کشورهای اروپایی با بیشترین و کمترین طول عمر شهروندان

اسپانیا و بلغارستان به ترتیب به عنوان کشورهایی با بالاترین و پایین‌ترین نرخ طول عمر در اروپا شناخته شده‌اند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، امروزه افزایش جوامع پیر توجه به طول عمر را در نقاط مختلف جهان از اهمیت بالاتری برخوردار کرده، چراکه نرخ آن به طور مستقیم با رفاه در جامعه در ارتباط است. البته توجه به طول عمر یا امید به زندگی در کشورهای مختلف برای برنامه‌ریزان نیز بسیار حائز اهمیت است زیرا می‌تواند تدابیر برنامه‌ریزی و طراحی شهری آن‌ها را تحت تأثیر قرار دهد و بهبود بخشد. به عنوان مثال، در فرانسه افزایش طول عمر شهروندان به اعمال اقدامات ویژه در سیستم امنیت اجتماعی منجر شده و وضع اصلاحاتی را در قوانین با هدف افزایش سن بازنشستگی و تشویق افراد به کار کردن طولانی‌تر به دنبال داشته است.

گزارش‌ها حاکی از آن است که در کشورهای اروپایی زنان عمر طولانی‌تری را نسبت به مردان تجربه می‌کنند و این در حالی است که طول عمر مردان در تنها بعضی از شهرهای اروپا بالاتر از زنان است. به‌طور کلی، طول عمر مردم اسپانیا (۸۳.۳ سال) بیشتر از سایر کشورهای اروپا بوده و پس از آن سوئد با طول عمر ۸۳.۱ سال، لوکزامبورگ و ایتالیا هم به‌طور مشترک با ۸۲.۷ سال بالاترین نرخ طول عمر کشورهای اروپا را از آن خود کرده است. این در حالی است که ساکنان کشورهای بلغارستان با نرخ طول عمر ۷۱.۴ سال، رومانیا با میانگین عمر ۷۲.۸ سال و لتونی به‌ترتیب پایین‌ترین سال‌های زندگی را تجربه کرده‌اند.

کشورهایی با بیشترین افزایش طول عمر

گزارش‌ها نشان از آن دارد که در سال‌های بین ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۱ مردم استونی بالاترین افزایش طول عمر (۶.۱ سال) را تجربه کردند و پس از آن کشورهای ایرلند (۵.۸ سال)، لوکزامبورگ (۴.۷ سال)، دانمارک (۴.۶ سال) و اسلوونی (۴.۵ سال) جایگاه‌های بعدی را از نظر بالا رفتن طول عمر شهروندان از آن خود کرد. نتایج تحقیقات مختلف طی همین بازه زمانی نیز حاکی از آن است که مردم بلغارستان نسبت به گذشته در سن پایین‌تری جان خود را از دست می‌دادند، به‌طوری که طول عمر آن‌ها از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۱ به میزان ۰.۲ سال کاهش پیدا کرد.

امید به زندگی در ۶۵ سالگی

امید به زندگی به میانگین تعداد سال‌هایی اشاره دارد که یک فرد می‌تواند در این سن برای ادامه زندگی خود انتظار داشته باشد. در سال ۲۰۲۱ امید به زندگی در ۶۵ سالگی، حدود ۱۹.۲ سال تخمین زده شد که این عدد برای زنان ۲۰.۹ سال و برای مردان ۱۷.۳ سال بود.

در همان سال، فرانسه و اسپانیا بالاترین میانگین امید به زندگی را میان مردم در ۶۵ سالگی را از آن خود کردند و این در حالی بود که بلغارستان با ۱۳.۶ سال، پایین‌ترین جایگاه کشورهای اروپایی را از این حیث به خود اختصاص داد. بالاترین نرخ امید به زندگی برای زنان اسپانیا به ۲۳.۵ سال گزارش شد، حال این‌که زنان بلغارستان با ۱۵.۵ سال، از پایین‌ترین امید به زندگی در سراسر قاره برخوردار بودند. بالاترین نرخ امید به زندگی در ۶۵ سالگی برای مردان اروپا ۱۹.۶ سال و در سوئد بود، حال آن‌که مردان بلغارستان با امید به زندگی ۱۱.۶ سال پایین‌ترین جایگاه قاره را از این حیث از آن خود کرده بودند.

کد خبر 675183

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.