مهدی دلاوری در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به توصیههای بهداشتی برای انجام سنت حسنه قربانی کردن جهت پیشگیری از سرایت برخی بیماریهای قابل انتقال از حیوان به انسان، اظهار کرد: از خرید دام زنده یا گوشتهایی که خارج از نظارت شبکه سازمان دامپزشکی ذبح و عرضه میشوند، خودداری شود.
وی با بیان اینکه مردم باید دام زنده را از میادین عرضه مجاز تحت نظر سازمان دامپزشکی خریداری کنند، افزود: ذبح دام در کشتارگاههای تحت نظارت ادارات کل دامپزشکی انجام شود و به هیچ عنوان دام را در منازل و معابر عمومی ذبح نکنند.
معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان تصریح کرد: افرادی که به ذبح دام مشغول هستند باید از وسایل محافظت کننده مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده و ابزار خود را بعد از ذبح ضدعفونی کنند، همچنین خونابهها نیز به طریق بهداشتی دفع شود.
وی اضافه کرد: به هیچ وجه دامی که دارای علائم بیماری و ناخوشی است ذبح و مصرف نشود، گوشت دام ذبح شده باید قبل از مصرف به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای چهار درجه سانتیگراد در یخچال قرار داده شود، همچنین جگر و سایر امحا و احشای دام، پس از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای چهار درجه سانتیگراد مورد مصرف قرار گیرد.
دلاوری با بیان اینکه تاکنون در سال جاری دو مورد مشکوک به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو گزارش شده که هیچکدام از نظر آزمایشگاه تأیید نشده است، گفت: بنابراین در صورت رعایت نکردن نکات بهداشتی و کشتار غیر مجاز در معابر عمومی، ابتلا به این بیماری دور از انتظار نیست.
وی خاطرنشان کرد: برای پیشگیری از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو واکسن وجود ندارد و تاکنون درمان قطعی برای آن کشف نشده است.
نظر شما