به گزارش ایمنا و به نقل از وزارت نیرو، این سد با ارتفاع ۱۵۱ متر دارای مخزنی به حجم ۲.۳ میلیارد مکعب، دریاچهای به طول ۴۸ کیلومتر و مساحت دریاچه ۵۱ کیلومترمربع در تراز نرمال است که عملیات اجرایی آن با اخذ مجوزهای لازم از سازمانهای ذیربط با اعتباری حدود ۲۳۰ میلیون یورو از سال ۹۱ شروع شد.
همچنین نیروگاه برقآبی چمشیر دارای سه واحد بزرگ هر یک به ظرفیت ۵۵ مگاوات و دو واحد کوچک (زیستمحیطی) هر یک به ظرفیت ۵.۵ مگاوات (جمعاً ۱۷۶ مگاوات) است که از طریق پست ۲۳۰ کیلوولت چمشیر به شبکه سراسری متصل میشود.
واحد اول این نیروگاه با ظرفیت ۵.۵ مگاوات در ۲۲ تیرماه به بهرهبرداری رسید و در تولید برق پیک تابستان نقش مهمی خواهد داشت.
همچنین انتظار میرود تا اوایل پاییز سایر واحدهای این نیروگاه پس از تکمیل آزمایشها باقیمانده وارد مدار شوند.
بر اساس اطلاعات طراحی، این نیروگاه سالانه به طور متوسط ۴۸۲ گیگاوات ساعت انرژی الکتریکی تولید خواهد کرد.
سد چمشیر تنها سازه کنترلی است که بر روی رودخانه زهره احداث شده و درصورتیکه این سد ساخته نمیشد تمام آورد رودخانه ناشی از سیلابهای مخرب و درعینحال باکیفیت (که بیش از ۷۰ درصد از حجم آب رودخانه در طول سال است) در مسیر رودخانه زهره به دریا میرفت.
مهمترین هدف از احداث این سد، تعدیل شوری رودخانه زهره و بهبود کیفیت آب پاییندست است که با ذخیرهسازی سیلاب در ماههای تر و رهاسازی آب در طول سال بهویژه درباره زمانی خرداد تا مهرماه میتواند ضمن جلوگیری از ایجاد خسارت ناشی از سیل، باعث شکوفایی و رشد اقتصادی منطقه و تأمین امنیت غذایی شود.
آبگیری سد چمشیر ۲۷ دیماه سال گذشته با موفقیت انجام شد و نتایج پایش مستمر کیفیت آب مخزن به همراه کنترل و تنظیم میزان رهاسازی آب حاکی از نقش بسیار مثبت سد چمشیر بر روی کیفیت آب پاییندست دارد.
نظر شما