امین خیامباشی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: موزه عصارخانه شاهی در کنار فعالیتهای مرسوم خود بهعنوان یک موزه تاریخی، از سالهای گذشته فعالیت خود را در حوزه مطالعاتی و برنامهریزی با برگزاری نشستهای فرهنگعامه مردم اصفهان آغاز کرده است.
وی خاطرنشان کرد: شیوه ما مردمان نشستهایی است در رابطه با ارتباط متقابل فرهنگ عامه و گسترههای اجتماعی که در هر نشست از یکی از اساتید برجسته در حوزههای فلسفه، اسطوره شناسی، موزه، کتاب شناسی، جامعه شناسی، مردم شناسی، معماری وحفاظت و مرمت میراثفرهنگی به عنوان سخنران دعوت شده و در آینده از اساتیدی در زمینههای موسیقی، تئاتر، سینما و سینمای کودک بهره خواهیم برد.
مدیر موزه عصارخانه شاهی و دفتر تخصصی فرهنگ عامه، تاکید کرد: در این نشست که سیزدهمین نشست است و به مناسبت ماههای محرم و صفر و ایام عزاداری سرور و سالار شهیدان در خصوص ریشههای فرهنگی مراسمها و آئینهای مذهبی برگزار میشود، دکتر محمد خزایی، استاد گرافیک و عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس به بحث مفاهیم عناصر نمادین در هنرهای آئینی و حماسی عاشورا میپردازد.
وی تصریح کرد: در هنر حماسی آئینی عاشورا، برخی نمادها و تصاویر، جایگاه و ارزش ویژهای دارند و در پردهها و پرچمها و علمهای عزاداری و سقاخانهها به نمایش گذاشته شده و تکرار میشوند، دراین نشست مفاهیم بنیادین و فرهنگی این عناصر نمادین و خواستگاه آنان در فرهنگ مردم و همچنین تأثیر متقابل تحولات این نمادهای آئینی بر فرهنگ مردم بررسی و بیان خواهد شد.
خیام باشی، اضافه کرد: محمد خزایی، دانش آموخته گرافیک و هنر اسلامی از دانشگاههای تربیت مدرس و بیرمنگهام انگلستان هستند و از برترین اساتید و هنرمندان گرافیک و هنر ایرانی اسلامی کشور در بیش از ۳۰ سال اخیر و عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس تهران و صاحب آثاری چون کتابهای کیمیای نقش، هزار نقش و هنر طراحی ایرانی و بسیاری آثار و مقالات و پژوهشهای مرتبط هستند که در این برنامه به ارائه مطالب یاد شده خواهند پرداخت.
وی ادامه داد: این نشست امروز_پنجشنبه دوم شهریورماه _ در موزه عصارخانه شاهی واقع در میدان امام (ره)، بازار عطارها، ورودی سرای مخلص ساعت ۱۷ برگزار میشود.
مدیر موزه عصارخانه شاهی و دفتر تخصصی فرهنگ عامه، افزود: هفته آینده نیز نشستی با عنوان «سیر تاریخی موسیقی مذهبی» با حضور استاد هوشنگ جاوید برگزار میشود.
نظر شما