محمدرضا غلامرضا در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، در خصوص نحوه برگزاری انتخابات اظهار کرد: انتخابات مجلس در بسیاری از کشورهای توسعهیافته بر اساس الگوی تناسبی انجام میشود که مبتنی بر فهرستهای انتخاباتی پایهگذاری شده و فرآیند آن به گونهای است که در آن گروههای سیاسی با یکدیگر رقابت میکنند.
به گفته وی، ابتدا قرار بود طرح انتخابات به صورت تناسبی در همه حوزههای انتخابیه که دارای چند کرسی و چند نماینده است، برگزار شود اما مدتی بعد قرار شد این طرح تنها برای حوزه انتخابیه تهران بزرگ به اجرا در آید.
معاون سیاسی وزیر و رئیس ستاد انتخابات کشور اظهار کرد: اگر وزارت کشور مکلف به برگزاری انتخابات تناسبی شود، انتخابات حوزه تهران را برای نخستین بار به صورت تناسبی برگزار میکنیم.
وی با بیان اینکه در موضوع تناسبی شدن برگزاری انتخابات، مجمع تشخیص مصلحت نظام باید اعلام نظر کند، تصریح کرد: اگر این اتفاق بیفتد، ۵۹ ماده تصویب میشود که مزیتهای خوبی دارد و هم به ما در مجموعه وزارت کشور و ستاد انتخابات و هم به شورای نگهبان کمک میکند.
غلامرضا با تاکید بر اهمیت برگزاری شش همایش آموزش منطقهای انتخابات در استانهای مختلف کشور افزود: سلامت برگزاری انتخابات و آموزش مجریان اهمیت زیادی در این بخش دارد.
به گفته وی، بخشی از کار ما در ستاد انتخابات، مسئله اعتماد است و به آشنا بودن مجریان با فرآیند و نحوه برگزاری انتخاب بازمیگردد تا کار حرفهای در اجرای خوب و سالم انتخابات، بهخوبی دنبال شود.
معاون وزیر کشور گفت: استقلال مجریان برگزاری انتخابات نیز موضوع مهمی است، مردم زمانی به ما اعتماد میکنند که ببینند نقش فرمانداران ما میانداری است و تمایلی به چپ و راست و این گروه و آن گروه ندارند. وجود یک الزام برای مجری انتخابات، بهعنوان یک عرصه مشارکتی و سرنوشتساز است.
وی تاکید کرد: مجری و مسئولی که مستقل، میاندار و امانتدار شد و از رأی مردم، نه در حرف بلکه در عمل صیانت کرد، مجری واقعی و مؤثر ما در امر انتخابات است که میتواند در این مسیر بهخوبی عمل کند.
غلامرضا بر نقش احزاب در عرصه سیاسی کشور تاکید کرد و گفت: تلاش میکنیم نقش و جایگاه احزاب را ارتقا دهیم. سند تحول احزاب در نشستی که در ماه رمضان برگزار شده بود، تنظیم شد؛ احزاب نظراتی داشتند که شنیده شد.
وی با بیان اینکه احزاب باید برای نقشآفرینی در رویدادهای سیاسی با برنامه عمل کنند، اظهار کرد: علاوه بر سند تحول احزاب، معاونت سیاسی وزارتخانه برای نحوه فعالیتهای احزاب و جریانهای سیاسی، آییننامهای نوشته شده است تا بتوانیم از ظرفیت احزاب بهتر و بیشتر بهره ببریم و استفاده کنیم.
رئیس ستاد انتخابات کشور ادامه داد: احزاب و گروههای مختلف به هر میزانی که بتوانند در فرآیند برگزاری انتخابات کمک کنند، میپذیریم تا به آنان نقش دهیم؛ یکی از الگوها برای جلب مشارکت مردم، محلهمحوری است؛ صدا و درخواست مردم باید از کانال حزب و تشکلهای صنفی، خبرنگاران یا مطبوعات سراسری و محلی شنیده شود.
غلامرضا افزود: برای بهرهمندی از ظرفیت بیشتر احزاب، احزاب ملی مربوط به تهران و احزاب استانی، باید تلاش و سرعت عمل خوبی در برگزاری مجامع در سطح ملی و استانی داشته باشند تا بتوانیم از توان و ظرفیت آنها بهتر بهره ببریم.
نظر شما