رضا غیاثوند در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، درباره مصرف ماهی تیلاپیا اظهار کرد: هر ۱۰۰ گرم ماهی تیلاپیای پخته ۲۶ گرم پروتئین دارد و به دلیل نداشتن تیغ و طعم خوشمزه دومین ماهی پرمصرف در دنیا و چهارمین ماهی پرمصرف در آمریکا است، لازم است بدانیم مقدار جیوه ماهی تیلاپیا کم است و حتی در دوران بارداری نیز منع مصرف ندارد، البته نسبت اسیدهای چرب امگا ۳ به امگا ۶ در این ماهی پایین است.
وی افزود: ماهی تیلاپیا در آبهای شیرین زندگی میکند، اما همه چیزخوار و در کل بسیار سخت جان است و در آبهای شور نیز میتواند زنده بماند و در کل جزو مهاجمترین گونههای آبزی است.
این متخصص تغذیه بالینی و رژیم شناسی تصریح کرد: ۱۵۰ کشور تیلاپیا را پرورش میدهند، اما بزرگترین پرورشدهنده آن چین است که برای پرورش این ماهی از مدفوع حیوانات اهلی و مرغ و خروس استفاده میکند و بیشتر مزارع پرورش در این کشور در مناطق صنعتی و آلوده قرار دارد.
وی ادامه داد: در سال ۲۰۰۷ آمریکا ماهیهای وارداتی را به چین بازگرداند، چرا که به دلایلی که گفته شد نمونهها آلوده به سم دی اکسین، آرسنیک و فلزات سنگین بودند، در حال حاضر این ماهی در بیشتر از ۱۴ استان کشور پرورش داده میشود.
غیاثوند خاطرنشان کرد: در مجموع ماهی تیلاپیا بسیار سالم و مغذی است، اما اگر از کشوری دیگر وارد شده باشد بهتر است، از این ماهی استفاده نشود.
نظر شما