بهنام یوسفیان در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، درباره گیاه یونجه از خانواده بقولات اظهار کرد: یونجه گیاهی علفی، پایا و با ریشهای بسیار عمیق است که دو تا سه متر در عمق خاک فرومیرود، برگهای آن دارای سه برگچه و هر برگچه بیضیشکل با رنگ سبز تیره و نوک تیز است.
وی افزود: گلهای آن درشت، آبی مایل به بنفش یا زرد به صورت خوشههای دراز است، دانه آن در داخل میوه به صورت لوبیای کوچک بوده و زمانی که تازه است، طبیعت آن گرم و تر است و پس از خشک شدن طبیعت آن گرم و خشک میشود.
متخصص طب سنتی تصریح کرد: مواد مؤثر آن حاوی پروتئین، ساپونین، اسیدفسفریک، ترکیبات شبه استروژنی و انواع ویتامینها در آن وجود دارد، مقدار ویتامین ث آن چهار برابر لیموترش و دو برابر جعفری است.
وی گفت: ۳۰ گرم یونجه خشک را در یک لیتر آب میجوشانند تا زمانی که حجم مایع به نصف مقدار اولیه برسد، سپس آن را صاف میکنند و با افزودن ۹۰۰ گرم شکر به صورت شربت در میآورند، مقدار مصرف شربت برای اطفال ۲۰۰ گرم در روز است.
یوسفیان ادامه داد: شربت یونجه تقویتکننده عمومی بدن، اشتهاآور، چاقکننده، مناسب برای رشد کودکان، شیرافزا، نرمکننده سینه، کاهنده کلسترول و برطرف کننده مشکلات مربوط به قاعدگی و یائسگی است، برای داشتن حداکثر خواص بهتر است قبل از گلدهی جمعآوری شود.
وی با اشاره به موارد منع مصرف و احتیاط استفاده از گیاه یونجه تصریح کرد: به علت وجود ساپونین، گیاه یونجه باید به صورت خشک شده استفاده شود، چون گیاه تازه در معده تخمیر میشود و ایجاد گاز و نفخ میکند.
متخصص طب سنتی با بیان اینکه به دلیل وجود ترکیب محرک رحم آن که استاکیدرین نام دارد، مصرف گیاه یونجه در دوران بارداری ممنوع است، خاطرنشان کرد: با توجه به مقادیر زیاد ویتامین K در گیاه یونجه، اثر وارفارین ممکن است در داروها کاهش پیدا کند.
نظر شما