ستون فقرات، تکیهگاه اصلی در بدن محسوب میشود و به همین دلیل گاهی درد کمر به سراغ ما میآید. دلایل زیادی باعث ایجاد این مشکل میشوند و باید علت آن بهطور دقیق بررسی شود. اگر میخواهید در مورد علل ایجاد کمر درد و راههای درمان آن اطلاعات دقیقی کسب کنید، در این مطلب همراه ما باشید.
امروزه کمردرد، نسبتاً متداول است و یکی از شایعترین علل مراجعه افراد به پزشک ارتوپد، درد کمر است. درد کمر را میتوان هر جایی در امتداد ستون فقرات (از گردن تا لگن) احساس کرد. این درد ممکن است شدید باشد و کار و فعالیت فرد را مختل کند، اما غالباً بعد از چند هفته خودبهخود بهبود مییابد.
اگر برای کمردرد خود به دنبال دکتر ارتوپد ارومیه یا فیزیوتراپیست هستید، میتوانید از طریق سایت دکترتو اقدام کنید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین و تلفنی وجود دارد.
علائم کمر درد چیست؟
درد کمر میتواند با هر کدام از علائم زیر همراه باشد:
- دردی که باعث محدودیت در حرکت، خمشدن، راهرفتن یا حتی خوابیدن فرد میشود.
- کمر درد ممکن است به پاها کشیده شود.
- درد کمر گاهی موجب بیحسی، ضعف و سوزنسوزن شدن اندامها میشود.
دلایل کمر درد چیست؟
عوامل متعددی در ایجاد کمردرد نقش دارند. شایعترین علل درد کمر، گرفتگی عضلات و پیچخوردگی رباطهاست که بهدنبال بلندکردن اشیاء به شیوه نادرست، وضعیتهای نامناسب فرد هنگام نشستن یا ایستادن و انجام تمرینات ورزشی به شیوهای غلط ایجاد میشود. همچنین التهاب مفاصل یا تغییراتی که بهدنبال افزایش سن در ستون فقرات ایجاد میشود، مانند شکستگی مهره یا تخریب دیسک بین مهرهای هم میتواند از علل کمر درد باشد. بیماریهای مربوط به ارگانهای داخلی بدن مانند التهاب کیسه صفرا، سنگ کلیه، التهاب پانکراس و غیره هم میتواند موجب کمر درد شود.
مهمترین دلایل کمردرد عبارتاند از:
- اسپوندیلیت آنکیلوزان: یک بیماری التهاب
- اندومتریوز: رشد بافت اندومتر (بافت داخل رحمی) در جایی بیرون از رحم را اندومتریوز میگویند. در اندومتریوز، بافت اندومتر همچنان به فعالیت خود ادامه میدهد و در هر دوره قاعدگی، ضخیم شده و خونریزی میکند.
- فیبرومیالژیا: درد شدید ماهیچهای و خستگی همراه با آن
- فتق دیسک بین مهرهای
- چاقی
- سنگ کلیه
- آرتروز (استئوآرتریت): به تخریب غضروف مفصلی که بهدنبال افزایش سن و استفاده بیشازحد از مفاصل ایجاد میشود، آرتروز میگویند. آرتروز ممکن است بیشتر مفاصل زانو، لگن و مهرههای گردنی و کمری بیشتر را درگیر کند.
- استئومیلیت: به عفونت استخوان در اثر آلودگی با میکروبها استئومیلیت میگویند که میتواند هر یک از استخوانهای بدن را درگیر کند.
- بارداری
- استئوپروز (پوکی استخوان)
- وضعیت نامناسب بدن
- کوردوما: یک تومور بدخیم با رشد آهسته که موجب دردی مداوم در ناحیه کمر و دنبالچه میشود.
- روماتیسم مفصلی
- شکستگی مهرهها
- انحراف جانبی ستون فقرات (اسکولیوز)
- تنگی مجرای نخاع
- بیماری ستون فقرات
- شکستگیها
- دررفتگیها
- درگیری عصب سیاتیک: درد شدیدی که از باسن شروع شده و به سمت پاها کشیده میشود
- آنوریسم آئورت شکمی.
علت کمر درد در مردان
احتمال کشیدگی ماهیچه یا رباط در میان مردان به دلیل انجام کارهای سنگین بیشتر است. بلندکردن اجسام سنگین یا انجام حرکتی اشتباه بهصورت ناگهانی، باعث بروز کمر درد میشود. در این حالت به عضلات پشت و رباطهای ستون فقرات فشار وارد میشود. فشار مداوم روی کمر میتواند باعث اسپاسم عضلانی شود.
