هشدار جدی پلیس فتا نسبت به فروش سوالات کنکور

چند سالی است که در فضای مجازی با نزدیک شدن به زمان کنکور آگهی‌های فروش سوالات کنکور از سوی مجرمان سایبری انتشار یافته و با این ترفند خریداران را به درگاه‌های جعلی بانکی هدایت و اطلاعات بانکی آنها را سرقت کرده و حساب بانکی آن‌ها را خالی می‌کنند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، حکایت خرید و فروش سوالات امتحانی و کنکور قصه عجیب و غریبی نیست؛ ترفند کلاهبردارانی است که با مهندسی اجتماعی و طراحی پلتفرم‌های مجرمانه با تبلیغات فریبنده و اغواکننده درصدد هستند تا دانش‌آموزان و دانشجویان و متقاضیان کنکور را فریب دهند.

با نزدیک‌شدن به ایام برگزاری امتحانات نهایی و آزمون‌های کنکور، فعالیت مجرمان سایبری تحت عنوان فروش سوالات کنکور و آزمون‌های نهایی افزایش می‌یابد، در همین راستا برابر رصدهای صورت‌گرفته در فضای مجازی، کانال‌ها و گروه‌های فعال در این حوزه پایش و شناسایی عاملان و گردانندگان آن‌ها در دستور کار پلیس فتا قرار می‌گیرد.

از این رو لازم است شهروندان در صورت مواجهه با موارد مشکوک، می‌توانند موضوع را از طریق مرکز فوریت‌های سایبری به شماره ۰۹۶۳۸۰ یا سایت پلیس فتا به آدرس cyberpolice.ir بخش گزارش‌ها مردمی در میان بگذارند.

تبلیغات فروش سوالات کنکور دام کلاهبرداران سایبری است

سرهنگ حامد محمدی، رئیس اداره پیشگیری از جرایم سایبری مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا فراجا اظهار کرد: فروش سوالات کنکور در کانال‌ها و گروه‌های شبکه‌های اجتماعی دام کلاهبرداران سایبری است و مجرمان سایبری با این ترفند به دنبال سوءاستفاده‌های مالی از داوطلبان کنکور هستند.

وی با بیان اینکه آگهی‌های فروش سوالات کنکور در کانال‌ها و گروه‌های شبکه‌های اجتماعی دروغ است، افزود: چند سالی است که در فضای مجازی با نزدیک شدن به زمان کنکور آگهی‌های فروش سوالات کنکور از سوی مجرمان سایبری انتشار یافته و با این ترفند خریداران را به درگاه‌های جعلی بانکی هدایت و اطلاعات بانکی آنها را سرقت کرده و حساب بانکی آن‌ها را خالی می‌کنند یا بعد از دریافت وجه خرید، دیگر پاسخگوی خریدار نبوده یا سوالات ادوار گذشته را ارسال می‌کنند.

رئیس اداره پیشگیری از جرایم سایبری مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا فراجا تصریح کرد: مجرمان سایبری با جعل هویت و ادعای واهی دسترسی به سوالات آزمون سراسری یا ارتباط و همکاری با طراحان سؤال‌، اقدام به کلاهبرداری از داوطلبان کنکور می‌کنند.

سرهنگ محمدی گفت: به داوطلبان کنکور توصیه می‌کنم به هیچ عنوان فریب تبلیغات دروغین و اغوا کننده فروش سوالات کنکور در شبکه‌های اجتماعی را نخورده و صرفاً با تکیه بر دانش و معلومات خود در کنکور شرکت کنند؛ همچنین داوطلبان و والدین آنها باید در مورد عضویت در برخی کانال‌ها و گروه‌های شبکه‌های اجتماعی دقت لازم را داشته باشند و عضویت و همکاری با برخی از این کانال‌ها و گروه‌ها که به دنبال برنامه‌ریزی برای تقلب و تخلف در آزمون‌ها هستند، به محرومیت از آزمون می‌انجامد.

وی اضافه کرد: همچنین با نزدیک شدن به کنکور شاهد فروش داروهای تقویت کننده هوش و حافظه و یا کاهش اضطراب در کانال‌ها و گروه‌های شبکه‌های اجتماعی هستیم، داروهایی که شاید در کوتاه مدت موجب تقویت حافظه و کاهش استرس و اضطراب شود اما مصرف مداوم آنها عوارض بدی مانند افسردگی، و اعتیاد دارد.

