منصور شیشهفروش در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، با بیان اینکه در استان اصفهان مطالعات پهنهبندی وقوع حریق توسط منابع طبیعی انجام شده است، اظهار کرد: یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار مراتع استان تحت تأثیر ظرفیت وقوع حریق قرار دارد که در منطقه غرب و جنوب برای کمربند زاگرسی و برخی در محدوده منطقه کوه کرکس است.
وی افزود: گاهی پیش میآید که خطای انسانی مانند خاموش نکردن آتش توسط گردشگران، انداختن ته سیگار، کبریت خاموش نشده، رها کردن قوطی کنسرو و بطری و شیشه که انعکاس نور در آنها حالت ذرهبینی ایجاد میکند و در آن مناطق حریق به وجود میآورد و گاهی آتشهایی که کف مزارع روشن میشود، حریقهای کنترل نشده به بار میآورد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان تصریح کرد: در خصوص پیشگیری از حریق در مراتع، برنامهریزیهای لازم برای ترویج، آموزش و فرهنگسازی انجام شده است، همچنین مقرر شده گردشگری و میراث فرهنگی اطلاعرسانیهای لازم را انجام دهند و هلالاحمر با توجه به وظیفه ذاتی که در راستای آموزش همگانی دارد به صورت ویژه با خانههای هلال روستاها و شهرها تاکید به اصول ایمنی در برابر حریق را انجام دهند.
وی ادامه داد: تقویت گشتهای نظارت و مراقبت در اراضی ملی توسط یگان حفاظت منابع طبیعی و قرقبانها، آموزش به محافظان افتخاری، نیروهای گشت مراقبت در مناطق زیستمحیطی و محیطبانان صورت گیرد.
شیشهفروش اضافه کرد: مناطق حادثهخیز تحت تأثیر حریق، در قالب نقشه مناطق در هر شهرستان تهیه شده است، طرحهای مرتعداری به منظور ترغیب بیشتر مرتعداران در راستای حفاظت از مراتع صورت گرفته و هرگونه گزارش اطلاعرسانی میشود.
وی خاطرنشان کرد: شماره ۱۳۹ و ۱۵۰۴ سامانههای امداد حوادث در مراتع و جنگلها بوده که به صورت شبانهروزی پاسخگوی تماسها است، از این رو شهروندان میتوانند با این سامانهها تماس گرفته و در هر مکان که حریقی رخ داد اطلاعرسانی کنند؛ از آن جایی که وقوع حریق از طریق این سامانهها اطلاعرسانی میشود، بلافاصله ارزیابی خسارت توسط منبع طبیعی انجام و بعد از اطفای حریق احیای بازسازی مناطق دچار حریق انجام میشود.
نظر شما