به گزارش خبرنگار ایمنا، پانزدهم مردادماه سال جاری بود که خبری مبنی بر شناسایی یوزپلنگ آسیبدیده در اطراف توران منتشر شد، اما چندی نگذشت که این یوز نر جوان چهار ساله در منطقه توران درگذشت؛ این یوز «تارا» فرزند «تلخاب» بود که به علت کم خونی شدید توسط زالوها از بین رفته بود.
مشاهده قلاده یوزپلنگ آسیبدیده در اطراف توران
پیشتر نیز غلامرضا ابدالی، مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: یک قلاده یوزپلنگ آسیبدیده در زیستگاههای آزاد اطراف توران مشاهده شده است.
وی افزود: پس از دریافت این خبر، مأموران حفاظت محیط زیست منطقه توران بلافاصله به محل اعزام و جستوجوی گستردهای را برای یافتن این یوزپلنگ انجام دادند.
مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه در حال حاضر یوزپلنگ آسیبدیده از فاصله دور توسط محیطبانان رصد میشود، تصریح کرد: به نظر میرسد برای اطمینان از وضعیت سلامتی این یوزپلنگ نیاز به بررسی و معاینه باشد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر تیم دامپزشکی به محل اعزام شده است، اضافه کرد: هرگونه اطلاعات تکمیلی در خصوص وضعیت این یوزپلنگ متعاقباً اطلاعرسانی خواهد شد.
یوزپلنگ آسیبدیده در اطراف توران شناسایی شد
یوزپلنگ آسیبدیده که در اطراف پارک ملی توران در شاهرود مشاهده شده بود، شناسایی شد و فرزند «خورشید»، یوزپلنگ ماده است. پیرو دریافت گزارش مشاهده یک قلاده یوزپلنگ در مناطق آزاد شمال توران، محیطبانان برای بررسی موضوع عازم منطقه شدند.
پس از تصویربرداری از این یوزپلنگ، مشخص شد که وضع سلامت مورد تردیدی دارد و باید رسیدگی بیشتری روی آن انجام شود. به همین دلیل، تیم دامپزشکی سازمان حفاظت محیط زیست برای بررسی وضع این یوز عازم منطقه شدند.
بر اساس گزارش سازمانهای مردمنهاد حاضر در منطقه توران، این یوزپلنگ پس از تطبیق خالها شناسایی شد. این یوزپلنگ نر متولد سال ۱۳۹۸ از اولین زایمان «خورشید»، مادر رکورددار ایران است که پس از جدایی از مادر دیگر دیده نشده بود.
اعلام نتیجه کالبد گشایی «تارا»
طی چند روز گذشته این یوز نر جوان چهار ساله در منطقه توران درگذشت، این یوز «تارا» فرزند «تلخاب» بود که به علت کمخونی شدید توسط زالوها از بین رفته بود، بهطوری که حدود ۳۰ عدد زالو به محدوده سقف دهان چسبیده و تعداد زیادی نیز در انتهای حلق مشاهده شده و تعداد بیشتری هم در مسیر نای و مری قرار داشتهاند.
در کالبدگشایی انجام شده در تهران اعلام شد که بخشی از قلب یوز دچار نکروز سراسری بوده و مخچه خونریزی وسیع داشته که علت تعادل نداشتن یوز همین موضوع بوده است. آبآوردگی یا آمفیزم سراسری ریه به علت کارکرد نداشتن درست قلب بوده و کمخونی شدید در حد فوق حاد که به علت ضعف و احتمال حضور زالوهای زیاد در دهان و مری بوده است.
این یوز نر متولد سال ۱۳۹۸ بود و برای اولین بار در سال ۱۳۹۹ زمانی که همراه با خانواده خود در محدوده پارک ملی توران «آبشخور تلخاب» توسط دوربینهای تلهای اداره کل محیط زیست استان سمنان به ثبت رسید و شناسایی شد.
نظر شما