جزئیات پیش ثبت‌ نام انتخابات مجلس شورای اسلامی ۱۴۰۲ + جدول آمار نهایی

فرآیند برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی با دستور وزیر کشور به فرمانداران و بخشداران سراسر کشور به مدت یک هفته انجام شد و آمار و گزارش‌ها از مراکز استان‌ها حاکی از استقبال بسیار خوب داوطلبان دارد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی به منظور انتخاب ۲۹۰ نماینده، برای یک دوره چهار ساله و ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری با هدف انتخاب ۸۸ عضو این مجلس برای یک دوره هشت‌ساله، روز جمعه، یازدهم اسفندماه ۱۴۰۲ در سراسر کشور برگزار خواهد شد.

فرآیند برگزاری انتخاب دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از روز دوشنبه، شانزدهم مردادماه با دستور وزیر کشور به فرمانداران و بخشداران سراسر کشور آغاز شد و ساعت ۱۸:۰۰ روز یکشنبه، بیست‌ودوم مردادماه به پایان رسید. وزارت کشور در اطلاعیه‌ای اعلام کرد این مهلت تمدید نخواهد شد و ثبت‌نام قطعی داوطلبان که از بیست‌وهفتم مهرماه به مدت یک هفته انجام می‌شود، منوط به انجام پیش‌ثبت‌نام است.

برآیند و گزارش‌های میدانی حاکی از آن است که برگزاری این دوره از انتخابات با سایر دوره‌های قبل تفاوت بسیاری دارد و در تمام استان‌ها اطلاعات وارد شده در سامانه پیش‌ثبت‌نام نشان از استقبال بسیار خوب داوطلبان دارد، به گونه‌ای که در بسیاری از استان‌ها اعضای شورا، مدیران دستگاه‌های اجرایی برای حضور در این عرصه از سمت خود استعفا داده‌اند.

بر اساس آمار شهرهای شیراز، زنجان، مشهد، بندرعباس، ارومیه، اردبیل و کرمانشاه از جمله شهرهایی هستند که اعضای شورای اسلامی آن‌ها برای حضور در مجلس شورای اسلامی استعفا دادند و در استان خراسان رضوی به گفته سیدهادی طباطبایی، معاون سیاسی استانداری این استان، ۱۸ مدیر، رئیس اداره، نماینده شورای اسلامی شهر و دو امام جمعه برای شرکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی استعفا کردند.

دیگر استان‌های کشور نیز از این موضوع مستثنی نبودند و در استان گلستان برخی رؤسا و معاونان دانشگاه‌های گلستان جهت تصدی کرسی مجلس استعفا دادند، در استانی همچون زنجان مدیران این استان از جمله مدیرکل اوقاف و امور خیریه استعفا داد و در استان اصفهان نیز بر اساس اعلام دبیرخانه ستاد انتخابات اصفهان در تاریخ بیست‌وهشتم خردادماه سال جاری، ۱۵ نفر از مدیران این استان برای شرکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی استعفا دادند.

ثبت‌نام اولیه داوطلبان مجلس با ۴۸ هزار و ۸۴۷ متقاضی انجام شد

روز یکشنبه بیست و دوم مرداد، نشست خبری سخنگوی ستاد انتخابات کشور در پایان آخرین روز پیش‌ثبت‌نام متقاضیان انتخابات مجلس برگزار شد. محسن اسلامی، مدیرکل دفتر انتخابات وزارت کشور در این نشست به تشریح آمار ثبت نام پرداخت و اظهار کرد: تا روز _یکشنبه بیست و دوم مرداد_ ساعت ۱۸:۰۰ آخرین روز پیش‌ثبت‌نام از متقاضیان داوطلبی مجلس شورای اسلامی، ۴۸ هزار و ۸۴۷ نفر مدارک هویتی خود را در سامانه پنجره واحد خدمت وزارت کشور بارگذاری کردند و در هفتمین روز ثبت نام اولیه، ۱۳ هزار و ۲۳۴ نفر مدارک خود را در سامانه پیش‌ثبت‌نام، بارگذاری کردند و به این ترتیب، رکورد ثبت و بارگذاری مدارک شکسته شد.

وی افزود: در این دوره از انتخابات ۵۱۱ نفر از نمایندگان دوره‌های نهم، دهم و یازدهم مجلس شورای اسلامی پیش‌ثبت‌نام خود را انجام دادند و بیش از یک هزار و ۱۰۰ نفر از نمایندگان ادوار مجلس شورای اسلامی بر اساس خود اظهاری، در این مرحله ثبت‌نام کرده‌اند.

مدیرکل دفتر انتخابات وزارت کشور درباره رتبه استان‌ها برای پیش‌ثبت‌نام در انتخابات گفت: استان البرز با داشتن ۴۳۰ متقاضی، تهران ۲۸۲ متقاضی، قم ۲۵۴ متقاضی، خراسان رضوی ۱۷۹ متقاضی و یزد با ۱۷۸ متقاضی به ازای هر کرسی استان در مجلس شورای اسلامی، رتبه‌های نخست تا پنجم را به خود اختصاص داده‌اند.

اسلامی، استان‌های قزوین، اصفهان، چهارمحال و بختیاری، زنجان و ایلام را در رتبه‌های بعدی برشمرد و تصریح کرد: استان‌های هرمزگان، گیلان، سیستان و بلوچستان، خراسان شمالی و کردستان نیز در انتهای این جدول رتبه‌بندی قرار دارند.

