قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری اجرا شد

قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری که در سال ۸۶ به تصویب رسید پس از پیگیری‌های متعدد و تاکید مقام معظم رهبری در سال ۱۳۹۹، با تخصیص مبلغ ۵.۲ همت از سازمان برنامه و بودجه در نهایت در سال ۱۴۰۱ با پرداخت اولین مرحله به پرستاران به اجرا در آمد.

به گزارش ایمنا و به نقل از وبدا، معاونت پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد که از مهرماه سال ۱۴۰۰ تاکنون حدود ۶۰ هزار پروانه صلاحیت حرفه‌ای بر اساس امتیازات آموزش مداوم و پذیرفته شدگان آزمون‌های شهریور ۱۴۰۰، بهمن ۱۴۰۰، مهر ۱۴۰۱ و بهمن ۱۴۰۱ صادر شده است. پس از ابلاغ آئین‌نامه صدور پروانه صلاحیت حرفه‌ای گروه پرستاری در سال ۹۵، از مهرماه سال ۱۳۹۹ تاکنون پنج دوره آزمون برگزار شده که چهار دوره آن در دولت سیزدهم بوده است.

توسعه انجمن‌های علمی پرستاری از دو انجمن به ۶ انجمن، توانمندسازی مدیران پرستاری (برگزاری دوره‌های آموزشی مدیران پرستاری) و ایجاد داشبورد اختصاصی معاونت پرستاری (پایگاه داده پرستاری) از جمله اقداماتی است که توسط معاونت پرستاری وزارت بهداشت در دولت سیزدهم نهایی شده است.

همچنین قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری که در سال ۸۶ به تصویب رسید پس از پیگیری‌های متعدد و تاکید مقام معظم رهبری در سال ۱۳۹۹، با تخصیص مبلغ ۵.۲ همت از سازمان برنامه و بودجه در نهایت در سال ۱۴۰۱ با پرداخت اولین مرحله به پرستاران به اجرا در آمد.

در حال حاضر محاسبه پرونده بیماران خدمات پرستاری که به صورت جداگانه و بر اساس ارزش نسبی تعرفه‌گذاری می‌شود، احصاء و از طریق بیمه‌های پایه در قالب سرانه خدمات تشخیصی درمانی پس از رسیدگی به اسناد بیمارستان‌ها واریز می‌شود.

تمهیدات و اقداماتی در زمینه خودمراقبتی از شروع دولت سیزدهم تاکنون صورت گرفته است؛ به دلیل ارتقای خود مراقبتی، موارد بستری مجدد بیماران قلبی از ۲۱ درصد به هشت درصد معادل صرفه‌جویی حداقل ۱,۴۰۰ میلیارد تومان کاهش داشته است.

از این رو جهت ساماندهی آموزش کمک پرستاری تفاهم نامه‌ای مابین معاونت پرستاری و معاونت آموزشی به منظور آموزش کمک پرستاری یک ساله در مردادماه سال ۱۴۰۰ منعقد شد. در این مدت ضمن ساماندهی مراکز مجری دوره، بانک اطلاعاتی جامعی از فراگیرانی که در مراکز مجاز دوره آموزشی خود را گذرانده‌اند تشکیل و با هماهنگی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور گواهی تمامی متقاضیان اشتغال در شغل کمک پرستاری طی استعلام از معاونت پرستاری اعتبارسنجی و به دانشگاه‌های مربوطه اعلام می‌شود تا ضمن ارائه مراقبت ایمن و مطمئن شرایط رضایت‌مندی بیماران از تیم مراقبتی فراهم شد.

در حال حاضر حدود ۱۱ هزار نفر فراگیر دوره مهارتی کمک پرستاری در مراکز مورد تأیید معاونت پرستاری و مرکز ملی مهارتی وزارت بهداشت در حال آموزش هستند.

کد خبر 682128

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.