به گزارش خبرنگار ایمنا، درست یک هفته پیش و در چنین روزی حرم حضرت شاهچراغ (ع) در شیراز مورد یک حمله تروریستی قرار گرفت و خون تعدادی از هموطنانمان در صحنهای این حرم مطهر بر زمین ریخته شد تا بار دیگر نشانی باشد بر ددمنشی دشمنان این سرزمین که هیچ ابایی از هتک حرمت مقدسات مسلمانان ندارند.
اگرچه در واکنش به وقوع انقلاب اسلامی ایران در منطقه خاورمیانه موج جدیدی از فعالیتهای تروریستی اتفاق افتاد و برخی از حرمهای امن الهی نیز از این حملات در امان نماند، اما ردپای هتک حرمت بقاع متبرکه یا اماکن مقدس در ایران اسلامی به بیش از ۱۰۰ سال میرسد، زمانی که قوای روس در عید نوروز به حرم امام رضا (ع) حمله کردند.
در این گزارش، مروری خواهیم داشت بر مهمترین رویدادهایی که به خاک و خون کشیده شدن هموطنانمان در اماکن زیارتی منتهی شد:
وقتی روسها حرم مطهر امام رضا (ع) را به توپ بستند
دهم فروردینماه سال ۱۲۹۱ شمسی، ارابههای جنگی روسها به سمت حرم نورانی امام رئوف حرکت کردند و در هتک حرمتی بیسابقه به آن آستان نورانی حمله و با به توپ بستن حرم بخشهایی از پناهگاه ایرانیان را ویران و این مکان مقدس را اشغال کردند؛ اتفاقی که عید را به کام شیعیان خصوصاً ایرانیها تلخ کرد.
روسها با شکستن پنجرههای حرم از پشتبام، ضریح مقدس را به رگبار بستند و گروهی دیگر از طریق رواق دارالسیاده وارد حرم شده و مردم و ضریح مطهر را به رگبار بستند. در ادامه چند دستگاه توپ هم به پشتبامهای حرم منتقل شد و گنبد مطهر حرم و گنبد مسجد گوهرشاد به همراه چند گلدسته حرم مورد هدف قرار گرفت و آسیبهای جدی به آنها وارد شد.
گستاخی روسها به این موارد ختم نمیشد، اولاً آنها چهار شبانهروز حرم را اشغال کردند، ثانیاً اموال حرم خصوصاً اشیا قیمتی و تاریخی موزه حرم را غارت کردند و ثالثاً شمار زیادی از مردم که طبق روایت برخی منابع تعداد آنها به بیش از ۱۰۰ نفر میرسد را به شهادت رساندند و شمار زیادی را هم مجروح کردند.
حادثه خونین مسجد گوهر شاد
در بیستویکم تیرماه سال ۱۳۰۴ عمال رژیم پهلوی با حمله به مسجد گوهرشاد به کشتار مردمی پرداختند که در اعتراض به سیاستهای ضددینی رضاخان تجمع کرده بودند. براساس شواهد موجود، واقعه کشتار مردم در مسجد گوهرشاد به دستور شخص رضا خان اتفاق افتاد.
مأموران به دستور او، اطراف حرم و مسجد را محاصره کرده، شروع به تیراندازی کردند و در نتیجه هزاران نفر از مردم غیرتمند ایران به جرم دفاع از حجاب، به خاک و خون کشیده شدند و مأموران رژیم پهلوی، پیکر مطهر این شهدا و زخمیهایی که هنوز نفس میکشیدند را در گورهای دسته جمعی ریخته و مدفون ساختند.
بمبگذاری در حرم مطهر امام رضا (ع)
روز سیام خردادماه سال ۱۳۷۳، مصادف با روز عاشورا انفجار مهیبی در حرم مطهر امام رضا (ع) به وقوع پیوست، آن هم در روزی که حرم مملو از جمعیت مراسم سوگواری شهادت امام حسین (ع) بود.
بر اثر شدت انفجار که طبق نظر کارشناسان مربوط حجم آن معادل ۱۰ پوند (۴٫۵ کیلوگرم) ماده منفجره تی. ان. تی بود، ۲۶ نفر جان داده و بیش از ۳۰۰ تن زخمی شدند، اگرچه یک گروه تروریستی پاکستانی مسئولیت حمله را پذیرفت اما ایران سازمان منافقین را مسئول بمبگذاری دانست.
در آن زمان مطبوعات مشهد گزارش دادند که «مهدی نحوی» بمب را در کیف زنانهای تا نزدیک ضریح رسانده و «علیرضا رحمانی» و دو زن نیز او را همراهی کردهاند، مهدی نحوی متواری میشود اما علیرضا رحمانی دقایقی پس از انفجار حرم شناسایی و تعقیب و دستگیر میشود.
