بیش از ۱۵۰۰ کلاس درس بازسازی شده است / اجرای طرح فاخر آموزشی در استان کرمانشاه

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان کرمانشاه گفت: دو هزار و ۹۵۷ مدرسه با ۱۴ هزار و ۵۳۱ کلاس درس در استان کرمانشاه وجود دارد که از این تعداد، یک هزار و ۷۱۵ کلاس درس نیازمند تخریب و بازسازی و شش هزار کلاس نیازمند مقاوم‌سازی است.

مرزبان نظری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: میانگین کشوری سرانه فضای کلاس ۵.۲ مترمربع است و این سرانه در استان کرمانشاه به دلایلی از جمله ساخت‌وسازهای که پس از زلزله سال ۱۳۹۶ اتفاق افتاد به ۶.۴ درصد رسیده است، یعنی ۱.۲ درصد از میانگین کشوری بالاتر هستیم، اما سرانه ایده‌آل حدود ۸.۵ متر مربع است و تلاش داریم در آینده به این میانگین ایده‌آل برسیم.

وی افزود: دو هزار و ۹۵۷ مدرسه با ۱۴ هزار و ۵۳۱ کلاس درس در استان کرمانشاه وجود دارد که از این تعداد، یک هزار و ۷۱۵ کلاس درس نیازمند تخریب و بازسازی و شش هزار کلاس درس نیازمند مقاوم‌سازی است.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: در حال حاضر حدود ۱۲۴ پروژه با ۴۰۰ کلاس درس و با زیربنای حدود ۳۷ هزار مترمربع در دست اجرا است که از این تعداد، ۸۰ مدرسه توسط خیران ساخته خواهد شد، اینجا است که نقش خیران مشخص می‌شود که در امر مدرسه‌سازی حضوری فعالی دارند.

نظری اضافه کرد: مهرماه سال جاری از برکت وجود خیران، ۱۵ مدرسه با ۱۰۰ کلاس درس و با اعتباری حدود ۴۰ میلیارد تومان در اختیار آموزش و پرورش استان کرمانشاه قرار خواهد گرفت که در کنار آموزش و پرورش بودند.

وی تصریح کرد: از سال ۱۴۰۰ تا سال ۱۴۰۲، حدود ۲۰۰ تفاهم‌نامه ۱۵۰ میلیارد تومانی با خیران منعقد شده است که به تفکیک در سال ۱۴۰۰ تعداد ۷۷ پروژه با اعتبار ۵۵ میلیارد تومان، ۷۹ پروژه سال ۱۴۰۱ با اعتبار ۵۰ میلیارد تومان و سال ۱۴۰۲ هدف‌گذاری ۷۵ میلیارد تومان شده و در حال حاضر حدود ۴۴ پروژه و با اعتبار ۴۵ میلیارد تومان تحقق پیدا کرده است.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان کرمانشاه با اشاره به تعداد خیران مدرسه‌ساز در سطح استان کرمانشاه، تاکید کرد: ۴۴۰ خیر مدرسه‌ساز حقیقی و حقوقی در سطح استان کرمانشاه به امر خداپسندانه مدرسه‌سازی اشتغال دارند که شامل خیران حقوقی از جمله ستاد اجرایی حضرت امام (ره)، بنیاد برکت، تعدادی از بانک‌ها و نهادهای دیگر می‌شود.

تمام مدارس استان کرمانشاه به سیستم گرمایشی ایمن مجهز شده است

نظری ادامه داد: طرحی به نام طرح شهید پناهی برای حذف مدارس کانکسی با در نظر گرفتن بازه زمانی سه سال در دست اجرا بوده و قرار است ۱۴۵ مدرسه کانکسی در سطح استان کرمانشاه با آمار دانش‌آموزان بالای ۱۰ نفر حذف و مدرسه جایگزین آن شود، هم‌اکنون عملیات اجرایی ۶۶ مدرسه در دست اجرا است که ۹ واحد از آن به بهره‌برداری رسیده است.

وی ادامه داد: سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ حدود ۲۱۴ چشمه سرویس بهداشتی در ۸۰ مدرسه در سطح استان کرمانشاه با اعتبار ۱۷ میلیارد تومان احداث و سرویس‌های بهداشتی ۲۵۲ مدرسه نیز تعمیر شد، در مجموع ۲۴ میلیارد تومان بابت ساخت و تعمیر سرویس‌های بهداشتی مدارس هزینه شده است.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان کرمانشاه تاکید کرد: طرح ایمن‌سازی سیستم گرمایشی مدارس از سال ۱۳۹۲ آغاز شد و مهرماه سال گذشته تمام مدارس استان کرمانشاه به سیستم گرمایشی ایمن مجهز و بخاری نفتی از سطح تمام مدارس استان جمع‌آوری شد، همچنین برای مدارس کانکسی رادیاتور برقی خریداری شد و مورد استفاده قرار گرفت.

نظری گفت: به منظور ایمن‌سازی سیستم گرمایشی مدارس ۱۲۰ میلیارد تومان هزینه شده است که ۲۱۶۰ مدرسه در سطح استان را شامل می‌شود، حتی مدارسی که دارای موتورخانه قدیمی بود و نیاز به تعمیرات داشت با استفاده از اعتبار این طرح بازسازی شد.

وی خاطرنشان کرد: از آنجا که کار نوسازی مدارس اقدامی جهادی است، به همین دلیل طرح‌های متعددی از جمله طرح‌هایی به نام شهدای دانش‌آموز در راستای نوسازی مدارس در حال انجام است.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان کرمانشاه از طرح دیگری به نام شهید عجمیان نام برد و گفت: طرح شهید عجمیان در سطح استان در حال اجرا است که در این طرح بحث شاداب‌سازی مدارس مدنظر است و در گام نخست تعداد ۵۲۶ مدرسه توسط اداره‌کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه شناسایی شده است که عملیات رنگ‌آمیزی، شاداب‌سازی و اصلاح میز و صندلی با کمک گروه‌های جهادی، بسیج سازندگی و حتی گروه‌های دانش‌آموزی در دست اقدام است.

