به گزارش خبرنگار ایمنا، منصور فیروزبخت امروز _سهشنبه سیزدهم تیرماه_ در نشست خبری با اصحاب رسانه با تبریک اعیاد قربان و غدیرخم اظهار کرد: پزشکی قانونی علمی است که بین علوم پزشکی و حقوق و فقه پیوند میزند و نزدیک به صد درصد نظریات پزشکی قانونی که صادر میشود توسط مراجع قضائی منجر به صدور رأی میشود و این اعتماد مراجع قضائی را به پزشکی قانونی نشان میدهد.
وی افزود: همکاران ما در پزشکی قانونی استان اصفهان علیرغم سختی کاری که دارند، هرساله جز رتبههای برتر پزشکی قانونی کشور قرار میگیرند.
مدیرکل پزشکی قانونی استان اصفهان گفت: طی یکسال گذشته پزشکی قانونی شهرضا را با مساحت ۳۲۵۰ متر مربع افتتاح کردیم و فاز اول پزشکی قانونی نائین با مساحت سههزار متر مربع نیز افتتاح شد که مربوط به واحد معاینات است و تا سال آینده واحد تشریح نیز افتتاح خواهد شد. افتتاح واحد شماره دو پزشکی قانونی شهرستان کاشان نیز از دیگر اقدامات در دستور کار است.
وی تصریح کرد: طی یک سال گذشته نمونهگیری از ۲۱۸۸ متهم و استخراج ۲۲۵۳ پروفایل ژنی از متهمان در راستای شناسایی مجرمان و احقاق حق مردم انجام گرفت.
رشد معاینات اجساد نسبت به سال گذشته
فیروزبخت اظهار کرد: در سال ۱۴۰۱، ۱۳۵ هزار و ۱۶۲ پرونده در بخش معاینات بالینی مورد بررسی قرار گرفته است که نسبت به سال ۱۴۰۰، ۱۱.۲ درصد افزایش داشته است. در تعداد معاینه اجساد ۳.۳ درصد رشد داشتیم که به آمار ۴۱۴۸ مورد در سال ۱۴۰۱ رسیدیم.
وی خاطرنشان کرد: استان اصفهان در بخش تعداد معاینات بالینی رتبه سوم را در کشور دارد و در آمار معاینات اجساد نیز رتبه چهارم را در کشور دارد.
مدیرکل پزشکی قانونی استان اصفهان افزود: در سال ۱۴۰۱، ۱۶۳۴ پرونده در کمیسیونهای پزشکی قانونی بررسی و به نتیجه رسیده است که ۲۳.۳ درصد نسبت به سال ۱۴۰۰ رشد داشته است. در بخش پروندههای قصور پزشکی در سال ۱۴۰۱، ۲۲۱ پرونده مورد بررسی قرار گرفته است که ۷۸ مورد از آن منجر به محکومیت پزشکان و کادر درمان شده و ۱۳۳ مورد نیز منجر به تبرئه کادر درمان شده است.
وی تصریح کرد: پروندههای قصور پزشکی هم در پزشکی قانونی و هم در نظام پزشکی بررسی میشود و بستگی به مرجع قضائی دارد که کجا ارجاع شود. این آمار پروندههایی بودند که به پزشکی قانونی ارجاع شده بودند.
بیشترین آمار قصور پزشکی مربوط به پزشکان عمومی بوده است
فیروزبخت ادامه داد: بیشترین موارد شکایت از پزشکان در سال ۱۴۰۱ مربوط به پزشکان عمومی، جراحی زنان و زایمان و جراحی ارتوپدی بوده است که بیشتر موارد مربوط به پزشکان عمومی نیز برای اقدامات مربوط به زیبایی بوده است.
وی در خصوص پروندههایی که در آزمایشگاههای سمشناسی، آسیبشناسی، سلولوژی و ژنتیک مورد بررسی قرار گرفته است، گفت: تعداد این پروندهها ۹۵۹۲ مورد بوده که نسبت به سال ۱۴۰۰، حدود سه درصد کاهش داشته است.
