زیرسویه جدید کرونا به ایران رسیده است؟

زیرسویه‌های امیکرون بسیار متفاوت است و زیرسویه اریس نیز از همان خانواده است که از نظر میزان کشندگی و بستری چندان تفاوتی با سویه‌های قبلی ندارد، اما مدت ابتلاء در این زیرسویه بیشتر است؛ این در حالی است که زیرسویه جدید کرونا با نام EG.۵ هنوز به ایران نرسیده است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، از روزهای گذشته نام سویه جدید ویروس کرونا به نام اریس (Eris) به گوش می‌خورد، سازمان بهداشت جهانی (WHO) نیز هشدار داده که کشورها به دلیل زیرسویه ویروس اریس، اقدامات پیشگیرانه در مورد ویروس کووید -۱۹ را لغو نکنند.

نوع جدید ویروس امیکرون به نام اریس در حال گسترش در سراسر جهان است با اینکه سازمان بهداشت جهانی آن را به عنوان زیرسویه تحت نظارت دسته‌بندی کرده است، اما خطر سلامتی آن را کم ارزیابی می‌کند؛ تا حدود ۱۵ روز گذشته، بیش از ۷ هزار مبتلای جدید از ویروس اریس در ۵۱ کشور شناسایی شده که بیشترین میزان ابتلاء مربوط به چین است.

سازمان جهانی بهداشت (WHO) نیز حدود دو هفته پیش ردیابی زیرسویه EG.۵.۱ را آغاز کرده است؛ به گونه‌ای که تدروس آدهانوم قبریسوس، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت در این خصوص گفت: سازمان جهانی بهداشت همچنان به افراد در معرض خطر توصیه می‌کند در مکان‌های شلوغ از ماسک استفاده کنند، دوزهای یادآور واکسن کرونا را در صورت نیاز دریافت و از تهویه کافی در هوای داخل خانه اطمینان حاصل کنند.

زیروسیه اریس تفاوتی با زیرسویه‌های قبلی ندارد

سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه زیرسویه جدید کرونا با نام EG.۵ هنوز به ایران نرسیده است، اظهار کرد: زیرسویه‌های امیکرون بسیار متفاوت هستند و این زیرسویه نیز از همان خانواده است که از نظر میزان کشندگی و بستری چندان تفاوتی با سویه‌های قبلی ندارد، اما مدت ابتلاء در این زیرسویه بیشتر است.

وی افزود: این زیرسویه هنوز در ایران گزارش نشده است و در حال حاضر جزو مشکلات ما نیست، نمونه‌گیری از مراکز به صورت خوشه‌ای و طبق پروتکل‌های علمی انجام می‌شود و به محض اینکه منطقه‌ای روند افزایشی داشته باشد، رسیدگی و نمونه‌گیری افزایش پیدا می‌کند.

معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه علائم در زیرسویه EG.۵ نیز مانند امیکرون است، تصریح کرد: تب، علائم تنفسی، سرفه، تنگی نفس و علائم گوارشی در افرادی که سنین پایین‌تری دارند از علائم این زیرسویه است.

وی تاکید کرد: از آنجایی که احتمال بروز آنفلوانزا در فصل پاییز را نیز در پیش داریم، توصیه اکید ما به افرادی که در گروه پرخطر قرار دارند و بیماری زمینه‌ای دارند یا مسن هستند این است که از اوایل شهریورماه اقدام به تزریق واکسن آنفلوانزا کنند، بهتر است تا زمانی که وارد امواج آنفلوانزا نشده‌ایم واکسیناسیون انجام شود که در فصل پاییز و زمستان ایمن باشیم.

کریمی گفت: از طرفی طبق دستورالعمل قبلی اگر شش ماه از تزریق واکسن کرونای قبلی افراد گذشته است، باید برای تزریق واکسن کرونا نیز اقدام کنند.

وی با اشاره به اهمیت استفاده از ماسک در اماکن تجمعی اضافه کرد: به طور کلی در هر مکانی که تهویه وجود نداشته باشد و افراد احتمال دهند که ممکن است ویروس سرایت کند، بهتر است از ماسک استفاده کنند.

نکاتی درباره زیرسویه در گردش امیکرون

ارزیابی‌های اخیر کارشناسان سازمان جهانی بهداشت (WHO) نشان می‌دهد زیرسویه جدید ویروس کرونا که با نام «EG.۵» شناخته می‌شود با وجود سرعت بسیار زیاد شیوع، خطرناک‌تر از سویه‌های قبلی نیست، اما باید احتیاط‌های لازم در مورد آن انجام شود.

همچنین گزارش‌ها حاکی است EG.۵ امسال برای اولین بار در ۱۷ فوریه شناسایی شد اما در ۱۹ ژوئیه به دنبال افزایش موارد ابتلاء به ویژه در آسیا از سوی سازمان جهانی بهداشت وضعیت «سویه تحت نظارت» برای آن در نظر گرفته شد، با این حال از روز هفتم اوت (حدود چهار روز قبل) این سازمان وضعیت زیرسویه EG.۵ را به «سویه مورد توجه» تغییر داد تا احتیاط‌های بیشتری در مورد آن صورت گیرد.

بیشترین موارد گزارش شده از این زیرسویه در چین و پس از آن ایالات متحده، کره‌جنوبی و ژاپن هستند و مواردی هم در کانادا گزارش شده است، آمارها نشان می‌دهد از هر ۱۰ نفری که در روزهای گذشته به کرونا مبتلا شده‌اند، یک نفر بر اثر این زیرسویه بیمار شده است.

اریس، سویه‌ای از امیکرون است که شایع‌ترین نشانه‌های آن آب‌ریزش بینی، سردرد، خستگی (خفیف یا شدید)، عطسه و گلودرد است؛ هرچند خطر اریس در مقایسه با دیگر زیرشاخه‌های امیکرون بیشتر نیست اما به دلیل سرعت زیاد شیوع می‌تواند موج بزرگی از عفونت در میان شهروندان ایجاد کند.

با این حال سازمان جهانی بهداشت تاکید کرده است که بر پایه شواهد فعلی، شیوع زیرسویه اریس به اندازه‌ای نیست که برای سلامت عمومی در جهان خطری جدی باشد، شیوع زیرسویه اریس به گونه‌ای است که باید به آن توجه کرد و زیر نظر داشت اما درباره اینکه چقدر باید نگران بود، لازم است احتیاط شود.

کد خبر 681805

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.