نفس به نفس با دخترانه ترین گروه فرهنگی کشور

فانوس عنوان یکی از موسسه‌های فرهنگی شاخص اصفهان است که توانسته در سال‌های اخیر جمع کثیری از دختران نوجوانان شهر را به برنامه‌های متنوع خود جذب کند و آنان را در فضای معنوی و فرهنگی با استعدادهای خویش آشنا کنند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، فانوس از آن نام‌های آشنایی است که کمتر نوجوانی را می‌توان بی‌اطلاع از آن پیدا کرد. نوجوانانی که همت و اراده دخترانه‌شان، بر موانع راه غلبه کرده و بیش از ۱۸ سال است که عَلَم دخترانه‌ترین گروه فرهنگی کشور را برافراشته‌اند. همان نوجوانانی که آوازه جلسات چند هزارنفری «لحظه نابشان»، اردوهای چند صدنفری‌شان، کانون‌های مختلف علمی و فعالیت فرهنگی شأن به گوش شهر و کشور رسیده است و امروز کمتر فردی است که از این گروه فرهنگی بی‌اطلاع باشد.

فاطمه‌سادات احمدپور یکی از همان دخترانی است که روزگار نوجوانی‌اش را با عنوان من یک فانوسی‌ام سپری کرده است و حالا که عمری از فعالیت‌های فرهنگی‌اش می‌گذرد، خود مجری یکی از نوجوانانه‌ترین طرح‌های فانوس شده است؛ طرحی که قرار است فرصتی باشد برای دختران نوجوان شهرمان تا در کنار دوستان فانوسی‌شان، لذت تفریح و کسب معرفت را تجربه کنند.

فاطمه با یادآوری خاطرات سفرهای دسته‌جمعی گروه و نقش آن در شکل‌گیری طرح «نفس» به خبرنگار ایمنا می‌گوید: یکی از برنامه‌های متداول گروه در این سال‌ها، برگزاری اردوهای زیارتی دسته‌جمعی بوده است. سفرهایی که معمولاً باعث شناخت حقیقی بیشتر مخاطبان نسبت به امور دینی و اعتقادی می‌شود و میل و رغبت آن‌ها را به ارتباط بیشتر با گروه سوق می‌دهد. با این‌حال چنین جهت‌گیری‌هایی موقتی بوده است و معمولاً به ارتباطی عمیق مبدل نمی‌شود.

وی ادامه می‌دهد: سال ۱۳۸۸ بود که با در نظر گرفتن چنین دغدغه‌ای، طرح «مهمان تا مدیر» توسط حجت‌الاسلام محمد داستان‌پور مطرح شد. طرحی که در برنامه ابتدایی خود قرار بود راهی برای همراهی و سرمایه‌گذاری بر مخاطبان فانوسی تا رسیدن آن‌ها به جایگاه میزبانی در جلسات باشد. البته این طرح ابتدایی به دلیل نیاز به طرح‌ریزی مجدد و فقدان زیرساخت‌های مناسب به تعویق افتاد و سرانجام بعد از شکل‌گیری واحد ارتباطات و تشکیل زیرگروه تربیت مربی، با عنوان «طرح نفس» در آبان‌ماه ۱۴۰۱ آغاز شد.

پاسخ‌به نیازهای هیجانی و عاطفی نوجوانان در گروه فرهنگی «فانوس»

نفس‌های اولیه

وی با اشاره به روزگار نوجوانی‌اش و نیازهایش در آن مقطع سنی اضافه می‌کند: زمانی که آذرماه سال ۱۴۰۱، مرحله اول طرح را آغاز کردیم، به دنبال پاسخ به نیاز نوجوانان در سه حوزه مهارتی، تفریحی و معنوی بودیم؛ طرحی که قرار بود مأمنی برای نوجوانانی که در این مقطع سنی به دنبال ارتباط فعالانه با جامعه و برقراری روابط دوستانه هستند، باشد.