مدیرکل پزشکی قانونی استان اصفهان با بیان اینکه در استان در آمار فوتیهای ناشی از تصادفات رانندگی سال ۱۴۰۱ رشد ۱۲.۶ درصدی داشتیم، گفت: تعداد فوتیها یکهزار و ۱۵۳ نفر بوده است که ۴۰۹ نفر مربوط به مسیرهای درونشهری و ۷۱۴ نفر مربوط به مسیرهای برونشهری و در بین استانهای کشور رتبه ۲۳ را داریم.
وضعیت نامناسب استان در آمار مسمومیت با مونوکسید کربن
وی با بیان اینکه آمار مصدومان ناشی از تصادف ۳۰ هزار و ۹۸۴ مورد بوده است، افزود: نسبت به سال ۱۴۰۰، ۲۴.۷ درصد افزایش داشته است. آمار تلفات مسمومیت با گاز co در سال ۱۴۰۱، ۹۵ نفر بوده است که با رشد ۵۵.۷ درصدی روبهرو بودهایم و رتبه هفتم را در کشور داریم که با توجه به اینکه استان سردسیری نیستیم، وضعیت خوبی نداریم.
فیروزبخت گفت: تلفات غرقشدگی در استان ۶۰ نفر بوده است که ۲۷.۷ درصد افزایش نسبت به سال ۱۴۰۰ داشتیم و رتبه ۱۸ را از این نظر در کشور داریم. فوتهای ناشی از سوءمصرف مواد مخدر ۴۰۸ مورد بوده است که نسبت به ۱۴۰۰، ۵.۶ درصد کاهش داشتیم و در رتبه ۱۱ کشوری هستیم.
وی با بیان اینکه آمار مراجعه نزاع در سال ۱۴۰۱، ۴۲ هزار و ۲۰ نفر بوده است، تصریح کرد: در مقایسه با سال ۱۴۰۰، ۲.۳ درصد افزایش پیدا کرده است و بر اساس نرخ جمعیت رتبه یازدهم را در بین استانهای کشور داریم.
مدیرکل پزشکی قانونی استان اصفهان گفت: آمار فوتیهای ناشی از حوادث کار ۱۸۲ مورد بوده است که یک نفر خانم و ۱۸۱ نفر مرد بودهاند و نسبت به سال ۱۴۰۰، ۴۲.۲ درصد افزایش داشته است. بیشترین علت فوت حوادث کار سقوط از ارتفاع و برخورد با جسم سخت بوده و بقیه موارد نیز شامل برقگرفتگی و سوختگی و… میشود.
کاهش آمار فوت ناشی از برقگرفتگی در استان
وی اظهار کرد: آمار مصدومان ناشی از حوادث کار ۲۷۹۷ مورد بوده که نسبت به سال ۱۴۰۰، ۱.۶ درصد افزایش داشته است. فوتیهای ناشی از برق گرفتگی نیز در سال ۱۴۰۱، ۲۹ مورد بوده که نسبت به سال ۱۴۰۰ ۲۷.۵ درصد کاهش داشتیم.
فیروزبخت با بیان اینکه در استان اصفهان طی سال ۱۴۰۱، ۱۹۸ مورد فوت ناشی از سوختگی داشتیم، گفت: با توجه به این آمار نسبت به سال ۱۴۰۰، ۳.۱ درصد افزایش داشتیم. مسمومیت با قرص برنج نیز ۱۷ مورد در ۱۴۰۱ بوده که نسبت به سال ۱۴۰۰، ۳۲ درصد کاهش داشتیم.
وی خاطرنشان کرد: در بخش معاینات، به ترتیب تهران، خراسان رضوی و اصفهان در جایگاه یک تا سه کشور هستند. برای معاینات اجساد نیز استان چهارم هستیم.
مدیرکل پزشکی قانونی استان اصفهان پیرامون آمار سقط جنین درمانی در استان، گفت: آمار سقط قانونی قابل توجه و زیاد نیست و شامل مواردی میشود که جنین دچار ناهنجاریهای ویژه است یا بارداری برای مادر خطر جانی به دنبال دارد و در این صورت مجوز داده میشود.