جزییات پیش ثبت‌ نام انتخابات مجلس شورای اسلامی ۱۴۰۲ + جدول آمار نهایی

استقبال بانوان دو استان خراسان رضوی و شمالی برای نمایندگی مجلس

وی درباره تعداد متقاضیان زن در این مرحله از ثبت‌نام انتخابات تصریح کرد: استان‌های البرز با ۲۰ درصد، تهران با ۱۸ درصد، قزوین با ۱۷ درصد، خراسان رضوی و خراسان شمالی هرکدام با ۱۶ درصد، بیشترین آمار متقاضیان زن برای داوطلبی انتخابات مجلس شورای اسلامی را داشته‌اند.

مدیرکل دفتر امور انتخابات وزارت کشور خاطرنشان کرد: ثبت نام اولیه متقاضیان زن در این مرحله نسبت به انتخابات سال ۱۳۹۸، دو درصد افزایش داشته است.

داوطلبان چهار استان دارای بالاترین مدرک تحصیلی

سخنگوی ستاد انتخابات کشور درباره سطح تحصیلات متقاضیان اظهار کرد: ۱۶ درصد از متقاضیان مدرک دکتری، ۷۰ درصد کارشناسی ارشد، ۱۱ درصد کارشناسی با سابقه ایثارگری یا نمایندگی مجلس و سه درصد هم دارای مدارک حوزوی بوده‌اند.

اسلامی ادامه داد: رتبه استان‌ها بر اساس ارائه بالاترین مدرک تحصیلی البرز، تهران، قم، خراسان رضوی و یزد است.

پیش‌ثبت‌نام سه برابری داوطلبان نامزدی در انتخابات مجلس دوازدهم را نسبت به دوره قبل و رشد نام نویسی‌ها در این دوره تا حدی قابل پیش‌بینی بود، اما این میزان از استقبال که بخش زیادی از آن را جوانان شامل می‌شوند، فراتر از پیش‌بینی‌های بعضی مراکز آماری بوده است در حالی که بر اساس آمار اعلام شده، این میزان نام‌نویسی بیش از سه برابرِ آمار انتخابات مجلس در دوره یازدهم است.

مجلس شورای اسلامی دارای ۲۹۰ کرسی نمایندگی است که با این حساب، برای هر یکی از صندلی‌های خانه ملت ۱۶۸ نفر اسم نوشته‌اند که آمار هر استان به تفکیک به شرح ذیل است.

تهران

به گفته معاون سیاسی، امنیتی استاندار و رئیس ستاد انتخابات استان تهران آمار نهایی پیش‌ثبت‌نام‌های حوزه‌های انتخابیه استان تهران برای دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی ۱۲ هزار و ۴۲۳ نفر در استان تهران بوده است که این تعداد نشان از رشد سه برابری نسبت به دوره‌های قبل انتخابات مجلس شورای اسلامی داشته است.

سید عباس جوهری افزود: ۱۰ هزار و ۱۷۴ نفر (۸۲ درصد) از ثبت‌نام‌ها مربوط به آقایان و ۲ هزار و ۲۴۹ نفر (۱۸ درصد) نیز مربوط به بانوان و میانگین سنی ۶۹ درصد ثبت نام کنندگان ۳۰ تا ۵۰ سال و ۳۱ درصد نیز ۵۰ تا ۷۵ سال سن ثبت شده است.

وی با اشاره به ترکیب سنی نامزدها، گفت: پیش‌ثبت‌نام‌کنندگان در گروه‌های سنی ۳۰ تا ۳۵ سال یک هزار و ۳۳۴ نفر و ۱۱ درصد، ۳۵ تا ۴۰ سال دو هزار و ۴۸۷ نفر و ۲۰ درصد، ۴۰ تا ۴۵ سال دو هزار و ۷۴۷ نفر و ۲۲ درصد، ۴۵ تا ۵۰ سال یک هزار و ۹۶۹ نفر و ۱۶ درصد، ۵۰ تا ۵۵ سال یک هزار و ۶۴۴ نفر و ۱۳ درصد، ۵۵ تا ۶۰ سال یک هزار و ۱۲۱ نفر و ۱۰ درصد، ۶۰ تا ۶۵ سال ۶۴۳ نفر و ۵ درصد، ۶۵ تا ۷۰ سال ۲۸۵ نفر ۲ درصد، ۷۰ تا ۷۵ سال نیز ۱۰۳ نفر معادل یک درصد شرکت کرده‌اند.

رده سنی تعداد شرکت کنندگان در انتخابات (تهران)
۳۰-۳۵ ۱۳۳۴ نفر
۳۵-۴۰ ۲۴۸۷ نفر
۴۰-۴۵ ۲۷۴۷ نفر
۴۵-۵۰ ۱۹۶۹ نفر
۵۰-۵۵ ۱۶۴۴ نفر
۵۵-۶۰ ۱۱۲۱ نفر
۶۰-۶۵ ۶۴۳ نفر
۶۵-۷۰ ۲۸۵ نفر
۷۰-۷۵ ۱۰۳ نفر

فارس

فارس، از استان‌هایی بود که به دلیل وقوع حادثه تروریستی حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) آمار قابل ارائه برای مشخص شدن تعداد متقاضیان مجلس شورای اسلامی را با تأخیر اعلام کرد.

اسماعیل قزل‌سفلی، رئیس ستاد انتخابات این استان اظهار کرد: دو هزار و ۷۱۵ متقاضی داوطلبی انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از ساعت هشت روز دوشنبه، شانزدهم مردادماه تا ساعت ۱۸ یکشنبه، بیست‌ودوم مردادماه در این استان پیش‌ثبت‌نام کرده‌اند.

وی افزود: از مجموع ثبت نام کنندگان تعداد ۲ هزار و ۳۶۹ نفر مرد و ۳۴۶ نفر بانوان هستند. حدود ۴۰ درصد ثبت‌نام‌کنندگان جوانان ۳۰ تا ۴۰ سال هستند که رکورد خوبی در کشور و بیانگر حضور و ورود جوانان به عرصه انتخابات است.

