به گزارش خبرنگار ایمنا، علی آقاجانی امروز _پنجشنبه نوزدهم مردادماه_ در نشست خبری اعضای هیئت مدیره مؤسسه خیریه شجره طیبه با اصحاب رسانه با تبریک روز خبرنگار، درخصوص شیوه پذیرش یاورخواه در این مؤسسه، اظهار کرد: معرفی افراد بیشتر توسط آموزش و پرورش انجام میشود، تفاهمنامه در اختیار مدیران و رؤسای ادارات قرار دارد و افراد مستعد را معرفی میکنند.
وی افزود: کمیته امداد نیز به دلیل اینکه جامعه محرومان را میشناسد، دانشجو و دانشآموزان واجد شرایط را معرفی میکند. در تبلیغات کف جامعه نیز میتوان نظر نخبگان را جلب و درصورت اعلام نیاز، آنها را حمایت کرد.
عضو هیئت مدیره مؤسسه خیریه شجره طیبه گفت: ثبتنام یاورخواه از طریق سایت انجام میشود، افراد متقاضی سه فرم پر میکنند و در مرحله بعد از آنها دعوت شده و پذیرش افراد انجام میشود.
وی تصریح کرد: فیلترهایی برای تشخیص اینکه افراد واجد شرایط و نخبه هستند وجود دارد که یکی از آنها انجام تستهایی است. پس از آن اگر شرایط را داشتند، پذیرش شده و خدمات به آنها ارائه میشود.
آقاجانی گفت: به این دلیل که دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان و دانشگاه اصفهان از دیگر استانها نیز هستند، از استانهای دیگر مانند چهارمحالوبختیاری و سیستان و بلوچستان نیز افراد نخبه تحت حمایت خیریه قرار دارند.
وی با بیان اینکه هر دانشآموز ماهیانه دو میلیون تومان برای خیریه هزینه دارد، افزود: بخشی از این هزینه مستقیم به دانشآموز اهدا میشود، خدمات دیگری مانند مشاوره تحصیلی و خانوادگی، ارائه کتاب کمک درسی، ثبتنام در آزمون آزمایشی و رصد نتایج، پشتیبان ویژه هر دانشآموز، ثبتنام در مراکز آموزشی و کلاسهای درسی و… نیز ارائه میشود.
عضو هیئت مدیره مؤسسه خیریه شجره طیبه درخصوص آمار یاورخواهان این مؤسسه اظهار کرد: بهطور مستمر تعداد ۳۰۰ نفر ثابت تحت حمایت مؤسسه هستند و ۱۱۰۰ نفر نیز تا به حال خدمات از خیریه دریافت کردهاند، تعدادی از افراد نیز در انتظار تست هستند که بهطور معمول تعدادشان ۵۰ تا ۶۰ نفر است. از افراد متقاضی، تستهای بینالمللی مانند تست وکسلر توسط متخصصان گرفته میشود و افراد واجد شرایط تحت حمایت قرار میگیرند.
در مراحل خدمترسانی به مددجویان باید شأن و عزت آنها حفظ شود
علیرضا نصر اصفهانی نیز در این نشست اظهار کرد: تمام مددجویان خیریه این امکان را دارند که برای گذراندن امورات خود از وام قرضالحسنه بدون هیچ سودی استفاده کنند و برخی اوقات اقساط نیز توسط خیرین پرداخت میشود. وام به افراد غیرمددجو نیز پرداخت میشود و کارمزد آن به خیریه تعلق میگیرد.
وی افزود: مأموریت قرضالحسنه شجره طیبه در قدم اول حمایت از مددجویان خیریه است، بخشی از درآمد خیریه تحت تأثیر اقدامات قرضالحسنه و از محل فعالیتهای مالی و اقتصادی قرضالحسنه است.
عضو هیئت مدیره خیریه شجره طیبه گفت: تلاش میکنیم که فرد نخبه و مستعدی از حمایت جا نماند، اما اگر کسی فردی را میشناسد که واجد شرایط است و لازم است در فرآیند تحصیل به او کمک شود، به مؤسسه معرفی کند.
وی تأکید کرد: هیچ پولی از خیرین برای امور جاری خیریه استفاده نمیشود، بودجه جداگانهای برای امور جاری داریم که اگر حقوقی نیز در خیریه پرداخت میشود، از پول خیران نباشد، افراد محصل از دوره متوسطه تا دوره پسادکترا در دانشگاه میتوانند تحت پوشش قرار بگیرند.
نصر اصفهانی گفت: یکی از شعارهای مهم خیریه و قرضالحسنه شجره طیبه این بوده که در تمام مراحل عملیات خدماترسانی شأن و جایگاه و عزت مددجویان حفظ شود. شاهبیت فعالیتهای مجموعه این است که به عزت نفس آنها توجه شود.
حمایت خیریه شجره طیبه از ۱۱۰۰ نخبه
حسین سیستانی نیز با بیان اینکه کار خیر یک امر ضروری در جامعه است، اظهار کرد: براساس آمارهای رسمی و غیررسمی خیریههای مختلفی در حدود ۸۰۰ تا ۱۲۰۰ مورد در اصفهان وجود دارند که در واقع از ۳۰۰ تا ۴۰۰ مورد آن فعال هستند.
وی افزود: در این میان بسیاری از خیریهها نقش متفاوتی نسبت به سایرین ایفا میکنند، خیریه شجره طیبه نیز با هدف توسعهگرایی از افراد نخبه و مستعد حمایت میکند.
رئیس هیئت مدیره خیریه شجره طیبه تصریح کرد: گاهی اوقات افراد مستعد و نخبهای در جامعه وجود دارند که مغفول میمانند و عدهای از آنها از چرخه تحصیل خارج میشوند که خیریهها اینجا میتوانند نقشآفرینی داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: در مؤسسه خیریه شجره طیبه با انعقاد قراردادها توانستهایم افراد مستعد و نخبه را در روستاها و شهرها شناسایی کنیم و با کمکها و مساعدتهای مالی، فرهنگی، مشاورهای و اجتماعی زمینه مناسبی را برای قرار دادن این افراد روی ریل تحصیل و پیشرفت فراهم کنیم.
سیستانی تأکید کرد: بسیاری از دانشآموزان و دانشجویان نخبه ما از فقر اقتصادی و فرهنگی رنج میبرند، درصورتیکه میتوانند در شهر و کشور و حتی جهان تأثیرگذار باشد.
وی با بیان اینکه بهطور معمول براساس آمارها نخبگان دو تا سه درصد از افراد جامعه را تشکیل میدهند، ادامه داد: از این دو تا سه درصد، بخشی از آنها بیبضاعت هستند که باید به کمک آنها رفت تا استعدادشان از دست نرود.
نظر شما