کتابی که حضرت ولی‌عصر(عج) به علامه مجلسی معرفی کرد

کارشناس مسائل دینی و مذهبی گفت: علامه مجلسی در دوران بلوغ دنبال بودند کاری کنند تا خدا از دست‌شان راضی باشد؛ ایشان در خواب امام زمان (عج) را می‌بینند و دغدغه خود را با ایشان نیز مطرح می‌کنند که امام (عج) می‌گویند «کتابی به مولانا محمد تاج دادم؛ آن کتاب همان است که می‌خواهی».

به گزارش خبرنگار ایمنا، زندگی امام سجاد (ع) یکی از نقاط عطف تاریخ اسلام است که می‌توان آن زمان را یک پیچ تاریخی بزرگ و دارای اهمیت دانست و در همین راستا شناخت این دوران و آثار ایشان یکی از مهم‌ترین وظایف شیعیان است.

یکی از مهم‌ترین آثار امام سجاد (ع) صحیفه سجادیه است که علما و بزرگان اسلامی به ویژه حضرت امام خمینی (ره) و حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به انس با این کتاب مهم توصیه اکید داشته‌اند و از سمتی این کتاب ارزشمند در میان علما و بزرگان به «اخت القرآن»، «انجیل اهل بیت (ع)» و «زبور آل محمد (ص)» مشهور است.

مجموع دعاهای صحیفه سجادیه، ۷۵ دعا بوده که ۵۴ دعای آن به دست ما رسیده است؛ البته برخی علما و محققان، دیگر دعاهای معتبر امام سجاد (علیه‌السّلام) را در قالب مستدرکات جمع‌آوری کرده که یکی از آن‌ها صحیفه ثانیه سجادیه است که شیخ حر عاملی آن را جمع‌آوری کرده است.

طبق کلام رهبر معظم انقلاب «جامعه اسلامی در دوران امام حسین (ع) چنان دچار انحطاط اخلاقی و معنوی شده بود که منجر به حادثه فجیع و غمبار عاشورا و شهادت امام حسین (ع) شد. بعد از شهادت امام حسین (ع) نیز هرچند قیام‌هایی علیه حکومت جور شکل گرفت؛ اما علاوه بر اینکه حکومت‌ها فضا را دچار اختناق کرده بودند، جامعه و خود مردم نیز همچنان دچار انحطاط و فساد بودند» و بر همین اساس امام سجاد (ع) شروع به اصلاح جامعه کردند و بهترین روش و ابزاری که می‌توانستند برای این هدف به کار ببندند «دعا» بود. ایشان دعا را شالوده این درمان قرار داده و توانستند فضایی معنوی در جامعه اسلامی به وجود بیاوردند که صحیفه سجادیه حاصل این تلاش مهم است.

اما در طول تاریخ و در پس صحیفه سجادیه، کتابی که این روزها در خانه هرکدام از ما به راحتی یافت می‌شود هم داستان‌ها و ماجراهای جالبی وجود دارد و حجت‌الاسلام محمدعلی قیصریان در این باره به ایمنا می‌گوید: علامه مجلسی که از علمای تراز اول جهان اول هستند، در دوران بلوغ دنبال بودند کاری کنند تا خدا از دست‌شان راضی باشد و این مورد یکی از دغدغه‌های اصلی‌شان بوده و بر همین اساس به هر بزرگی می‌رسیدند این سوال را از او می‌پرسیدند.

کتابی که ولی‌عصر(عج) به علامه مجلسی معرفی کرد

آن کتاب همان است که می‌خواهی

وی ادامه می‌دهد: نقل است که ایشان در خواب در مسجد قدیم اصفهان امام زمان (عج) را می‌بینند و دغدغه خود را با ایشان نیز مطرح و امام (عج) می‌گویند «کتابی به مولانا محمد تاج دادم؛ آن کتاب همان است که می‌خواهی، برو و از او بگیر».

کارشناس مسائل دینی و مذهبی و نماینده دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان می‌گوید: علامه پس از بیداری فکر می‌کند منظور از مولانا محمد تاج، شیخ‌بهایی است که خدمت او می‌رسد و خواب را نقل می‌کند اما شیخ‌بهایی به‌طور کلی می‌گوید خواب خوبی است.

وی با بیان اینکه علامه مجلسی از پاسخ شیخ بهایی قانع نشدند، توضیح می‌دهد: ایشان در مسیر به کتابخانه‌ای می‌رسند که شخصی به‌نام مولا محمد آنجا حضور داشت و پس از صحبت با هم به کتابخانه رفته و اولین کتابی که به ایشان دادند همان کتابی بود که آن را در خواب دیده بودند و آن کتاب، کتابی جز صحیفه سجادیه نبود.

کتابی که ولی‌عصر(عج) به علامه مجلسی معرفی کرد

حجت‌الاسلام قیصریان با تاکید بر اینکه پس از این ماجرا بود که این کتاب مورد توجه قرار گرفت و می‌توان گفت برای اولین بار بر این کتاب کار تبلیغاتی انجام شد، می‌گوید: این کتاب گنجینه‌ای است که از امام سجاد (ع) به ما رسیده که به ظاهر دعا است اما زمانی که به محتوای آن عمیق می‌شویم شاهدیم که معارف اعتقادی، اخلاقی و دینی در آن مطرح و در همه دوران‌ها مورد توجه واقع شده است.

وی با اشاره به نقش‌آفرینی ویژه امام سجاد (ع) در موضوع جهاد تبیین اظهار می‌کند: امام سجاد (ع) در دوران خفقان مسئولیت امامت جامعه را به عهده داشتند و در این مسیر اقدام و مسیر ایشان، اقدامی ویژه بود و به‌طور خلاصه می‌توان ایشان را یکی از افراد مؤثر در موضوع جهاد تبیین معرفی کرد.

در مواجهه با حق و باطل جهاد تبیین آسیب‌ها را به حداقل می‌رساند

کارشناس مسائل دینی و مذهبی و نماینده دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان ادامه می‌دهد: اگر در شرایط فعلی آموزه‌های حسینی به‌دست ما رسیده به پاس خدمات و زحمات امام سجاد (ع) است که این مکتب را زنده نگه‌داشتند و از هر فرصتی برای انتقال پیام عاشورا بهره می‌بردند.

وی با اشاره اهمیت موضوع جهاد تبیین در شرایط امروز جامعه می‌گوید: «کل یوم عاشورا و کل عرض کربلا» و در این راستا تقابل حق و باطلی که در روز عاشورا رقم خورد همیشه در تاریخ وجود داشته و دارد و در این مسیر چیزی که به ما کمک می‌کند تا آسیب‌ها را به حداقل برسانیم موضوع جهاد تبیین است.

حجت‌الاسلام قیصریان با بیان اینکه شاخص جهاد تبیین در هر زمانی ولی آن زمان است و در زمانه ما شاخصه‌ها را رهبر معظم انقلاب بیان می‌کنند و باید از این شاخصه‌ها استفاده کنیم تا مغفول واقع نشود، تصریح می‌کند: امروزه موضوع ناامیدی در میان جوانان ما در حال ترویج است و این امر به این دلیل است که با وجود دستاوردها و ظرفیت‌های فراوان سیاه‌نمایی‌های زیادی اتفاق افتاده و جایگاه و دستاوردهای ما به‌درستی تبیین شده که اگر این موارد بیان شود امید در جامعه گسترش پیدا می‌کند.

کد خبر 679161

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.