تغییرات هورمونی در اثر پریود، بارداری یا یائسگی و پوکیاستخوان از علل اصلی کمردرد در زنان است، اما مردان بیشتر بهدلیل انجام کارهای سنگین دچار کمردرد میشوند.
درد در هر قسمت از کمر چه علتی دارد؟
اینکه بالای کمر شما نزدیک به گردنتان درد کند، احتمالاً علتی متفاوت از درد در قسمتهای پایین کمر خواهد داشت. در ادامه علت ایجاد درد در قسمتهای مختلف کمر را با هم بررسی میکنیم.
۱. علت درد در ناحیه گودی کمر و پایین کمر
درد در این ناحیه میتواند دلایل مختلفی داشته باشد. برای پیداکردن علت ایجاد ناراحتی در گودی کمر باید به متخصص ارتوپد مراجعه کرد. اما بهطورکلی فشار به عضلات و کشیدگی رباط، دیسک کمر، آرتروز و رگبهرگشدن از علل شایع درد در ناحیه گودی کمر هستند.
۲. علت درد وسط کمر
معمولاً علت ایجاد ناراحتی در قسمت بالایی و وسط کمر یکی از موارد زیر است:
استفاده بیشازحد و کشیدگی عضلات
فشار روی اعصاب نخاعی
شکستگی یکی از مهرهها
استنو آرتریت که ناشی از تجزیه غضروفی است.
بیماری کیسه صفرا
در موارد نادر سرطان یا عفونت.
۳. علت درد پشت کمر سمت بالا
در بیشتر مواقع علت ناراحتی در ناحیه بالای کمر آسیبی است که باعث تحریک عضلانی شده و عملکرد مفاصل را با اختلال روبرو کردهاست. سبک زندگی بیتحرک و نشستن مداوم در وضعیت نامناسب میتواند باعث ناراحتی ناحیه بالایی کمر و گردن شود. زمانی که سر و شانهها به سمت جلو خم میشوند، روی استخوان، دیسکها و عضلات درد فشار زیادی وارد میشود که ممکن است منجر به درد شود.
کمردرد به علل مختلفی ایجاد میشود. برای تشخیص علت کمر درد و درمان آن باید به متخصص ارتوپد قزوین مراجعه کنید. در دکترتو میتوانید با بهترین متخصصین ارتوپد در شهر خود آشنا شوید، در مورد علائم خود و راههای درمان با آنها مشورت کنید و یا برای دریافت نوبت حضوری اقدام کنید.
برای درمان کمر درد به کدام دکتر مراجعه کنیم؟
کمردرد یکی از علائمی است که میتواند نشانهای از مشکلات و بیماریهای مختلف باشد. یکی از علل اصلی این درد در زنان تغییرات هورمونی است که زنان در طول دوران پریود، بارداری و یائسگی با آن روبرو میشوند. علاوهبراین زنان بیشتر در معرض ابتلا به پوکی استخوان هستند و همین موضوع دلیل برای کمردرد در زنان است. مردان بیشتر به دلیل انجام کارهای سخت و حرکت اشتباه و عدم استفاده صحیح از عضلات دچار کمردرد میشود.
راههای زیادی برای درمان کمردرد وجود دارد مانند بسیاری از حرکات ورزشی و حرکات اصلاحی که فیزیوتراپیست به شما آموزش میدهد. علاوه بر اینها در صورت خفیفبودن درد شما میتوانید از مسکنهای بدون نسخه مثل ناپروکسن یا ایبوبروفن استفاده کنید. دقت کنید که هیچگاه بهصورت خودسرانه از نسخههای تجویزی برای دیگران و مسکنهای قوی برای درمان کمردردتان استفاده نکنید. این داروها میتوانند اعتیادآور باشند و پزشک تحت شرایط خاصی آن را تجویز میکند.
گاهاً هم پزشک متخصص اروتوپد شما را به فیزیوتراپیست ارجاع میدهد تا با روش فیزیوتراپی علائم شما برطرف شود. فیزیوتراپیست میتواند حرکات زیادی را به شما آموزش دهد تا در مواقع نیاز برای تسکین درد خود از آنها استفاده کنید.
اگر کمر درد شدیدی دارید که با درمانهای خانگی بهبود پیدا نمیکند، باید به دکتر ارتوپد بندرعباس مراجعه کنید. پزشک با بررسی علائم و نوع کمردرد علت آن را تشخیص داده و باتوجهبه میزان درد از داروهای مختلف برای تسکین آن استفاده میکند. برای پیداکردن بهترین متخصص ارتوپد یا فیزیوتراپیست میتوانید از طریق سایت دکترتو اقدام کنید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین و تلفنی وجود دارد.
نظر شما