لزوم تشکیل شوراهای امر به معروف و نهی از منکر در مساجد/ تمام فعالیت محلات به مساجد ختم شود

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان اصفهان گفت: یکی از اولویت‌های اصلی در مساجد، تشکیل شورای امر به معروف و نهی از منکر است که اگر این اقدام رقم بخورد، محله اسلامی محقق شده و شاهد بروز و ظهور بیشتر مساجد فعال، موثر و محلات اسلامی خواهیم بود.

حجت‌الاسلام محسن مظاهری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه در زمان رسول‌الله مسجد بالاترین کارکرد را داشته و در تمام عرصه‌ها از این ظرفیت استفاده شده است، اظهار کرد: در اسلام و سیره نبوی مسجد بزرگ‌ترین جایگاه را به‌عنوان مرکز فعالیت‌های اجتماعی حکومت دارد و بر همین اساس شاهدیم اولین جایی که پیامبر اکرم (ص) اقدام به تأسیس آن کردند مسجد بود زیرا هم مکانی برای عبادت و هم مکانی برای تجمع مردم است.

وی با اشاره به کارکردهای مسجد در زمان پیامبر (ص) و امیرالمومنین (ع) افزود: در آن زمان مسجد محلی برای آموزش عرصه‌های مختلف، تشکیل حلقه‌های علمی، فعالیت‌های اقتصاد و شکل‌گیری اجتماعات بود، همچنین به‌عنوان دارالعماره مؤمنین شناخته می‌شد و متولیان حکومت در گوشه و کنار مسجد حضور داشتند یعنی مسجد مکان محل رجوع مردم برای فعالیت‌های مهم بوده است.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان اصفهان با تاکید بر اینکه می‌توان گفت مسجد مرکز همه فعالیت‌های فرهنگی، اجتماعی، تربیتی، آموزشی، اقتصادی، اجتماعی و… است، گفت: علیرغم این ظرفیت، در دوره اخیر از کارکرد مساجد کاسته شده و مانند گذشته نیست هرچند می‌تواند در ساماندهی مسائل اجتماعی، رفع مشکلات مردم و… مؤثر باشد.

وی ادامه داد: امام جماعت مسجد می‌تواند امام محله‌ای باشد مسجد در آن حضور دارد یعنی تمام فعالیت‌ها باید به مسجد ختم شود و امام جماعت نیز محوریت محله باشد.

حجت‌الاسلام مظاهری با بیان اینکه از دیگر کارکردهای مسجد قضاوت، رفع اختلافات، ایجاد همدلی و هم‌افزایی میان مردم است، خاطرنشان کرد: همچنین محرومیت‌زدایی، اشتغال‌آفرینی و… از دیگر مواردی است که می‌تواند در مسجد انجام شود و در این راستا شبستان مسجد می‌تواند کارکردهای فراوانی داشته باشد.

وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر باید تمام تمرکز فعالیت‌های منطقه‌ای به مساجد ختم و مردم را به مساجد وصل کنیم و در این راستا در احادیث نیز تاکید شده است که در آخرالزمان مساجد مکانی امن برای حفظ ایمان مردم است، افزود: دفاتر مختلفی در حوزه خدمت‌رسانی و پاسخگویی در حوزه حاکمیتی می‌تواند در مساجد شکل بگیرد تا رجوعات مردم به مسجد باشد که لازمه این امر نگاه رأس حاکمیت به این ضرورت‌های بزرگ است.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان اصفهان با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که می‌تواند مساجد را فعال کند این است که افراد جریان‌ساز و تأثیرگذار مساجد در قالب حلقه‌ای گرد هم جمع شوند و ضرورت‌های محله را احصا کنند، گفت: این امر در قالب شورای امر به معروف و نهی از منکر مساجد محقق می‌شود یعنی امام جماعت محور فعالیت‌ها قرار بگیرد و در ادامه نخبگانی که امکان جریان‌سازی دارند به این حلقه وصل شوند تا در نهایت موضوعات را شناسایی کرده و بحث را پیش ببرند.

وی با بیان اینکه مساجد می‌توانند محور رفع گرفتاری‌ها و منکرات محل باشند و برای رفع آن‌ها تلاش کنند، اضافه کرد: یکی از اولویت‌های اصلی در مساجد، تشکیل شورای امر به معروف و نهی از منکر است که اگر این اقدام رقم بخورد، محله اسلامی محقق شده و شاهد بروز و ظهور بیشتر مساجد فعال، مؤثر و محلات اسلامی خواهیم بود.

کد خبر 681505

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.