وی تصریح کرد: برخی تصور داشتند که پزشکی قانونی برای جنین زیر چهار ماهه سالم که ناخواسته بوده، مجوز سقط میدهد، درحالیکه اینطور نیست و مجوزهای سقط تنها به دلایل ویژه پزشکی و به شدت محدود صادر میشود.
کاهش پروندههای سقط جنین درمانی نسبت به سال گذشته
فیروزبخت گفت: در یک سال گذشته ۵۸۶ مورد درخواست سقط قانونی وارد شد که از این تعداد ۴۷۳ مورد مجوز سقط قانونی توسط قاضی ویژه کمیسیون سقط صادر شد که به نسبت مدت مشابه در سال ۱۴۰۰، ۶.۵ درصد کاهش داشت.
وی در خصوص ساختمان جدید پزشکی قانونی در گورت، اظهار کرد: ساخت این مرکز از سال ۱۳۸۶ کلید خورد، مساحت کل زیربنا ۱۰ هزار و ۵۰۰ متر بوده که به دلیل کمبود اعتبار از یکی دو سال گذشته تصمیم گرفتیم فاز اول را با زیربنای ۱۷۰۰ متر افتتاح کنیم.
مدیرکل پزشکی قانونی استان اصفهان گفت: فاز اول شامل سالن تشریح، آزمایشگاه آسیبشناسی و آزمایشگاه سمشناسی خواهد بود. آزمایشگاه سلولوژی و ژنتیک در همین ساختمان باقی خواهد ماند.
وی ادامه داد: پیشرفت فیزیکی مجموعه بیش از ۹۸ درصد است که در حال حاضر منتظر تخصیص اعتبار حدود شش میلیارد تومانی از سوی استانداری هستیم، سه ماه بعد از زمانی که این اعتبار تأمین شود، افتتاح خواهیم داشت.
فیروزبخت اظهار کرد: ۴۱۴۸ مورد معاینه اجساد طی یکسال گذشته انجام شده است. اجسادی که به پزشکی قانونی ارجاع میشوند، فوتیهایی هستند که شرایط ویژهای دارند، برای مثال فوت مشکوک یا علت فوت نامشخص است یا فرد به قتل رسیده و مراجع علت و نحوه فوت را میخواهند، مواردی نیز وجود دارد که فرد به دنبال اقدام درمانی فوت میکند و شکایت مطرح است.
فضا نداریم، مراجعان را در پیادهرو نگه میداریم!
وی با بیان اینکه مهمترین چالش پزشکی قانونی استان اصفهان در حال حاضر کمبود فضای فیزیکی است، گفت: ساختمانی که در حال حاضر پزشکی قانونی در آن مستقر است، بسیار فرسوده و دارای فضای محدود است که علیرغم میل باطنی ناچار هستیم ارباب رجوع را در خارج از ساختمان و در پیادهروی مقابل ساختمان نگه داریم.
مدیرکل پزشکی قانونی استان اصفهان اظهار کرد: چالش بعدی کمبود نیروی انسانی، بهویژه پزشک است، در استان اصفهان دچار کمبود پزشک متخصص پزشکی قانونی هستیم تا جایی که پزشکی قانونی شهرستانهای نطنز، نائین و سمیرم بدون پزشک هستند و پزشک این شهرستانها بهصورت مأمور از مرکز اعزام میشود.
وی ادامه داد: ۳۷۲ پست در چارت سازمان پزشکی قانونی داریم که ۱۷۲ پست خالی است. آزمون استخدامی برگزار میشود، اما پزشکان در آزمون شرکت نمیکنند و پست خالی میماند. شهرستانهای جدید ورزنه، کوهپایه و جرقویه که در سال گذشته به استان اصفهان اضافه شدند، در حال حاضر فاقد پزشکی قانونی هستند و پروندههای مربوطه به اصفهان منتقل میشود.
نظر شما