به گزارش ایمنا، حجت الاسلام و المسلمین نصرالله پژمانفر در برنامه تلویزیونی تهران بیست در خصوص آخرین وضعیت راه اندازی سامانه استعلام شرایط خودرو کارکرده اظهار کرد: یکی از اقدامات مجلس یازدهم این بود که در قانون بودجه ۱۴۰۲ راه اندازی سامانه را تکلیف قانونی کردیم که یک سری از دستگاهها اطلاعات خودشان را به این سبب که معامله با کمترین ایراد بین خریدار و فروشنده انجام شود در سامانه بارگذاری کنند.
وی افزود: تقریباً در سال ۴ میلیون خودرو در کشور خرید و فروش میشود و متأسفانه معاملههایی که منجر به شکایت و مراجعه به مراجع قضائی میشود بیش از ۱۰۰ هزار پرونده قضائی در سال است که منشأ آن جهل یکی از متعاملین نسبت به این موضوع است.
رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی ادامه داد: به همین سبب مقرر شد سامانه راه اندازی شود و دستگاههای ذی ربط اطلاعات خودرو را در اختیار طرفین قرار دهند و با یک فرآیند حفظ محرمانگی و حفظ حقوق افراد، این اطلاعات در اختیار افراد هم گذاشته شود. در این سامانه وقتی فروشنده درخواست فروش بدهد به خریدار کدی ارسال میشود و خریدار با وارد کردن آن کد در سامانه میتوان سوابق خودرو اعم از خلافی، مالکیت، اعمال حقوقی انجام شده روی وسیله نقلیه، سابقه تصادفات، معاینه فنی، احراز هویت و اهلیت متعاملین است.
پژمانفر گفت: وقتی وسیله نقلیه خریداری شود با آگاهی و شناخت است. در صورتی پیامک به خریدار ارسال میشود که امکان خرید آن وجود داشته باشد و اگر هم دلیلی برای قابل معامله نبودن آن وجود داشته باشد اعلام میشود. شرکتهای بیمهای اعلام میکنند که خودرو چقدر تصادف داشته است و پلیس، سازمان ثبت اسناد و.... سایر دستگاهها هم به این سامانه متصل شدهاند.
وی خاطرنشان کرد: این مجموعهها اطلاعاتشان با هم در مرکز تبادل اطلاعات زیر مجموعه وزارت ارتباطات مبادله خواهد شد و این پلتفرم تا ابتدای مهر ماه به عرصه عملیاتی درخواهد آمد. این اطلاعات در مقابل هزینهای که از مردم گرفته میشود خیلی ناچیز است و مردم قطعاً از این سامانه رضایت خواهند داشت.
این نماینده مجلس در پاسخ به گلایه مردم در خصوص نامشخص بودن زمان تحویل و قیمت خودروها گفت: خودروساز شرایط فروشش را تعیین کرده ولی این شیوه غیر عرفی است که نه قیمت و نه کالا مشخص باشد. اینکه در موعد مقرر امکان اینکه خودروساز خودش تعیین کند چه خودرویی تحویل دهد، توافق بین خریدار و خودروساز است و استدلال خودروساز این است که برای کاهش صف این کار انجام میشود ولی از نظر حقوقی این کار ایرادی ندارد زیرا توافق صورت گرفته است.
جلوی کلاهبرداری در خرید خودروی کارکرده گرفته میشود
محمد غلامی، نماینده ستاد اقتصاد دیجیتال معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در ادامه برنامه تهران بیست اظهار کرد: با هماهنگی معاونت علمی دستگاهها باید اطلاعات خود را برای مبادلات خودرو در اختیار مرکز مبادله قرار دهند که هماهنگی با دستگاهها انجام شده است. بیمه مرکزی، فراجا و سازمان ثبت هماهنگی لازم را انجام داده اند و سامانه تا اول مهر راه اندازی میشود.
وی افزود: سازمان تنظیم مقررات تعرفه گذاری را انجام خواهد داد. در این سامانه بارکد خودرو وقتی وارد شود البته در صورت رضایت مالک، اطلاعات خودرو در اختیار خریدار قرار میگیرد. در اکثر مواقع فک پلاک بعد از معامله انجام شده زیرا بعداً مشخص شده کلاهبرداری صورت گرفته است و یا خودرو غیرقابل معامله بوده ولی با این سامانه جلوی کلاهبرداری در خرید خودرو کار کرده گرفته میشود.
نظر شما