به گزارش خبرنگار ایمنا، محمدرضا ابراهیمی امروز _یکشنبه بیستوهشتم خردادماه_ در حاشیه جلسه شورای آموزشوپرورش و در گفتوگو با خبرنگاران، اظهار کرد: امروز یکصدوشصتونهمین جلسه شورای آموزش و پرورش استان اصفهان برگزار شد که مصوبات خوبی داشت.
وی افزود: یکی از مصوبات مهم جلسه، تقویت و ساماندهی اوقات فراغت دانشآموزان است، معتقدیم اوقات فراغت تابستانی یکی از عرصههای تعلیم و تربیت است و میتواند چندجانبه باشد و مسائل آموزشی، پژوهشی، ورزشی، هنری و مذهبی را شامل شود.
مدیرکل آموزشوپرورش استان اصفهان گفت: سال گذشته ۳۵۲ هزار نفر دانشآموز از اوقات فراغت تابستانی استفاده کردند که نسبت به مدت مشابه قبل از کرونا بیش از ۱۰۰ هزار نفر افزایش داشت.
وی ادامه داد: امسال برنامهریزی کردیم که این آمار به بالای ۴۰۰ هزار نفر برسد و اگر این تعداد از اوقات فراغت خود استفاده کنند، بیش از ۴۰ درصد دانشآموزان خواهد شد؛ این در حالی است که برای تحقق این امر دیگر نهادها و سازمانها نیز باید کمک کنند.
ابراهیمی تصریح کرد: بحث مهم دیگری که امروز مطرح شد، اردوگاههای آموزش و پرورش بود، یکی از مهمترین اولویتهای ما تقویت اردوگاههای دانشآموزی است، سال گذشته ۸۸۰ هزار نفر روز دانشآموزان از اردوهای دانشآموزی استفاده کردند که بخشی از آنها اردوهای جدید و ویژهای با عنوان راهیان پیشرفت بود.
وی اضافه کرد: برنامهریزی ما این بود که به عدد شهدای دانشآموز کشور یا ۳۶ هزار نفر، در قالب اردوهای راهیان پیشرفت به مناطق پژوهشی و علمی برسیم، اما این عدد به حدود ۴۱ هزار نفر رسید و ادامه خواهد داشت.
مدیرکل آموزشوپرورش استان اصفهان گفت: مهمترین زیرساخت اردوها تقویت اردوگاهها خواهد بود که در این جلسه تصمیمات خوبی در این زمینه گرفته شد و قرار است دستگاههای متولی در این بخش گام بردارند.
توجه ویژه به مدارس دولتی تاکید مقام معظم رهبری است
وی همچنین در این جلسه اظهار کرد: یکی از نکات فرمایشات مقام معظم رهبری توجه ویژه به مدارس دولتی بود که از چند راه باید به این مسئله توجه کرد، در سالهای گذشته بیشتر رتبههای برتر از مدارس عادی و دولتی بود، اما بنا به دلایل مختلف مدارس متفاوتی به وجود آمد و دانشآموزان طبقهبندی شدند، یعنی فردی که میتوانست مبلغ زیادی پرداخت کند، در مدرسهای که از نظر امکانات و فضا قویتر بود، درس میخواند و فردی که توانایی مالی ندارد در مدرسه ضعیفتر درس میخواند.
ابراهیمی با اشاره به دقت در سازماندهی در نیروی انسانی، ادامه داد: امسال اقدامات ویژهای برای این معضل انجام میشود، دبیران دیگر حق ندارند بیشتر از ۱۲ ساعت در یک مدرسه خاص مانند تیزهوشان تدریس داشته باشند در حالی که پیشتر هرچند ساعت که میخواستند، میتوانستند تدریس داشته باشند.
وی با بیان اینکه باید تجهیزات بیشتری در مدارس دولتی داشته باشیم، خاطرنشان کرد: در استان اصفهان به ۶۰ هزار معلم نیاز داریم، اگر بخواهیم به مدارس دولتی نگاه برابر داشته باشیم و به عنوان مثال برای یک مدرسه مشاور بگذاریم، مجبور میشویم دبیر عربی را به عنوان مشاور انتخاب کنیم که نیاز به نیرو در این راستا خود را نشان میدهد.
مدیرکل آموزشوپرورش استان اصفهان گفت: در سال تحصیلی پیشرو ۶۴۰۰ نفر از نیروهای ما بازنشسته میشوند، یکی از راههای تأمین معلم این است که از معلم حقالتدریس استفاده کنیم، دولت نیز اعلام کرده است که حقالتدریس معلمها ماهانه پرداخت شود.
وی تصریح کرد: یکی از دلایلی که مشکل کمبود نیرو پیش آمده، این است که برخی افراد ترک فعلهایی انجام دادند و دانشگاه فرهنگیان را رها کردند. قرار بود سالانه حداقل ۲۵ هزار دانشجو معلم به کشور تزریق شود و سالانه این عدد افزایش پیدا کند، اما به آمار سالانه ۳۳۰۰ نفر رسیده است.
ابراهیمی افزود: در حال حاضر فضا متفاوت شده است و برای اولینبار رئیس جمهور در شورای آموزشوپرورش و هیئت امنای دانشگاه فرهنگیان شرکت کردند که در جلسه ۲۱ مصوبه داشتند.
نظر شما