به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، از آغاز انقلاب صنعتی تهدیدهایی مبنی بر جایگزینی رباتها با انسانها در بسیاری از مشاغل دیده شد. هر چند طی این مدت انسانها در بیشتر موارد پیروز بوده و جای خود را به رباتها ندادهاند، پیشرفت هوش مصنوعی نشان میدهد تهدیدها در حال واقعی شدن است و رباتها بهطور قطع بعضی از مشاغل انسانی را از آن خود میکنند، تاجاییکه گفته میشود بهزودی هوش مصنوعیِ قادر به تولید محتوا انجام یک چهارم از تمام فعالیتهای وابسته به عملکرد انسانی را برعهده خود بگیرد. قابل توجه اینکه این امر به تحصیلات پیشرفته یا موقعیت کاری بالا بستگی ندارد و بهطور قطع مدیران ردهبالا و تحصیلکرده بیشتر از کارگران بدون تحصیلات در معرض تهدیدات هوش مصنوعی قرار دارند، چراکه خودکار کردن فعالیتی همچون تمیز و مرتب کردن اتاقهای هتل بسیار دشوار است اما در همین لحظه هوش مصنوعی قادر به نوشتن گزارش کار است.
تخمین زده میشود هوش مصنوعی و اتوماسیون تنها در اروپا و ایالاتمتحده ۳۰۰ میلیون شغل انسانی را از بین ببرد. پیامدهای این جایگزینی نه تنها افراد، بلکه کل اقتصاد را در بر میگیرد. با این وجود مشاغلی وجود دارد که هوش مصنوعی بههیچوجه قادر به گرفتن جای انسان در آنها نیست. به دلیل متکی بودن به ویژگیهای انسانی همچون هوش هیجانی و تفکر خارج از چارچوب امکان انجام گرفتن این مشاغل توسط رباتها وجود ندارد.
مشاغل یادشده بهطور کلی در سه دسته جای دارند. دسته اول مشاغلی است که بهطور واقع خلاقانه هستند، در انجام آنها هیچ فرمولی یا مرتبسازی وجود ندارد و در آنها ایدههایی جدید ارائه و گزینههای جدید تولید میشود. البته تمام مشاغل خلاق از جایگزین شدن مصون نخواهند بود، برای مثال مواردی همچون طراحی گرافیک و نقشهای مرتبط با هنر بصری بهراحتی قابل انجام با هوش مصنوعی خواهد بود، زیرا الگوریتمهای پایه میتوانند رباتها را به تجزیهوتحلیل میلیونها تصویر هدایت کنند و به هوش مصنوعی این امکان را میدهند که فوری بر زیباییشناسی تسلط پیدا کنند.
دسته دوم مشاغلی است که به روابط بینفردی پیچیده نیاز دارند. پرستاران، مشاوران تجاری و روزنامهنگاران تحقیقی در این دسته جای میگیرند. این مشاغل به درک بسیار عمیق مردم نیاز دارد، حالآنکه زمان زیادی طول میکشد تا هوش مصنوعی توانایی تعامل به انواع روشهایی را داشته باشد که روابط واقعی ایجاد میکنند.
دسته سوم نیز شغلهایی هستند که بهطور واقعی به تحرک، مهارت و توانایی حل مسئله در محیطهای غیرقابل پیشبینی نیاز دارد. بسیاری از مشاغل تجاری همچون برقکار، لولهکش، جوشکار و موارد مشابه در این دسته جا میگیرند. فعالان در این مشاغل همیشه با موقعیت جدیدی دستوپنجه نرم میکنند و اتوماسیونسازی آنها بسیار دشوار است، تاجایی که خودکارسازی مشاغلی از این دست، به یک ربات علمی تخیلی نیاز دارد.
قابل توجه اینکه مصونیت این مشاغل از جایگزینی ربات در آنها با انسان بهمعنای مصونیت آنها از ورود هوش مصنوعی نیست. در اصل اکثر مشاغل، صرفنظر از صنعت خود، جنبههایی دارند که توسط این فناوری خودکار خواهند شد و هوش مصنوعی با ورود به آنها به تقویت مهارتهای انسانی در آن منجر میشود. برای مثال هوش مصنوعی سرطانها را بهتر از انسانها تشخیص میدهد و در آینده پزشکان باید از این فناوری جدید بهره ببرند. بنابراین توسعه چنین مهارتهای انسانی در هوش مصنوعی میتواند به افراد کمک کند تا کارهای خود را در کنار این فناوری انجام دهند و جهان پیش رو شاهد همزیستی ربات و انسان برای بهبود روند انجام فعالیتها باشد.
نظر شما