رئیس ستاد انتخابات استان فارس تصریح کرد: از مجموع ثبت‌نام‌کنندگان دو هزار و ۲۰۰ نفر از میان جامعه نخبگان و دارای مدرک تحصیلی کارشناسی و دکتری هستند، در پیش‌ثبت‌نام انتخابات مجلس یازدهم ۹۲۴ نفر اقدام به انجام پیش‌ثبت‌نام کردند که امسال این عدد با ۲۹۳ درصد رشد به ۲ هزار و ۷۱۵ نفر رسید.

اصفهان

در استان اصفهان نیز بر اساس آمار، پیش‌ثبت‌نام انتخابات مجلس در این استان نسبت به دوره گذشته، بیش از ۸۵ درصد افزایش داشته است. دبیر ستاد انتخابات استان اصفهان از پیش‌ثبت‌نام سه هزار و ۵۷۱ نفر در استان برای حضور در انتخابات مجلس، خبر داد و گفت: از این تعداد ۳ هزار و ۳۳ نفر (۸۵ درصد) مرد و ۵۳۸ نفر (۱۵ درصد) زن هستند.

مهدی سلیمانی اظهار کرد: ۱۵ درصد ۳۰ تا ۳۵ سال، ۲۱ درصد ۳۵ تا ۴۰ سال، ۲۰ درصد ۴۰ تا ۴۵ سال، ۱۵ درصد ۴۵ تا ۵۰ سال، ۱۲ درصد ۵۰ تا ۵۵ سال، ۱۰ درصد ۵۵ تا ۶۰ سال، ۵ درصد ۶۰ تا ۶۵ سال و ۲ درصد ۶۵ تا ۷۵ سال هستند.

وی اضافه کرد: ۶۸ درصد دارای مدرک کارشناسی ارشد، ۱۵ درصد دارای مدرک دکتری، ۱۲ درصد دارای مدرک لیسانس و ۵ درصد مدرک حوزوی دارند.

دبیر ستاد انتخابات استان اصفهان با بیان اینکه ۱۹ درصد متقاضیان دارای سابقه ایثارگری و ۸۱ درصد فاقد سابقه ایثارگری هستند، تصریح کرد: پیش‌ثبت‌نام از داوطلبان حضور در مجلس شورای در ۱۶ حوزه انتخابیه استان اصفهان صورت گرفته است و بر اساس آمار اعلام شده شهرستان خمینی شهر بیشترین درصد پیش‌ثبت‌نام زنان در کشور را داشته است.

سمنان

محمد بهرامی، فرماندار سمنان از پیش‌ثبت‌نام ۱۵۱ نفر متقاضی برای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی خبر داد و گفت: از این تعداد ۱۷ نفر زن و ۱۳۴ نفر مرد هستند که به ترتیب ۱۱ و ۸۹ درصد از ثبت‌نام‌کنندگان را تشکیل می‌دهند.

وی با اشاره به آمار مدرک تحصیلی ثبت‌نام‌کنندگان، افزود: ۱۵ نفر از ثبت‌نام‌کنندگان دارای مدرک لیسانس و زیر لیسانس، ۱۰۸ نفر فوق لیسانس، ۲۶ نفر دکتری و دو نفر دارای تحصیلات حوزوی هستند.

فرماندار سمنان خاطرنشان کرد: از تعداد کل ثبت‌نام‌کنندگان، ۳۰ نفر دارای سوابق ایثارگری و دو نفر مشمول ماده ۲۹ هستند.

جزییات پیش ثبت‌ نام انتخابات مجلس شورای اسلامی ۱۴۰۲ + جدول آمار نهایی

خوزستان

استان خوزستان هم از جمله استان‌هایی است که بنا به مسئولین استان، آمار داوطلبان انتخابات نسبت به دور گذشته افزایش سه برابری داشته است. رئیس ستاد انتخابات استان خوزستان اظهار کرد: در مجموع دو هزار و ۵۲۶ نفر در تمام حوزه‌های انتخابیه استان جهت کاندیداتوری مجلس پیش‌ثبت‌نام داشته‌اند که نسبت به آمار ۹۱۰ نفری دور گذشته انتخابات مجلس، بیانگر افزایش سه برابری استقبال داوطلبان نمایندگی مجلس است.

عبدالله افرازه‌شهاوند افزود: از نظر ترکیب جنسیتی، ۲ هزار و ۲۸۳ نفر مرد و ۲۴۳ نفر زن و به عبارتی بانوان ۱۰ درصد از مجموع داوطلبان نمایندگی هستند.

معاون استاندار خوزستان تصریح کرد: از نظر ترکیب سنی نیز ۱۴ درصد بین ۳۰ تا ۳۵ سال، ۲۱ درصد بین ۳۵ تا ۴۰ سال، ۲۲ درصد بین ۴۰ تا ۴۵ سال، ۱۴ درصد بین ۴۵ تا ۵۰ سال، ۱۴ درصد بین ۵۰ تا ۵۵ سال، ۹ درصد بین ۵۵ تا ۶۰ سال، ۵ درصد بین ۶۰ تا ۶۵ سال، ۲ درصد بین ۶۵ تا ۷۰ سال و کمتر از یک درصد بین ۷۰ تا ۷۵ سال هستند.

افرازه‌شهاوند اضافه کرد: از لحاظ ترکیب تحصیلی داوطلبان نیز، فوق دیپلم یک درصد، لیسانس ۱۳ درصد، فوق لیسانس ۷۳ درصد، دکتری ۱۱ درصد و فارغ‌التحصیلان حوزوی دو درصد هستند، همچنین ۲۱ درصد از مجموع داوطلبان دارای سوابق ایثارگری هستند.