نظری با اشاره به پروژه‌های سفر ریاست جمهوری در تابستان سال گذشته، تاکید کرد: سهم آموزش و پرورش استان کرمانشاه از سفر رئیس‌جمهور یک‌هزار و ۲۲ میلیارد تومان بود که در این زمینه ۵۰۰ میلیارد تومان از فروش املاک مازاد آموزش و پرورش استان کرمانشاه پیش‌بینی شده است که شامل املاک قدیمی و مخروبه می‌شود و باید در طول سه سال به فروش برسد؛ تاکنون ۵۳ ملک به سازمان خصوصی‌سازی معرفی شده است تا مراحل و تشریفات اجرایی فروش سپری شود.

وی اضافه کرد: این املاک، مدارس دولتی، زمین یا مدارس روستایی غیرقابل استفاده آموزشی بود که به جای آن‌ها مدارس جدید ساخته شده است. پول حاصل از فروش این املاک به حساب خزانه استان کرمانشاه برخواهد گشت و بابت تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام و پروژه‌های خیران با اولویت مناطق محروم هزینه خواهد شد.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان کرمانشاه با بیان اینکه در ردیف اعتبارات سفر رئیس‌جمهور مبلغ ۲۰ میلیارد برای خرید تجهیزات هنرستانی منظور شده بود، تصریح کرد: تا به امروز در بحث پروژه‌های سفر ریاست جمهوری به کرمانشاه از ۵۲۲ میلیارد تومان باقی‌مانده، ۳۱۷ میلیارد تومان در حوزه نوسازی مدارس در بخش ساخت‌وساز، حذف مدارس کانکسی و خرید تجهیزات هزینه شده است، سال گذشته حدود ۵۷ میلیارد تومان تجهیزات کلاسی، آموزشی و اداری خریداری و تحویل اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه شده است که شامل تجهیزات کلاسی، اداری و هنرستانی می‌شود.

نظری ادامه داد: سال ۱۴۰۱ از محل قیر رایگان که هر ساله در قانون بودجه سنواتی مصوب می‌شود، حدود ۳۳ میلیارد تومان صرف آسفالت و ایزوگام مدارس استان شده است که شامل ۱۵۸ هزار مترمربع ایزوگام و ۹۳ هزار متر مربع آسفالت است و سال ۱۴۰۲ مبلغ ۲۳ میلیارد تومان از این محل در اختیار اداره کل آموزش و پرورش قرار گرفته است.

اعتبارات نوسازی مدارس در سه بخش اعتبارات ملی، استانی و خیران است

وی خاطرنشان کرد: اعتبارات نوسازی مدارس در سه بخش اعتبارات ملی، استانی و خیران است و در تخصیص اعتبارات استانی تاکنون همکاری و همیاری مناسبی با این اداره کل انجام نشده است؛ بنابراین جلساتی با استاندار کرمانشاه برگزار کردیم، اهمیت موضوع توضیح داده شد و استاندار کرمانشاه دستور دادند ۱۰ درصد اعتبارات استانی در هر شهرستان باید صرف آموزش و پرورش شود، انتظار داریم این دستور استاندار با حمایت فرمانداران و سازمان برنامه و بودجه استان عملیاتی شود.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان کرمانشاه اظهار کرد: سال ۱۴۰۱ اعتبارات ملی ۴۴۲ میلیارد تومان بود که از این محل مبلغ ۳۳۳ میلیارد تومان تخصیص پیدا کرده است و از محل اعتبارات استانی نیز ۳۵ میلیارد تومان مصوب شده بود که ۲۱ میلیارد تومان تخصیص پیدا کرد، سال گذشته در مجموع یک درصد از اعتبارات سهم استان کرمانشاه محقق شد و انتظار داریم از محل اعتبارات استانی مبلغ ۲۰ میلیارد تومان به خرید تجهیزات آزمایشگاهی دبیرستانی اختصاص پیدا کند.

نظری افزود: یک طرح فاخر در استان کرمانشاه داریم که نقشه و طرح آن آماده شده و نیازمند ۹۰ میلیارد تومان اعتبار است. در این طرح، دانش‌آموز از همان ابتدا که می‌خواهد به مدرسه برود در این مکان از پیش‌دبستانی تا پایان مقطع متوسطه تحصیل می‌کند و فارغ‌التحصیل می‌شود. انتظار داریم اعتبار این طرح تأمین شود تا شاهد روزهای بهتری باشیم.

وی به حشمت الله عیوضی خیر کرمانشاهی اشاره کرد و گفت: این خیر کرمانشاهی مبلغ ۱۵ میلیارد تومان برای مدرسه‌سازی کمک کرده و به عنوان خیر شاخص کشور معرفی و مورد تقدیر مقامات عالی کشور قرار گرفته است. امیدوارم اقدام خداپسندانه این خیر مورد توجه اهالی و خیران استان کرمانشاه قرار گیرد تا در امر مدرسه‌سازی کمک بیشتری داشته باشند.

مدیرکل نوسازی مدارس استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: از خیران تقاضا داریم همچون گذشته در کنار آموزش و پرورش در امر خداپسندانه مدرسه‌سازی حضور داشته باشند تا اهالی استان بتوانند به هر مبلغی که در توان دارد حتی به اندازه یک آجر در امر مدرسه‌سازی کمک کنند.

کد خبر 678869

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.