رحمانی همدستانش را لو میدهد و پنج روز بعد، «بهرام عباسزاده» که قصد بمبگذاری در نماز جمعه مسجد مکی زاهدان را داشت، دستگیر شد، او در اعترافاتش مهدی نحوی را عامل بمبگذاری حرم امام رضا (ع) معرفی میکند، تصویر چهرهنگاری شده مهدی نحوی در مطبوعات منتشر میشود.
وی در یک درگیری مسلحانه با مأموران امنیتی در تهرانپارس، مجروح و دستگیر میشود، مهدی نحوی در حالی که روی تخت بیمارستان دراز کشیده بود، در یک مصاحبه تلویزیونی گفت: «به دستور سازمان منافقین این کار را انجام دادم و هیچ حرف دیگری ندارم، وی بعد از این اعتراف بر اثر جراحات وارده در بیمارستان مرد.
حمله تروریستی به حرم امام خمینی (ره)
ساعت ۱۰:۱۰ دقیقه را نشان میداد؛ روزچهارشنبه هفدهم خرداد ماه سال ۱۳۹۶، دو تن از نیروهای گروه تروریستی داعش پس از عبور از زیرگذر بزرگراه به سمت ورودی شماره ۷ حرم مطهر حرکت کردند و یکی از تروریستها از درب اصلی و دیگری از درب مجاور وارد رینگ ۴۰۰ متر شدند.
تروریستها برای گمراه کردن مأموران امنیتی و انتظامی اقدام به انفجار یک بمب صوتی در نزدیکی درب مجاور ورودی ۷ کردند، پس از این انفجار نفر دوم با تیراندازی به نگهبانی که در مجاورت درب اصلی و در داخل اتاقک نگهبانی قرار داشت، وی را مجروح کرد و پس از مجروحیت وی وارد رینگ ۴۰۰ متر شدند.
هر دو تروریست مواد انفجاری به خود وصل کرده بودند و به محض ورود به حرم، شروع به تیراندازی کور و بیهدف کردند، در همین زمان، سه نفر از نیروهای انتظامی حرم مجروح و یک نفر که مأمور فضای سبز بود، به شهادت رسید.
بر اساس اظهارات پلیس در آن مقطع تروریستها به هلاکت رسیدند، حتی در این حادثه مأموران پلیس توانستند یک زن را که در حاشیه این اتفاقات حضور داشت و باوجود غیرمسلح بودن، به نظر میرسید در ارتباط با تروریستها باشد، دستگیر کنند.
حرم امام رضا (ع) و باز هم حمله تروریستی
۱۶ روز از فرودینماه سال ۱۴۰۱ بیشتر نگذشته بود که باز هم تکفیریها حرم مطهر امام رضا (ع) را توسط فردی ۲۱ ساله به هویت «عبدالطیف مرادی» مورد هدف قرار دادند، این حمله به صورت فردی و با سلاح سرد به سه روحانی فعال حاشیه شهر مشهد صورت گرفت، در این حمله دو روحانی به نامهای حجتالاسلام اصلانی و دارابی به درجه رفیع شهادت نائل شدند و حجتالاسلام پاکدامن هم به فیض جانبازی نائل آمد.
طبق اظهارات جانباز این حمله تروریستی، وی که به همراه شهیدان اصلانی و دارابی از جلسه با مسئولین آستان قدس که برای رسیدگی به حاشیه شهر مشهد تشکیل شده بود، میآمدند، در صحن پیامبر اعظم (ص) مورد حمله وحشیانه فرد تروریست قرار گرفتند.
ردپای داعش در حرم شاهچراغ (ع)
غروب چهارشنبه چهارم آبان ۱۴۰۱ در هنگام نماز مغرب تروریستهای مسلح حین ورود به حرم مطهر شاهچراغ (ع)، زائران را به رگبار گلوله بستند، تروریستهای مسلح پس از ورود به شبستان امام خمینی (ره) و مضجع شریف، با اسلحه کلاشنیکف اقدام به تیراندازی به سمت زائران کردند، در این حادثه جانکاه که ملتی را داغدارکرد، ۱۳ نفر شهید و ۳۰ نفر مجروح شدند.
داعش مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت، عناصر وهابی- تکفیری داعش از درب ورودی بابالرضا وارد شدند و به سمت خادمین تیراندازی کردند و بعد وارد حرم شدند و زائران را به رگبار بستند.
به گزارش ایمنا، اماکن مذهبی نه تنها در ایران که در کشورهای مختلف به دفعات مکرر مورد حملات وحشیانه طیفهای مختلف دشمنان قرار گرفته و آنها داغهای بسیاری بر جان امت پیامبر (ص) گذاشتهاند، عتبات مقدسه در عراق بارها شاهد حملات تروریستی به این بقاع متبرکه بوده و زائران زیادی در این حرمها و بر اثر این حملات به شهادت رسیدهاند.
نظر شما