رده سنی درصد سنی شرکت‌کنندگان در انتخابات (خوزستان)
۳۰-۳۵ ۱۴ درصد
۳۵-۴۰ ۲۱ درصد
۴۰-۴۵ ۲۲ درصد
۴۵-۵۰ ۱۴ درصد
۵۰-۵۵ ۱۴ درصد
۵۵-۶۰ ۹ درصد
۶۰-۶۵ ۵ درصد
۶۵-۷۰ ۲ درصد
۷۰-۷۵ ۱ درصد

کردستان

مهدی رمضانی، رئیس ستاد انتخابات استان کردستان تصریح کرد: ۶۹۷ داوطلب، در پنج حوزه انتخابیه استان، برای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، پیش‌ثبت‌نام کرده‌اند.

وی اظهار کرد: در حوزه انتخابی سنندج، کامیاران و دیواندره ۲۶۶ نفر، قروه و دهگلان ۱۲۸ نفر، مریوان و سروآباد ۱۱۲ نفر، سقز و بانه ۸۵ نفر و بیجار هم ۱۰۶ نفر پیش‌ثبت‌نام کرده‌اند.

وی با بیان اینکه از مجموع داوطلبان ثبت نام کننده ۶۲۸ نفر را مردان و ۶۹ نفر را زنان تشکیل داده‌اند، خاطرنشان کرد: از این تعداد، ۸۷ نفر دارای مدرک دکتری، ۵۰۰ نفر کارشناسی ارشد، ۸۷ نفر کارشناسی، ۱۲ نفر حوزوی، ۱۰ نفر کاردانی و یک نفر دیپلم هستند.

بوشهر

سعید حیدری، دبیر ستاد انتخابات استان بوشهر اظهار کرد: در این دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی ۴۳۷ نفر متقاضی در چهار حوزه انتخابیه مجلس شورای اسلامی استان بوشهر پیش‌ثبت‌نام خود را نهایی کرده‌اند.

وی تصریح کرد: استان بوشهر دارای چهار حوزه انتخابیه است و بیشترین ثبت‌نام به تعداد ۱۵۳ نفر در حوزه انتخابیه بوشهر، گناوه و دیلم صورت گرفته است، علاوه بر آن ۷۶ نفر در حوزه دشتستان، ۹۵ نفر در حوزه دشتی و تنگستان و ۱۱۳ نفر در حوزه انتخابیه کنگان، دیر، جم و عسلویه در سامانه پنجره واحد وزارت کشور نسبت به ثبت‌نام اولیه اقدام کرده‌اند.

حیدری اضافه کرد: از مجموع افراد ثبت‌نام‌کننده ۳۸۸ نفر مرد و ۴۹ نفر زن هستند.

کرمانشاه

علی شعبانی، رئیس ستاد انتخابات استان کرمانشاه گفت: طی هفت روز فرصت پیش‌ثبت‌نام دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، در مجموع هزار و ۵۱ نفر در استان ثبت‌نام کرده‌اند که از این تعداد حدود ۱۳ درصد یعنی ۱۳۴ نفر زن و ۹۱۷ نفر مرد هستند.

وی افزود: در حوزه انتخابیه شهرستان کرمانشاه ۵۳۸ نفر ثبت‌نام کردند که ۹۰ نفر زن و ۴۴۸ نفر مرد بودند.

رئیس ستاد انتخابات استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: در حوزه انتخابیه قصرشیرین سرپل‌ذهاب و گیلانغرب ۱۲۰ نفر ثبت‌نام کردند که هشت نفر زن و ۱۱۲ نفر مرد بودند.

وی تصریح کرد: از مجموع هزار و پنجاه و یک نفر ثبت نام کننده تعداد ۱۶۶ نفر در بازه سنی ۳۰ تا ۳۵ سال، ۲۱۴ نفر در بازه سنی ۳۵ تا ۴۰ سال، ۲۰۷ نفر در بازه سنی ۴۰ تا ۴۵ سال، ۱۵۰ نفر در رده سنی ۴۵ تا ۵۰ سال، ۱۴۹ نفر در بازه سنی ۵۰ تا ۵۵ سال، ۹۵ نفر در بازه سنی ۵۵ تا ۶۰ سال، ۵۷ نفر در بازه سنی ۶۰ تا ۶۵ سال، ۱۲ نفر در بازه سنی ۶۵ تا ۷۰ سال هستند و یک نفر بالای ۷۰ سال است.

رئیس ستاد انتخابات استان کرمانشاه گفت: ۱۵ نفر فوق دیپلم، ۱۸۶ نفر کارشناسی، ۶۹۹ نفر کارشناسی ارشد، ۱۱۷ نفر دکتری و ۳۴ نفر دارای تحصیلات حوزوی هستند.

رده سنی تعداد شرکت کنندگان در انتخابات (کرمان)
۳۰-۳۵ ۱۶۶ نفر
۳۵-۴۰ ۲۱۴ نفر
۴۰-۴۵ ۲۰۷ نفر
۴۵-۵۰ ۱۵۰ نفر
۵۰-۵۵ ۱۴۹ نفر
۵۵-۶۰ ۹۵ نفر
۶۰-۶۵ ۵۷ نفر
۶۰-۷۰ ۱۲ نفر
۷۰ به بالاتر ۱ نفر

کرمان

رحمان جلالی، رئیس ستاد انتخابات استان کرمان با اشاره به اینکه حضور جوانان در این دوره بسیار چشمگیر بوده است، اظهار کرد: بیشترین ثبت‌نام‌کنندگان در رده سنی ۳۶ تا ۴۰ سال هستند.

وی افزود: تعداد ثبت نام متقاضیان حضور در مجلس شورای اسلامی یک هزار و ۸۷ نفر شامل ۱۶۵ زن و ۹۲۲ مرد است. بیشترین ثبت‌نام‌کنندگان متعلق به شهرهای کرمان و راور، رفسنجان و انار، زرند و کوهبنان به ترتیب با ۳۵۰، ۱۴۰ و ۱۰۹ نفر داوطلب هستند.

