش علاقهمند هستند؛ در واقع بچهها هستند که خانوادهها را برای حضور در این برنامه متقاعد میکنند.
باید استعدادیابی از طریق آکادمی باشد
کاظم محمودی مدیر آکادمی باشگاه تراکتور تبریز در خصوص برنامه ستاره ساز اظهار کرد: برنامه به اسم ستاره ساز است اما تاثیر آنچنانی بر روی جذب استعدادهای فوتبالی ندارد و بیشتر نمایشی است؛ شاید برخی بازیکنان از این برنامه شناخته شوند اما این برنامه برای استعدادیابی نیست چراکه برخی دیده نمیشوند یا اصلاً نمیتوانند در این برنامه شرکت کنند.
وی افزود: باید استعدادیابها در مناطق محروم بازیکنان نخبه را شناسایی کنند تا در آکادمیها پرورش پیدا کنند؛ ستاره ساز برنامه خوبی است اما برای نشان دادن تمامی استعدادهای فوتبالی کفایت نمیکند؛ این برنامه بیشتر نمایشی است و باید استعدادیابی از طریق آکادمی باشد تا از آنها استفاده کنیم.
به آینده ستاره ساز خوشبین هستم
وحید امیری مدیر آکادمی باشگاه مس رفسنجان درخصوص برنامه ستاره ساز بیان کرد: برنامه ستاره ساز برنامه خوبی است چراکه داوران حاضر درآن از بازیکنان خوب کشورمان بودهاند و اگر به کسانی که در این برنامه شرکت میکنند اهمیت داده شود و به خوبی پرورش پیدا کنند فکر میکنم در آینده نتیجه خوبی دهد؛ در هرحال خداداد عزیزی، رضا شاهرودی در تیم ملی بودهاند و به این برنامه خوشبین هستم.
وی افزود: تاکنون ندیدهام بازیکنی را معرفی کرده باشند اما امیدوارم استعدادهای خوبی را به فوتبال کشورمان معرفی کنند در هرحال آنها استعدادهای فوتبالی را از مناطق مختلف کشف میکنند و امیدوارم در آینده نتیجه خوبی دهد.
امیری با مقایسه برنامه ستاره ساز و آکادمی خاطر نشان کرد: با اینکه ستاره ساز برنامه خوبی است اما بازیکنان از طریق آکادمی بهتر میتوانند خود را به فوتبال کشورمان معرفی کنند چراکه مدیران ورزشی دید گستردهتری نسبت به آکادمی پیدا کردهاند و برای مثال اصفهان آکادمیهای قوی و با امکاناتی را در اختیار دارد بنابراین بازیکنان از این طریق بهتر میتوانند استعداد خود را به نمایش بگذارند؛ در آکادمی مس رفسنجان هم بازیکنان را معرفی کردهایم و این نشان میدهد آکادمی مسیر بهتری است.
به گزارش ایمنا، با وجود آنکه برنامه ستاره ساز در سالهای اخیر خروجی مشخصی در معرفی استعدادهای برتر فوتبال کشور نداشته است به نظر میرسد سرمایهگذاری بیشتر بر روی آکادمیها تیمهای رده پایه کشورمان را بیش از پیش برای حضور در میادین خارجی آماده میکند.
نظر شما