به گزارش خبرنگار ایمنا، ظهر امروز _شنبه، بیستویکم مردادماه_ نشست اهالی رسانه و خبرنگاران با موضوع «مشق عشق زنان در اربعین» برگزار شد.
در این جلسه مرتضی کارآموزیان، مسئول سازمان بسیج رسانه با اشاره به اهمیت برگزاری مراسم اربعین در ماه صفر سال ۱۴۴۵ اظهار کرد: امسال نخستین سالی است که با مسئله کرونا مواجه نیستیم و به همین خاطر حضور مردم بسیار پررنگ خواهد بود.
وی افزود: از طرفی اهالی رسانه هم در این مدت به رشدی در این زمینه رسیدهاند و گفتوگوییهایی که شاهد آن هستیم نشان از دنبال کردن یک اتفاق بزرگ در این زمینه است. همچنین در این سالها شاهد کمبودهای زیرساختی بودیم که امسال برخی از آنها برطرف خواهد شد.
مسئول سازمان بسیج رسانه تصریح کرد: با توجه به زیرساختهایی که دولت عراق و ایران بازسازی کردهاند، باید به دنبال انسان رسانههای فهیم باشیم. منظور از آن تبدیل هر زائر به رسانهای منحصربهفرد است که لازمه این کار تعریف یک پروژه بزرگ برای مردم است. چراکه اگر به دنبال پروژههای درونی نباشیم، مردم به دنبال اهداف کاذب دشمن خواهند رفت و بهتر این است که خودمان آغازکننده آن باشیم.
مسئله جاماندگان اربعین در شبکهها اجتماعی سازماندهی شود
وی افزود: مورد بعدی اهمیت جاماندگان اربعین است. بهطور مثال جامعه علویان ترکیه که هرساله مراسم پیادهروی اربعین را برگزار میکنند و چنین اقداماتی در دیگر کشورها برقرار است. با توجه به این موضوع باید مسئله جاماندگان اربعین در شبکهها اجتماعی سازماندهی شود و این سازماندهی نیاز به یک مفهومسازی مشترک دارد. اگر به دنبال حداکثر تأثیرگذاری در این زمینه هستیم باید این مفهومسازی در این حوزه شکل بگیرد و بهمرور زمان چنین اقداماتی بهصورت سلسهوار در سراسر جهان گسترش یابد.
کارآموزیان با اشاره به سخنان رهبری در این زمینه خاطرنشان کرد: نسخه شفابخش رهبری در این حوزه امیدآفرینی و جهاد تبیین بهویژه با توجه به رویدادهایی همچون ازهمپاشیدگی صهیونیست و هتک حرمت به قرآن، این موضوع اهمیت بیشتری پیدا میکند.
حضرت زینب (س)، رسانهای فرا تاریخی و بینالمللی
در ادامه این نشست زینب اختری، مدیرکل امور زنان و خانواده وزارت کشور با اشاره به اهمیت برگزاری مناسک دینی اظهار کرد: در سالهای اخیر دشمن با تمام توان خود تلاش کرده است تا این حرکت عظیم نابود شود و اتفاقاً شاهد رشد روزافزون آن هستیم.
وی ادامه داد: در این نشست نیز یکی از اهداف ما تبیین جایگاه اربعین و دیگری نقش بانوان در این حرکت است. در این راستا لازم است که امام حسین (ع) را بشناسیم و به دنیا هم بشناسانیم. همانطور که منطق امام حسین (ع) به دنبال دفاع از حق و دفاع از مظلوم است.
مدیرکل امور زنان و خانواده وزارت کشور افزود: نکته دیگری که در این زمینه بسیار مهم است، متعلق نبودن اربعین به مذهب خاصی است. همانطور که در این سالها برادران شیعه و اهل تسنن به همراه مسیحیان موکبهای خود را آماده کردهاند. پس آنچه مهم است، مفهوم اربعین و قیام امام حسین است که دشمن هم این را متوجه شده است و به دنبال تبدیل این نقطه قوت به نقطهضعف است. با توجه به چنین زمینهای، باید حرکت ما در راستای حرکت به سمت تمدن نوین اسلامی باشد.
وی با اشاره به حضور بانوان در مراسم پیادهروی اربعین اضافه کرد: شاید در ابتدا گفته میشد که بانوان نباید در این مراسم شرکت کنند، اما در حال حاضر چنین دیدگاهی وجود ندارد. همچنین در این راستا هرشخصی باید از خانواده خودش شروع کند. بهعنوانمثال در سفر اربعین هر مکانی که بانوان حضور دارند، امنیت بیشتری احساس میشود. درنتیجه باید بر این موضوع تکیه شود که این امنیت چطور ایجادشده و یک نگاه عمیقتری به این مسئله داشته باشیم.
اختری افزود: در این زمینه دولت به دنبال تسهیل سازی حضور خانوادهها در بحث اربعین است؛ اما مهم این است که اربعین یک حرکت مردمی است و خدمترسانی مردم به مردم نباید تحتالشعاع قرار گیرد. باید به دنبال تسهیل سازی فرآیند اربعین باشیم اما آنچه مهم است، در مرکز قرار گرفتن مردم است. این حرکت میلیونی که در حال برگزاری است باید توسط خود مردم کنترل شود؛ یعنی هر شخصی خودش مراقب خودش و دیگری باشد و نباید این نقش مردمی به دولت تکیه دهد. اگر چنین زمینهای فراهم شود شاهد وحدت و همدلی برای تمدن سازی خواهیم بود.
وی با اشاره به نقش زنان در انقلاب تأکید کرد: مورد بعدی نشان دادن و ترویج مسائلی است که در حوزه انقلاب اسلامی برای بانوان اتفاق افتاده است. در این حوزه زنان باید مطالبهگر باشیم چراکه در فضای حقیقی بلاشک ما برنده هستیم و مصداق آن حضور مردم در خیابانها همچون حضور در اربعین یا غدیر است. بااینحال در بازتاب فضای مجازی مشکلداریم و نتوانستهایم که این حقیقت را به نمایش بگذاریم. البته یکی از دلایل آن عدم صداقت طرف مقابل در روایتگری است؛ بااینحال باید به این حوزه توجه جدیتری شود و نیاز داریم که دستاوردهای زنان در انقلاب اسلامی و تصویر پیشرفت بانوی ایرانی به نمایش گذاشته شود. همچنین مورد دیگری که میتوان به آن پرداخت، برسی روندهای تبعیضآمیزی است که در دنیا علیه زنان اتفاق میافتد.
مدیرکل امور زنان و خانواده وزارت کشور ادامه داد: نکته دیگر این است که در معرفی این الگوها نباید در زمین دشمن حرکت کنیم؛ یعنی زمانی که به این الگوها پرداخته میشود، عرصههای دارای مزیت برای زنان همچون وضعیت جسمی و معنوی آنها را در نظر بگیریم. البته ای به معنای برتری دادن جنسیتی نیست؛ بلکه به دنبال نگاهی مکمل ساز هستیم. به دنبال اصالت دادن به فردگرایی همچون غربیها نیستیم چراکه قرآن هم به دنبال زوجیت و نقش و وظایف مکمل است.
وی افزود: یکی از موارد مهم در این زمینه، بحث تربیت و آموزش است. در این حوزه باید به الگوهای بومی همچون حیا و عفاف در قومیتهای مختلف توجه شود. چراکه میتوان با احیای الگوهای بومی متکثر، به منزلت و کرامت بانوان کمک کنیم.
نظر شما