کهگیلویه و بویراحمد

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استان کهگیلویه و بویراحمد، تعداد داوطلبان ثبت‌نام‌کننده را ۲۸۶ نفر اعلام کرد که از این تعداد ۱۷۱ داوطلب مرد و ۹ داوطلب زن است.

قزوین

عباس کاظمی، رئیس ستاد انتخابات استان قزوین نیز از مشارکت بسیار خوب بانوان و زنان در حوزه ثبت‌نام انتخابات مجلس خبر داد و گفت: نرخ معدل پیش‌ثبت‌نام زنان در استان قزوین از متوسط کشور بالاتر بوده است.

وی افزود: در پیش‌ثبت‌نام انتخابات مجلس شورای اسلامی ۷۲۳ نفر در حوزه‌های انتخابیه قزوین، آبیک و البرز، تاکستان، بویین‌زهرا و آوج ثبت‌نام الکترونیکی داشتند که این میزان ثبت‌نام در مقایسه با انتخابات مجلس یازدهم رشد سه برابری داشته است.

رئیس ستاد انتخابات استان قزوین با بیان اینکه ۵۹۸ نفر از ثبت نام کنندگان معادل ۸۳ درصد مرد و ۱۲۵ نفر معادل ۱۷ درصد زن هستند، تاکید کرد: بیشترین میانگین سنی ثبت‌نام‌کنندگان با ۵۷ درصد مجموع افراد ثبت نام کننده به رده سنی ۳۰ تا ۴۵ سال اختصاص دارد.

سیستان و بلوچستان

زاهدان از دیگر شهرهایی بود که مدیرکل سیاسی انتخابات استانداری استان سیستان و بلوچستان از افزایش ۱۲ درصدی ثبت نام بانوان این شهر در دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در مقایسه با دوره یازدهم خبر داد.

علیرضا شهرکی گفت: ۷۶۴ نفر از سیستان و بلوچستان در پیش‌ثبت‌نام الکترونیکی نام نویسی کردند که از این تعداد ۶۵۳ نفر مرد و ۱۱۱ نفر زن هستند، در این دوره ۱۵ درصد از ثبت نامی‌ها را زنان تشکیل می‌دهند در حالی که در دوره قبل تنها سه درصد از متقاضیان زن بودند.

خراسان رضوی

دبیر و سخنگوی ستاد انتخابات خراسان رضوی با اشاره به ثبت‌نام ۳ هزار و ۶۵۱ نفر متقاضی از این استان در سامانه انتخابات مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: از این تعداد ۵۹۸ نفر زن و ۳ هزار و ۵۳ نفر مرد هستند.

امیر فریدنیا افزود: در بین ثبت نام کنندگان قطعی ۵۱۵ نفر دارای تحصیلات لیسانس و زیر لیسانس، دو هزار و ۴۴۵ نفر فوق لیسانس و ۵۵۵ نفر دکتری دارند و ۱۳۶ نفر حوزوی هستند.

وی تصریح کرد: از نظر ترکیب رده سنی ثبت نام کنندگان در سامانه انتخابات مجلس شورای اسلامی؛ سنین بین ۳۰ تا ۴۰ سال ۱۳۳۵ نفر، ۴۰ تا ۵۰ سال ۱۳۲۰ نفر، ۵۰ تا ۶۰ سال ۷۸۲ نفر و سن بالای ۶۰ سال تعداد ۲۱۴ نفر ثبت نام کرده‌اند.

رده سنی تعداد شرکت کنندگان در انتخابات (خراسان رضوی)
۳۰-۴۰ ۱۳۳۵ نفر
۴۰-۵۰ ۱۳۲۰ نفر
۵۰-۶۰ ۷۸۲ نفر
سن بالاتر از ۶۰ سال ۲۱۴ نفر

خراسان شمالی

حسن ناهیدی، رئیس ستاد انتخابات خراسان شمالی گفت: در پایان روز هفتم با نام‌نویسی ۱۱۷ نفر در مجموع ۴۱۱ داوطلب از استان برای انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای پیش‌ثبت نام کردند.

وی اظهار کرد: پیش‌ثبت‌نام داوطلبان انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای از شانزدهم مردادماه جاری آغاز و به مدت یک هفته ادامه داشت.

رئیس ستاد انتخابات خراسان شمالی افزود: از این تعداد کاندیدا، ۲۶۱ نفر برای حوزه انتخابیه بجنورد، رازوجرگلان، مانه و سملقان و گرمه و جاجرم، ۹۲ نفر برای حوزه انتخابیه شیروان و ۵۸ نیز برای حوزه انتخابیه اسفراین نام‌نویسی کرده است.

ناهیدی ادامه داد: ۱۶ درصد کاندیداهای ثبت‌نام‌کرده در استان را بانوان تشکیل می‌دهند که این عدد بالاتر از میانگین کشوری است، همچنین به لحاظ میزان تحصیلات از ۴۱۱ نفر کاندیدا، ۵۰ نفر مدرک تحصیلی دکتری دارند.

یزد

علی‌اکبر عزیزی، رئیس ستاد انتخابات استان یزد با اعلام آمار نهایی پیش‌ثبت‌نام انتخابات مجلس در استان یزد، گفت: ۷۷۷ نفر برای شرکت در رقابت انتخابات مجلس شورای اسلامی در استان یزد ثبت نام کردند.

وی با بیان اینکه جمع کل ثبت نام کنندگان چهار حوزه انتخابیه استان یزد ۷۷۷ نفر بوده که ۱۲۱ نفر زن و ۶۵۶ نفر مرد هستند، ادامه داد: مدرک ۱۳۳ نفر از ثبت‌نام‌کنندگان دکتری و سایرین زیر دکتری است.

