به گزارش خبرنگار ایمنا، این روزها که عدهای بار سفر بسته و بهدنبال قدم گذاشتن در ره عاشقی هستند، عدهای دیگر با پاسپورتهای بدون مُهر و اعتبار، کنج خانه نشستهاند و زیر لب زمزمه میکنند «بطلب عیب ندارد همه را الا من…»؛ در این روزها عدهای به این فکر هستند که برای اربعین چه وسایلی دنبال خود ببرند و عدهای دیگر به رسم جاماندگان دنبال آن هستند این درد فراق را آرام کنند.
امسال نیز به رسم سالهای قبل قرار است اصحاب حسین (ع) میزبان جاماندگان کربلای حسینی باشند تا به این بهانه آنانی که دلهایشان به شبکههای ضریح ششگوشه گره خورده اما از تماشای آن بازماندهاند، این دلتنگی را تسکین دهند؛ این ماجرا از روزهای کرونایی یعنی در اربعین سال ۱۴۰۰ آغاز شد و حجتالاسلام محسن کریمی در این باره به ایمنا میگوید: موضوع به سال ۱۴۰۰ و بسته شدن مرزها بهواسطه همهگیری ویروس کرونا باز میگردد؛ در آن سال خیل عظیمی از زائران، از زیارت جا ماندند و در همین راستا گروهی از افراد مذهبی جمع شده و به این نتیجه رسیدند که اگر به هر دلیلی راه کربلا بسته شده، این امکان وجود دارد که در اصفهان حرکتی ایجاد کنیم تا حس و حال و فضایی که در جاده نجف به کربلا حاکم است را در شهر نیز داشته باشیم؟
وی ادامه میدهد: در نهایت جمعبندی اولیه صورت گرفت و نتیجه این شد که در روز اربعین، زیارت بهجای منازل و مساجد، پس از پیادهروی جمعی خوانده شود.
دبیر جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی استان اصفهان توضیح میدهد: برای اینکه شبههای در این مسیر پیش نیاید، خدمت چند تن از علمای شهر از جمله آیتالله مهدوی رسیدیم و این سوال مطرح شد که اگر جا مانده هستیم، این امکان وجود دارد که همین جا اقدامی انجام دهیم و انتهای آن زیارت اربعین را بخوانیم؟ از نظر دینی و روایی اشکالی به آن وارد نیست؟ و این پاسخ را گرفتیم که نه تنها اشکالی ندارد بلکه توصیه شده اگر توفیق زیارت پیدا نکردید، خودتان را محروم نبینید بلکه تلاش کنید با حرکتهایی که میتوانید انجام دهید به آن کاروان برسید.
جاماندگان کربلای حسین (ع)، به سمت اصحاب حسین
وی با اشاره به کلام حضرت امام (ره) مبنی بر «تربت پاک شهیدان است که تا قیامت مزار عاشقان و عارفان و دل سوختگان و دارالشفای آزادگان خواهد بود.» اظهار میکند: جمعی از فعالان فرهنگی شهر پس از این تاییدیه برنامهریزی کردند و به این دلیل که بهدلیل کرونا امکان تجمع در اماکن مسقف وجود نداشت، مقصد حرکت گلستان شهدا انتخاب شد.
حجتالاسلام کریمی با اشاره به شعار این حرکت میگوید: شعار این طرح «الی اصحاب الحسین (ع)» انتخاب شد زیرا اگر نمیتوانیم به سمت امام حسین (ع) حرکت کنیم، قرار است به سمت یاران ایشان و افرادی که در این مسیر با امام (ع) اتصال روحی برقرار کردند قدم برداریم.
شاید و اماهایی که محقق نشد
وی ادامه میدهد: شاید دستاندرکاران برنامه فکرش را نمیکردند مردم چنین آمادگی برای استقبال از این برنامه را داشته باشند و حتی عدهای حرکت پیاده از درب منازل را سخت میدیدند اما در همان سال اول جمعیت با عظمتی در مسیر قرار گرفت و گلستان شهدا خیل کثیری از جمعیت را به خود دید.
دبیر جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی استان اصفهان با اشاره به ایام اربعین سال قبل عنوان میکند: در سال گذشته نیز بسیاری از افراد گفتند راه باز شده و شاید استقبال کمتری باشد اما طبق آمار حدود ۱۰ درصد مردم به سفر اربعین میروند و در همین راستا برنامهریزیها صورت گرفت و بازهم بسیاری از افراد به گلستان شهدا آمدند.
وی با اعلام اینکه تا این لحظه ۷۰ موکب در طول مسیر و ۲۱ موکب در گلستان شهدا ثبتنامکردهاند، تاکید کرد: در این مسیر اثبات شد که اگر این سفره به خوبی پهن شود، مردمی که دوست داشتند به سفر بروند اما نرفتند از آن استفاده میکنند و عشق خود را به حضرت نشان میدهند.
حجتالاسلام کریمی با اشاره به ماندگارترین خاطره خود از این حرکت ادامه میدهد: شخصی را میشناسم که در کربلا موکبدار است اما در سال ۱۴۰۰ که نتوانست موکب خود در عراق را برقرار کند، آن را در اصفهان زد؛ امسال او را دیدم و پرسیدم امسال عازم هستی؟ که پاسخ داد ظهر اربعین میروم و زمانی که دلیل این موضوع را پرسیدم، پاسخ داد که آنجا خیلی از افراد هستند که کمک میکنند اما در این دو سال و در این مراسم مراجعانی داشتم که در کربلا نداشتم.
میگویند «کل ارض کربلا و کل یوم عاشورا»؛ اگر این روزها از قدم گذاشتن در مسیر نجف تا کربلا جا ماندهایم، همهجا کربلاست و قرار است در روز اربعین با یکدیگر نصف جهان را حسینی کنیم.
نظر شما