مهدی دلاوری در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، با بیان اینکه سال گذشته، شاخص مصرف شیر مصنوعی در شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل برابر ۱۱ درصد بوده که نسبت به سالهای قبل روند کاهشی داشته است، اظهار کرد: در حال حاضر مرکز مشاوره شیردهی در شهرستان کاشان وجود دارد که در سال ۱۴۰۰ راهاندازی شده و افتتاح این مرکز نقش مهمی در کاهش شاخص شیر مصنوعی داشته است.
وی با بیان اینکه چهار کمیسیون شیر مصنوعی در مجموعه تحت پوشش دانشگاه فعال است، افزود: تعداد کل مشاورههای شیردهی انجام شده در مرکز مشاوره شیردهی و بیمارستانهای دوستدار کودک از ابتدای سال جاری تاکنون ۸۲۴ مورد بوده که نتیجه آن، ۶۵۸ مورد تغذیه با شیر مادر بوده است و ۱۵۴ مورد ارجاع به کمیسیون شده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان تصریح کرد: در حال حاضر در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی کاشان، تعداد کل کودکان کمتر از پنج سال، ۳۸ هزار و ۳ نفر است که از این تعداد ۱۴ هزار و ۳۵۲ نفر کمتر از دو سال هستند.
وی تاکید کرد: در حال حاضر در حوزه بهداشت با ارائه آموزشهای صحیح به مادران در طول دوران بارداری و شیردهی و ارجاع موارد خاص به مرکز مشاوره شیردهی، زمینه حمایت و تشویق مناسب برای شیردهی مادران فراهم شده است.
دلاوری گفت: با توجه به ماده ۲۲ قانون جوانی جمعیت در رابطه با این موضوع تمام ادارات و سازمانها موظف هستند زیرساختهای لازم در خصوص حمایت از مادران شیرده و فضای مناسب برای استراحت و شیردهی در راستای تحقق و ارتقای برنامه ترویج تغذیه با شیر مادر را فراهم کنند.
وی با اشاره به شعار هفته جهانی تغذیه با شیر مادر ادامه داد: "نگاهی نو به شیردهی مادران شاغل در خانواده، محل کار و جامعه" به عنوان شعار هفته جهانی تغذیه با شیر مادر نامگذاری شده است و هدف از نامگذاری این روز، تشویق مادران به تغذیه فرزندان خود از این موهبت الهی است. اهمیت تغذیه طبیعی نوزاد سبب شده است تا از سوی سازمان بهداشت جهانی و یونیسف همه ساله از دهم تا شانزدهم مردادماه به عنوان هفته جهانی و روز جهانی شیر مادر تعیین شود.
مرکز مشاوره شیردهی شهرستان کاشان در خیابان آیتالله یثربی، ابتدای خیابان رسالت، مرکز خدمات جامع سلامت صدوقی و شماره تماس ۵۵۲۳۴۲۸۲ به شهروندان خدمات ارائه میدهد.
نظر شما