رئیس ستاد انتخابات استان یزد در خصوص ترکیب رده سنی داوطلبان گفت: رده سنی ۳۵ تا ۴۰ سال با ۲۰۳ نفر، بیشترین ثبت‌نام را در انتخابات داشته است که ۲۶ درصد کل ثبت‌نام‌کنندگان را شامل می‌شود.

هرمزگان

مهدی دوستی، استاندار هرمزگان در خصوص آمار نهایی پیش‌ثبت‌نام داوطلبان نمایندگی مجلس شورای اسلامی گفت: در مجموع ۳۹۵ نفر برای سه حوزه انتخابیه مرکز، شرق و غرب استان پیش‌ثبت‌نام انجام داده‌اند.

وی اضافه کرد: از این تعداد ۲۲۵ نفر مربوط به حوزه انتخابیه مرکز استان، ۸۶ نفر حوزه شرق و ۸۴ نفر نیز حوزه غرب هرمزگان بوده‌اند.

استاندار هرمزگان تاکید کرد: از این تعداد، ۳۳۵ داوطلب مرد و ۶۰ داوطلب نیز زن هستند که در سه حوزه یاد شده نسبت به انجام پیش‌ثبت‌نام خود اقدام کرده‌اند.

نماینده عالی دولت در استان هرمزگان اضافه کرد: به لحاظ پیش‌ثبت‌نام انجام شده از نظر مدرک تحصیلی طبق آمار، ۳۰۰ نفر از داوطلبان یعنی ۷۶ درصد کل ثبت نامی‌ها دارای مدرک کارشناسی ارشد، ۴۴ نفر برابر با ۱۱ درصد متقاضیان لیسانس، ۳۲ نفر حدود هشت درصد دکتری، ۱۳ نفر حدود سه درصد مدرک تحصیلی حوزوی و ۶ نفر حدود ۲ درصد دارای مدرک کاردانی هستند.

وی با تاکید بر اینکه داوطلبان بیشتر در بازه سنی ٣٠ تا ٧۵ سال هستند، ادامه داد: وضعیت ترکیب سنی داوطلبان نیز اینگونه است که در بازه سنی ٣٠ تا ٣۵ سال در مجموع ۶١ نفر (١۵ درصد)، ۳۵ تا ۴۰ (۲۸ درصد ۱۱۱ نفر)، ۴۰ تا ۴۵ (۱۹ درصد ۷۶ نفر)، ۵۰ تا ۵۵ (۱۲ درصد ۴۶ نفر)، ۵۵ تا ۶۰ (۶ درصد ۲۴ نفر)، ۶۰ تا ۶۵ (سه درصد ۱۲ نفر)، ۶۵ تا ۷۰ (یک درصد ۲ نفر) و بازه سنی ۷۰ تا ۷۵ (صفر درصد یک نفر) پیش‌ثبت‌نام انجام داده‌اند.

دوستی با تاکید بر اینکه ۱۲ درصد داوطلبان (۴۶ نفر) سابقه ایثارگری دارند، گفت: ۱۳ نفر از داوطلبان حدود سه درصد مشمول ماده ۲۹ هستند و ۹۷ درصد داوطلبان یعنی ۳۸۲ نفر مشمول این ماده نیستند. دوره گذشته تعداد کل داوطلبان ۱۱۳ نفر بود که از این تعداد ۱۸ داوطلب خانم بوده‌اند.

وی با اعلام اینکه در هفتمین و آخرین روز از مرحله پیش‌ثبت‌نام انتخابات مجلس شورای اسلامی در مجموع ۱۰۷ نفر در سه حوزه انتخابیه شامل حوزه انتخابیه مرکز، شرق و غرب استان برای شرکت در انتخابات اسفندماه پیش‌ثبت‌نام انجام دادند، گفت: این آمار به تفکیک در حوزه انتخابیه بندرعباس ۶۷ نفر، در حوزه انتخابیه بندرلنگه ۲۳ نفر و در حوزه انتخابیه میناب ۱۷ نفر است.

رده سنی تعداد شرکت کنندگان در انتخابات (هرمزگان)
۳۵-۳۰ ۶۱ نفر
۴۰-۳۵ ۱۱۱ نفر
۴۵-۴۰ ۷۶ نفر
۵۵-۵۰ ۴۶ نفر
۶۰-۵۵ ۲۴ نفر
۶۵-۶۰ ۱۲ نفر
۷۰-۶۵ ۲ نفر
۷۵-۷۰ ۱ نفر

استان هرمزگان در مجلس شورای اسلامی دارای سه حوزه انتخابیه مرکز، شرق و غرب است.

خراسان جنوبی

موسی سلیمی، مدیرکل دفتر امور سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری خراسان جنوبی با بیان اینکه متقاضیان دارای مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد، بیشترین تعداد بین ثبت‌نام‌شدگان هستند، اظهار کرد: ۴۷۸ متقاضی داوطلب در انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از چهار حوزه انتخابیه این استان پیش‌ثبت‌نام کردند.

وی افزود: از این تعداد داوطلب ۴۲۶ نفر مرد و ۵۲ نفر خانم هستند که ۷۹ نفر دارای مدرک دکتری هستند، ۳۳۰ نفر کارشناسی ارشد، ۴۵ نفر کارشناسی، ۲۲ نفر حوزوی و دو نفر دارای مدرک کاردانی هستند.

مدیرکل دفتر امور سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری خراسان جنوبی تصریح کرد: حوزه انتخابیه بیرجند، درمیان و خوسف با ۱۹۴ نفر بیشترین داوطلب را دارد، همچنین در سه حوزه انتخابیه دیگر استان شامل فردوس، طبس، سرایان و بشرویه ۱۴۱ نفر، قائنات و زیرکوه ۹۲ نفر و نهبندان و سربیشه ۵۱ نفر پیش‌ثبت‌نام کردند.

