داریوش فرمانی در حاشیه جشنواره اسب کُرد در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: جشنواره اسب کرد برگزار شد تا بتوانیم مقدمات ثبت جهانی اسب کرد در فهرست آثار ناملموس جهان را فراهم کنیم.
وی افزود: ثبت ملی آئین پرورش اسب کرد، زمستان سال ۱۴۰۱ در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با پیگیری اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه انجام شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمانشاه با تاکید بر اینکه ثبت جهانی اسب کرد را با جدیت پیگیری میکنیم، خاطرنشان کرد: حوزه پراکندگی جغرافیای اسب کرد شامل کشورهای ایران، عراق، ترکیه، سوریه و کشورهای حوزه قفقاز و بالکان میشود و با هماهنگیها و پیگیریهای که انجام شد، قرار است این جشنواره بینالمللی با همکاری کشور عراق برگزار شود.
فرمانی اضافه کرد: بیش از ۳۰ نفر از مقامات عراقی و مناطق کردنشین عراق در جشنواره اسب کرد حضور پیدا کردند و جشنواره با کیفیت بسیار بالایی برگزار شد.
وی تصریح کرد: تکمیل پرونده ثبت جهانی اسب کرد، معرفی کرمانشاه به عنوان خاستگاه اصلی و مرکز پرورش اسب کرد و معرفی اسب کرد به عنوان یکی از اصیلترین اسبهای ایرانی در سطح ملی و بینالمللی از اهداف این جشنواره بود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه گفت: این جشنوارهها زمینه را برای توسعه گردشگری استان کرمانشاه فراهم میکند، هدف دیگری که در این جشنواره دنبال میشود، تقویت و تعمیق روابط و مراودات فرهنگی میان دو ملت ایران و عراق و شهرهای کردنشین عراق است؛ این تعاملات و مراودات میتواند نقش مؤثری در رونق اقتصادی منطقه داشته باشد.
فرمانی افزود: توسعه چرخه ارزش افزوده صنعت اسب کرد در کرمانشاه و فراهم آوردن زمینه صادرات اسب کرد از استان کرمانشاه از دیگر اهداف برگزاری جشنواره اسب کرد بود.
نظر شما