به گزارش خبرنگار ایمنا، محمدرضا عابدی امروز _پنجشنبه بیست و دوم تیرماه_ در دوره آموزشی مدیران شهری با عنوان «مدیریت بر مبنای کرامت» اظهار کرد: در روانشناسی، عزت نفس، اعتماد به نفس و کارآمدی مطرح میشود، اما کلید واژهای عمیق در قرآن و آیات و روایات وجود دارد که عمیقتر از آنچه در روانشناسی گفته شده و آن واژه «کرامت» است.
وی با اشاره به کتاب «منشور تربیت» به قلم محمد علی انصاری که شرح نامه ۳۱ نهجالبلاغه است، افزود: تربیت کریمانه و توجه به اصل کرامت که در احادیث و روایات به صورت عمیق به آن پرداخته شده، بسیار اهمیت دارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان با بیان اینکه کرامت در پرتو توجه به پروردگار متجلی میشود، تصریح کرد: در کرامت از توجه به عنایت، از پذیرش به قول، از شناخت به معرفت، از نیاز به احتیاج، از ابزار به وسیله، از آموزش به تعلیم، از نیکی به احسان، از آداب به ادب، از شفقت به محبت، از ذهن به قلب، از ارزشمندی به سوی کرامت حرکت میکنیم.
وی تاکید کرد: در اصل کرامت باید هنرهایی چون دیدن کریمانه، شنیدن کریمانه و گفتن کریمانه را آموزش ببینیم.
وی ادامه داد: به مانند حوزه صنعت که پیش از ورود به آن محیط، شاهد نصب تابلوهایی با عنوان «اول ایمنی بعد کار» هستیم، در مکانهای که با حوزه انسانی سر و کار داریم باید تابلویی با عنوان «اول الفت بعد کار» نصب شود.
مدارا از بزرگترین اصول مدیریتی است
احسان نمازی، پژوهشگر حوزه علوم انسانی نیز در این جلسه اظهار کرد: در کرامت، اکرام با عنایت انجام میشود و انسانها مهم هستند، زیرا خالق آنها مهم و بزرگ است.
وی با بیان اینکه در اصل کرامت، همه خلق را به خدا میشناسیم، گفت: مدیران شهری بدانند کسانی که با آنها کار میکنید محتاج شما نیستند، بلکه آنها نیاز به شما دارند، بنابراین باید مراقب بود آدمها را محتاج خودمان ندانیم که در تعارض با کرامت است.
پژوهشگر حوزه علوم انسانی یادآور شد: در تعلیم، تکریم وجود دارد و بر دلها مینشیند، اما آموزش امری ذهنی است.
وی گفت: بر اساس روایات انسان پست همه را مدیون خودش میداند، اما در این میان مدارا از بزرگترین اصول مدیریتی است.
نظر شما