به گزارش خبرنگار ایمنا، محمد مهدی کاظمی، معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه به هیچ عنوان بحث لو رفتن سوالات امتحان نهایی را نداشتیم، اما موضوع انتشار سوال اتفاق افتاده است، درباره شائبه تقلبات وسیع در امتحانات نهایی امسال و نگرانی بابت تأثیر ۴۰ درصدی و قطعی آن در کنکور، اظهار کرد: فرآیند آزمون مورد نظارت جدی بود، ذینفعانی هستند که مخالف مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص تغییر در شیوه پذیرش دانشگاه هستند و ممکن است در این ایام نیز اخبار کذبی را منتشر کرده باشند.
وی افزود: همانطور که بارها از سوی وزارت آموزش و پرورش، وزیر، ریاست مرکز سنجش و بنده مطرح شده است، به هیچ عنوان لو رفتن سوالات امتحان نهایی اتفاق نیافتاده است؛ چراکه لو رفتن سوالات قبل از شروع آزمون است و بالاخره بعد از شروع آزمون ممکن است انتشار سوال اتفاق افتاده باشد که این موضوع رخ داده است.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه گاهی دانشآموزان علیرغم تفتیش بدنی ابزارهایی را به هر نحوی همراه خود سر جلسه آزمون بردهاند، ادامه داد: ابزارهای برده شده سر جلسات امتحان متفاوت بوده و ممکن است گوشی موبایل باشد یا ابزارهای جاسوسی هم در بین ابزارهای برده شده سر جلسه امتحان نهایی وجود داشته باشد؛ لذا این بحث است اما همه این موارد شناسایی شدهاند.
وی گفت: با توجه به شخصیسازی سوالات امتحان نهایی با حوزههای امتحانی و نیز شخصیسازی برگههای پاسخنامه به نام دانشآموزان، تقلبات این چنینی قابلیت رصد دارد، همچنین پاسخ برگها شخصیسازی شده به نام هر دانشآموز است.
کاظمی اضافه کرد: پاسخنامه هر دانشآموزی یک کد دارد که آن کد به صورت دقیق و مربوط به آن فرد است؛ خود سوالات نیز شخصیسازی شده به حوزه آزمون هستند یعنی اگر سوالات از جلسه آزمون منتشر شود نشانههایی در برگه سوال وجود دارد که میتوانیم بلافاصله تشخیص دهیم این از کدام پنج هزار حوزه امتحانی ما انتشار یافته و بلافاصله فرد مربوطه را با ابزارهای سیگنالیابی که در سطح حوزه آزمون وجود دارد، شناسایی میکنیم.
۱۸۰۳ مورد تخلف در امتحانات نهایی ثبت شد
وی با بیان اینکه تاکنون افراد متخلفی که اقدام به تقلب کردهاند شناسایی شدهاند، تاکید کرد: تاکنون ۱۸۰۳ مورد تخلف ثبت شده داشتیم که متناسب با تخلفی که دانشآموزان انجام دادند، آرایی برای آنها صادر شده است.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش درباره محرومیتهای صادر شده برای دانشآموزان متخلف، تصریح کرد: طبق این آرا دانشآموزان متخلف یا از یک آزمون محروم شدهاند یا برای آنها محرومیت تا چند سال از آزمون صادر شده است؛ این عواقب افرادی است که نسبت به بردن ابزار در جلسه آزمون علیرغم اعلام ممنوعیت همراه داشتن ابزارهای مختلف از جمله موبایل یا برگه تقلب اقدام کردهاند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر شائبه تقلبات وسیع در امتحانات نهایی امسال به دلیل تأثیر ۴۰ درصدی و قطعی آن در کنکور، خاطرنشان کرد: کنکور در سالهای گذشته ذینفعانی داشته است و مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص تغییر در شیوه پذیرش دانشگاهها تصویب شد که این ذینفعان به صورت طبیعی در پی مخالفت با این مصوبه بودند. ممکن بود در این ایام هم اخبار کذبی را از جمله لغو شدن این مصوبه منتشر کنند؛ درواقع این موضوعات را برای تشویش اذهان عمومی یا درگیر کردن ذهن دانش آموزان با این موضوع انجام دادهاند.
کاظمی با اشاره به اینکه فرآیند آزمون نهایی مورد نظارت جدی توسط دستگاه آموزش و پرورش و دستگاه نظارتی بوده است، گفت: تخلفات سالهای گذشته نیز در امتحانات بوده است، در سالهای گذشته نیز بلافاصله برای دانشآموزان متخلف آرا صادر میشد، اما چون در گذشته حساسیتی نسبت به این موضوع وجود نداشت، کسی نسبت به انتشار این امر اقدام نمیکرد.
وی اضافه کرد: اگر هر موردی از تخلف نیز در امتحانات نهایی امسال رخ داده، مورد بررسی قرار گرفته است؛ اگر عوامل حوزه امتحانی مربوطه نیز کوتاهی در آن تخلف داشته باشند، با آنها برخورد شده و لغو ابلاغ برخی از رؤسای حوزههای امتحان نهایی از ادامه فرآیند نیز انجام شده است.
هیچ سوال امتحان نهایی لو نرفته است
پیشتر نیز محسن زارعی، رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش از کشف و برخورد با ۵۰۰ مورد تقلب و تخلف در امتحانات نهایی خردادماه خبر داد و اظهار کرد: این موارد تقلب و تخلف شامل همراه داشتن جزوه، یادداشت، بینظمی در جلسه و همراه داشتن وسایل الکترونیکی است؛ در این خصوص پرونده تشکیل و به مراجع نظارتی نیز این پروندهها ارجاع داده شده است.
وی افزود: دریافت رمز، فایل سوال، چاپ و تکثیر آنها از جمله اقدامات پر استرس بوده و مسئولیت سنگینی را بر دوش ما گذاشته است. همچنین انتظارات، وظیفه ما را دوچندان میکند تا در برگزاری امتحانات دقت و امانتداری لازم را داشته باشیم. همکاران در حوزه تصحیح حتی در روزهای تعطیل نیز فعال هستند و این نشان از تلاش همه جانبه آنها دارد چرا که باید تا نیمه تیر امسال سابقه تحصیلی دانشآموزان و داوطلبان را به سازمان سنجش ارسال کنیم.
رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش ادامه داد: برگزاری امتحانات نهایی به این شیوه دستاوردهایی برای آموزش و پرورش دارد و از آن به عنوان فرصت طلایی یاد میکنیم. در واقع برگزاری آزمونهای نهایی و تأثیر سابقه تحصیلی در کنکور یک نقطه تحول است که منجر به بازگشت آموزش و پرورش به مسیر اصلی خود خواهد شد و توجه دانشآموز، مدرسه و معلم به کتاب درسی معطوف خواهد بود.
نظر شما