سلیمی در خصوص رده سنی داوطلبان نیز گفت: رده سنی ۳۰ تا ۳۵ سال ۹۰ نفر، ۳۵ تا ۴۰ سال ۱۰۱ نفر، ۴۰ تا ۴۵ سال ۸۵ نفر، ۴۵ تا ۵۰ سال ۶۳ نفر، ۵۰ تا ۵۵ سال ۵۹ نفر، ۵۵ تا ۶۰ سال ۴۵ نفر، ۶۰ تا ۶۵ سال ۲۲ نفر، ۶۵ تا ۷۰ سال ۱۲ نفر و ۷۰ تا ۷۵ سال یک داوطلب مدارک خود را در سامانه بارگذاری و نسبت به پیش‌ثبت‌نام اقدام کردند.

استان خراسان جنوبی با جمعیت ۸۰۰ هزار نفر چهار نماینده در مجلس شورای اسلامی دارد.

رده سنی تعداد شرکت کنندگان در انتخابات (خراسان جنوبی)
۳۵-۳۰ ۹۰ نفر
۴۰-۳۵ ۱۰۱ نفر
۴۵-۴۰ ۸۵ نفر
۵۰-۴۵ ۶۳ نفر
۵۵-۵۰ ۵۹ نفر
۶۰-۵۵ ۴۵ نفر
۶۵-۶۰ ۲۲ نفر
۷۰-۶۵ ۱۲ نفر
۷۵-۷۰ یک نفر

قم

عباس ذاکریان، فرماندار قم در خصوص تعداد ثبت نام‌کنندگان در مجلس شورای اسلامی گفت: طبق آخرین آمار و ابلاغیه وزارت کشور در مجموع ۸۶۱ نفر از حوزه انتخابیه استان قم برای انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی پیش‌ثبت‌نام کردند که ۷۳۰ نفر از آن‌ها مرد و ۱۳۱ نفر زن هستند.

وی افزود: ۷۳۰ نفر معادل ۸۵ درصد مردان و ۱۳۱ نفر معادل ۱۵ درصد متقاضیان از زنان هستند.

فرماندار قم اضافه کرد: ۱۲۵ نفر از متقاضیان حوزه انتخابیه قم بین ۳۰ تا ۳۵ سال، ۲۱۵ نفر ۳۵ تا ۴۰ سال، ۱۶۵ نفر ۴۰ تا ۴۵ سال، ۱۲۴ متقاضی ۴۵ تا ۵۰ سال، ۱۰۴ نفر ۵۰ تا ۵۵ سال ،۸۰ نفر ۵۵ تا ۶۰ سال، ۳۲ نفر ۶۰ تا ۶۵ سال، ۱۱ نفر ۶۵ تا ۷۰ سال و دو نفر بین ۷۰ تا ۷۵ سال سن دارند.

ذاکریان افزود: ۱۳۳ نفر از متقاضیان شرکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه قم دارای مدارک حوزوی، ۱۱۵ نفر دکتری، ۵۰۹ نفر فوق‌لیسانس، ۹۴ نفر لیسانس و ۱۰ نفر دارای مدرک فوق دیپلم هستند.

فرماندار قم اضافه کرد: ۱۸۵ نفر از متقاضیان تکیه زدن بر صندلی قم در خانه ملت دارای سابقه ایثارگری و ۶۷۶ نفر فاقد آن هستند.

رده‌سنی تعداد شرکت کنندگان در انتخابات (قم)
۳۵-۳۰ ۱۲۵ نفر
۴۰-۳۵ ۲۱۵ نفر
۴۵-۴۰ ۱۶۵ نفر
۵۰-۴۵ ۱۲۴ نفر
۵۵-۵۰ ۱۰۴ نفر
۶۰-۵۵ ۸۰ نفر
۶۵-۶۰ ۳۲ نفر
۷۰-۶۵ ۱۱ نفر
۷۵-۷۰ ۲ نفر

آذربایجان غربی (ارومیه)

رضا ابراهیمی، رئیس ستاد انتخابات استان آذربایجان غربی از رشد بیش از ۲.۵ برابری تعداد ثبت نام کنندگان در دوازدهمین دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی خبر داد و گفت: در مهلت قانونی پیش‌ثبت‌نام کاندیداهای انتخابات مجلس شورای اسلامی در ۱۰ حوزه انتخابیه این استان، یک‌هزار و ۳۹۷ نفر ثبت‌نام خود را از طریق سامانه اعلام شده، تکمیل کردند.

وی با بیان اینکه از مجموع ثبت‌نام‌کنندگان ۸۹ درصد کاندیداها مرد و ۱۱ درصد زن هستند، اضافه کرد: ۳۸ درصد ثبت‌نام‌کنندگان در استان، ۳۰ تا ۴۰ سال، ۳۴ درصد ۴۰ تا ۵۰ سال، ۲۳ درصد ۵۰ تا ۶۰ سال، چهار درصد ۶۰ تا ۷۰ سال و کمتر از یک درصد نیز ۷۰ تا ۷۵ سال دارند.

رئیس ستاد انتخابات استان آذربایجان غربی اظهار کرد: در این دوره و در مرحله پیش‌ثبت‌نام، ۵۴۳ نفر در حوزه ارومیه، ۱۴۲ نفر در حوزه خوی و چایپاره، ۱۱۹ نفر در حوزه میاندوآب، چهاربرج و باروق، ۱۱۰ نفر در حوزه انتخابیه شاهین دژ و تکاب و ۱۰۷ نفر در حوزه ماکو، شوط، پلدشت و چالدران ثبت نام کردند.