این مقام انتظامی با بیان اینکه کارکرد بیشتر شبکه‌های اجتماعی و پیام رسان‌هایی مانند اینستاگرام و تلگرام تفریحی است، خاطرنشان کرد: به خانواده‌ها توصیه می‌کنیم، در سال کنکور دانش‌آموزان از برنامه‌های مجازی که صرفاً جنبه سرگرمی مانند تلگرام و اینستاگرام دارند بپرهیزند؛ حواشی موجود در شبکه‌های اجتماعی برای داوطلبان کنکور بسیار زمان‌بر بوده و ممکن است دانش‌آموزان درگیر این حواشی شده و درگیری‌های ذهنی پیدا کنند.

بازداشت فروشنده سوالات جعلی کنکور در فضای مجازی

پیش‌تر نیز سرهنگ سیدنظام موسوی، رئیس پلیس فتای غرب استان تهران از بازداشت مدیر کانال تلگرامی با عنوان فروش سوالات کنکور که اقدام به کلاهبرداری سه میلیارد ریالی از کاربران در ازای فروش سوالات جعلی کنکور کرده بود، خبر داد و اظهار کرد: با رصد انجام شده از سوی کارشناسان پلیس فتا مشخص شد که فردی با هویت نامعلوم در بستر شبکه‌های اجتماعی اقدام به فروش سوال تقلبی کنکور به بیش از ۱۰ نفر از داوطلبان کرده است که در همین راستا پرونده‌ای تشکیل شده و رسیدگی به موضوع به قید فوریت در دستورکار مأموران پلیس فتا قرار گرفت.

وی با بیان اینکه در بررسی‌های تخصصی صورت گرفته توسط کارشناسان پلیس فتا محل فعالیت این فرد در شهر پرند مورد شناسایی قرار گرفت، افزود: گرداننده این کانال تلگرامی در شهر پرند ساکن بود و اقدام به کلاهبرداری بیش از ۳۰۰ میلیون تومانی از داوطلبان کنکور سراسری کرده و سوالات جعلی را در اختیار آنان قرار داده بود.

رئیس پلیس فتای تهران بزرگ با بیان اینکه هماهنگی با مقام قضائی برای انجام عملیات انجام شد، گفت: مأموران پلیس فتا در عملیاتی این فرد را دستگیر و به مقر انتظامی منتقل کردند که وی در جریان بازجویی‌ها به جرم خود اعتراف کرد و پس از تشکیل پرونده برای ادامه روند رسیدگی به جرم روانه دادسرا شد.

موسوی با اشاره به این پرونده به شهروندان و کاربران فضای مجازی، گفت: فعالیت این نوع کانال‌ها در بستر شبکه‌های اجتماعی صرفاً برای کلاهبرداری و دریافت مبالغ کلان است و شهروندان به هیچ عنوان نباید به تبلیغات مربوط به فروش سوالات کنکور و آزمون‌های نهایی در شبکه‌های اجتماعی توجه کنند.

ادعای دسترسی به سوالات از اساس کذب است

همچنین سرهنگ سیدمصطفی مرتضوی، رئیس پلیس فتای فرماندهی انتظامی استان اصفهان در خصوص کلاهبرداری از داوطلبان با ارسال لینک‌هایی پیرامون فروش سوالات یا کمک به داوطلبان در زمان برگزاری آزمون هشدار داد و اظهار کرد: دانش‌آموزان باید به این موضوع توجه داشته باشند که سوالات کنکور در قرنطینه قرار می‌گیرد و فرآیند بازگشایی سوالات در همان روز برگزاری آزمون انجام می‌شود، بنابراین ادعای دسترسی به سوالات از اساس کذب است.

وی افزود: در این ایام مواردی از ارسال لینک‌هایی با موضوع فروش سوالات کنکور یا کمک به داوطلبان در زمان برگزاری آزمون یا تضمین دریافت رتبه زیر هزار را شاهد بودیم. حتی مورد داشتیم که فردی ادعا کرده که به‌جای داوطلب در آزمون شرکت کرده و نمره بالا را کسب می‌کند.

رئیس پلیس فتای استان اصفهان خاطرنشان کرد: بسیاری از افرادی که این‌گونه لینک‌ها را ارسال می‌کنند، حتی یک بار نیز کنکور را تجربه نکردند و شاید سواد آن‌چنانی نداشته باشند، اما به راحتی داوطلبان را فریب می‌دهند.

کد خبر 667623

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.