احمدپور می‌گوید: در این طرح مخاطبان با توجه به بازه سنی‌شان گروه‌بندی شدند و ارتباط خود با مربیان یا هم‌نفس‌هایشان را آغاز کردند؛ ارتباطی همراه با برنامه‌های معرفتی و تفریحی که فرصت هویت‌یابی را برای نوجوانان مهیا کرد.

«این طرح سه‌ماهه که با حضور ۱۲۰ نوجوان فانوسی به‌صورت آزمایشی برگزار شد، فرصت مناسبی برای شناسایی ضعف و قوت‌های طرح جاری پدید آورد و پس از آن بود که گروه نفس با طرحی نو، مجدداً به میدان آمد.» این را فاطمه به خبرنگار ایمنا می‌گوید و از روزهای امروزی نفس خبر می‌دهد: پس از برنامه‌ریزی‌های مجدد و شناخت ضعف و قوت‌های طرح، نفس ۲ برای تابستان ۱۴۰۲ برنامه‌ریزی شد. در این برنامه چهارماهه نیز هدف، شکل‌گیری ارتباط دوستانه نوجوانان با یکدیگر و پاسخ‌دهی به نیازهای هیجانی و عاطفی آن‌ها در این مقطع سنی است؛ طرحی که امیدواریم زمینه شکل‌گیری ارتباط مخاطبان با فعالیت‌های فرهنگی همچنین افزایش آگاهی آن‌ها نسبت به مسائل روز را نیز در پی داشته باشد.

وی در ادامه با اشاره به برنامه‌های جاری تصریح می‌کند: در حال حاضر علاوه بر اختصاص فرصتی برای آشنایی بیشتر نوجوانان در حوزه معرفت، فعالیت‌های تفریحی همچون شنا، سوارکاری، سینما، کلاس‌های مهارت تربیتی، اردوهای سیاحتی و تفریحی و دورهمی دوستانه نیز برنامه‌ریزی شده است.

احمدپور ادامه می‌دهد: در این طرح چهارماهه، بالغ‌بر ۲۸۰ نوجوان اصفهانی ثبت‌نام کرده‌اند و با شروع تابستان، روزهای ابتدایی نفس ۲ نیز سپری شد.

پاسخ‌به نیازهای هیجانی و عاطفی نوجوانان در گروه فرهنگی «فانوس»

ناگفته‌های نفس

وی از روزهای نفس‌گیر برپایی طرح و مشکلات موجود در فعالیت‌های فرهنگی می‌گوید: با وجود فعالیت همه‌جانبه کادر فانوس برای هرچه بهتر برگزار شدن طرح نفس، به دلیل نبود همکاری نهادهای ذی‌ربط، اجرای طرح با مشکلات متعددی مواجه شد. برای مثال یکی از برنامه‌های طراحی‌شده به‌عنوان افتتاحیه طرح، رستوران‌بازی بود که به دلیل اختصاص نیافتن مکان مناسب، با سه هفته تأخیر برگزار شد و نقش خود به‌عنوان افتتاحیه را از دست داد.

این فعال فرهنگی با اشاره به طراحی برنامه رستوران بازی در کانون نوجوان فانوس خاطرنشان می‌کند: این برنامه سرانجام بیست‌ویکم تیرماه در ورزشگاه ۲۵ آبان با حضور ۵۰۰ مخاطب فانوسی و به همت کانون نوجوان فانوس برگزار شد. برنامه‌ای متشکل بر ۳۴ بازی متنوع که به‌طور کامل ابداع کادر فانوس بود و در سه حوزه هیجانی، فکری و حرکتی برگزار شد. علاوه بر بازی‌های گروهی، شرکت در غرفه غدیر همراه با گعده‌های معرفتی همچنین صرف دورهمی غذا از دیگر برنامه‌های رستوران بازی طرح نفس بود.

کد خبر 673802

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.