ابراهیمی تاکید کرد: همچنین در حوزه سلماس ۹۴ نفر، در حوزه نقده، اشنویه ۸۹ نفر، ۸۰ نفر در حوزه بوکان، ۶۸ نفر در حوزه مهاباد و ۴۵ نفر در حوزه پیرانشهر، سردشت و میرآباد پیش‌ثبت‌نام کرده‌اند.

رده سنی درصد سنی شرکت‌کنندگان در انتخابات (آذربایجان غربی)
۴۰-۳۰ ۳۸ درصد
۵۰-۴۰ ۳۴ درصد
۶۰-۵۰ ۲۳ درصد
۷۰-۶۰ ۴ درصد
۷۵-۷۰ کمتر از یک درصد

آذربایجان شرقی (تبریز)

تراب محمدی، رئیس ستاد انتخابات آذربایجان شرقی با اشاره به اتمام مرحله پیش‌ثبت‌نام دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در سطح کشور و ارائه آمار متقاضیان مربوط به استان از افزایش سه برابری پیش‌ثبت‌نام انتخابات مجلس شورای اسلامی در آذربایجان شرقی خبر داد و اظهار کرد: در این دوره در مجموع ۲۳۱۵ نفر از استان ثبت‌نام کرده‌اند که ۸۹ درصد از آن‌ها شامل ۲۰۵۳ نفر مرد و ۱۱ درصد باقی شامل ۲۶۲ نفر، زن هستند.

وی افزود: بیشترین تعداد ثبت‌نامی در استان از شهرستان تبریز با یک هزار و ۱۱۲ نفر بوده و میزان استقبال نسبت به دوره قبل ۱۸۵ درصد افزایش داشته است، همچنین کمترین تعداد ثبت‌نامی استان در شهرستان بناب با ۳۶ نفر شامل ۳۳ نفر مرد و سه نفر زن به ثبت رسیده است.

رئیس ستاد انتخابات آذربایجان شرقی در خصوص سطح تحصیلات متقاضیان تصریح کرد: تعداد ۲۱۵ نفر شامل ۹ درصد از متقاضیان دارای مدرک کارشناسی، ۱۶۵۲ نفر معادل ۷۱ درصد دارای مدرک کارشناسی ارشد، ۳۵۸ نفر معادل ۱۵ درصد دارای مدرک دکتری و ۵۹ نفر معادل سه درصد نیز دارای مدرک حوزوی هستند.

محمدی خاطرنشان کرد: گروه سنی ۳۵ تا ۴۰ ساله با تعداد ۹۵۶ نفر معادل ۴۱ درصد بیشترین تراکم ثبت‌نامی‌ها و گروه سنی ۴۰ تا ۴۵ با تعداد ۴۴۶ نفر معادل ۱۹ درصد را به خود اختصاص داده‌اند. افراد دارای سوابق ایثارگری ۳۵۳ نفر معادل ۱۵ درصد و تعداد مشمولان ماده ۹ نیز ۲۱ نفر، معادل یک درصد کل ثبت‌نامی‌ها هستند.

وی تاکید کرد: تعداد داوطلبان انتخابات مجلس در استان در دوره قبل ۷۹۶ نفر بود و امسال نیز با توجه به ثبت نام ۲۳۱۵ نفر، شاهد افزایش سه برابری تعداد داوطلبان هستیم.

جزییات پیش ثبت‌ نام انتخابات مجلس شورای اسلامی ۱۴۰۲ + جدول آمار نهایی

اردبیل

رضا قاسمیان، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار اردبیل گفت: پیش‌ثبت‌نام داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی در استان اردبیل نسبت به دوره قبل بیش از ۳۵۰ درصد رشد را نشان می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه پیش‌ثبت‌نام داوطلبان نمایندگی مجلس دوازدهم همزمان با سراسر کشور از شانزدهم مردادماه در اردبیل آغاز شد، اظهار کرد: شاهد افزایش نزدیک به چهار برابری ثبت‌نام داوطلبان انتخابات مجلس نسبت به دوره قبل هستیم که نشان از اعتماد به ساز و کار انتخابات و اهتمام مردم در دفاع از نعمت مردم سالاری دارد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار اردبیل با بیان اینکه جمع‌بندی آمار پیش‌ثبت‌نام داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی از شانزدهم تا بیست‌ودوم مردادماه در حال انجام است، خاطرنشان کرد: در این دوره از پیش‌ثبت نام‌ها نسبت به تعداد داوطلبان انتخابات سال ۱۳۹۸ رشد بیش از ۳۵۰ درصدی را شاهد هستیم.

قاسمیان با اشاره به استقبال مطلوب بانوان در ثبت‌نام دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی در استان اردبیل، گفت: در حوزه بانوان نیز افزایش چشمگیری نسبت به دوره قبل رخ داده و این جلوه‌ای جدید از حضور بانوان در تعیین سرنوشت کشور و جایگاه عظیم زنان در جمهوری اسلامی ایران است.

وی تصریح کرد: حضور بانوان در مقایسه با انتخابات ۱۲ سال پیش افزایش بیش از ۲۵ برابری را نشان می‌دهد که رشد قابل توجه و معناداری است.

مازندران

روح‌الله سلگی، معاون سیاسی، امنیتی استاندار مازندران با اشاره به ثبت‌نام اولیه یک هزار و ۵۰۰ نفر از داوطلبان نامزدی انتخابات مجلس در مازندران تصریح کرد: ستاد انتخابات مازندران از تمام ظرفیت‌های موجود استان برای برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی استفاده خواهد کرد.

به گزارش ایمنا، انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، هم‌زمان با انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری و یازدهم اسفندماه امسال در سراسر کشور برگزار خواهد شد.

کد خبر 680014

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.