به گزارش خبرنگار ایمنا، انسیه خزعلی، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: مرکز اختصاصی بانوان در سطح کشور به خصوص شهرهای جدید باید توسعه و گسترش یابد. طرح توسعه مراکز اشتغال جهت تأمین اقتصاد پایدار خانواده محور در شهرهای جدید حرکت خوب و قابل تقدیری است.
وی کمبود مراکز اختصاصی بانوان را یکی از مطالبات اصلی شهروندان به خصوص در شهرهای جدید دانست و افزود: توسعه چنین مراکزی میتواند در اشتغال بانوان در کنار پرداختن به خانواده تأثیرگذار باشد.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده تصریح کرد: راه اندازی مراکز کارآفرینی و اشتغال گروههای مختلف اجتماعی از جمله زنان سرپرست خانوار راهبرد ویژه دفتر توسعه اجتماعی و فرهنگی شهرهای جدید است که در شهر جدید سهند به طور موفقیت آمیزی اجرا شده است.
وی خاطرنشان کرد: امروز نیازمند تکثیر مراکز پویا و خوشفکر در حوزه بانوان و دختران جامعه هستیم.
۵۴ درصد تحت پوششیهای کمیته امداد زنان سرپرست خانوارند
مرتضی بختیاری، رئیس کمیته امداد کشور یکی از راهبردهای بزرگ امداد را اشتغال خانگی دانست و گفت: بیش از ۵۴ درصد افرادی که تحت پوشش کمیته امداد هستند سرپرست خانوار و زنان هستند، باید اشتغال را به داخل خانهها ببریم.
وی افزود: امام بزرگوارمان ۲۲ روز پس از پیروزی انقلاب، فرمان تأسیس کمیته امداد را صادر کردند، گفت: برای اینکه بتوانیم در محرومیتزدایی به توفیق برسیم باید این دغدغه را داشته باشیم.
رئیس کمیته امداد کشور در خصوص اینکه کمک به نیازمندان باید عزتمندانه باشد، تصریح کرد: مأموریت فعلی کمیته امداد که به فرموده مقام معظم رهبری باید توانمندسازی و ایجاد درآمد باثبات با رعایت تکریم در صدر برنامههای کمیته امداد باشد، ما به سراغ اشتغال پایدار و درآمد باثبات هستیم. اگر بخواهیم به آن برسیم گریزی نداریم در مهارت آموزی و فعالیتهای دانش آموزی استمرار بطلبیم.
زوجهای نابارور باید نشاندار شوند
انسیه کتابچی، معاون برنامهریزی و پایش عملکرد ستاد ملی جمعیت درباره ضعف وزارت بهداشت برای نشان دار کردن زوجهای نابارور گفت: واقعیت این است که اجرای قانون درمان ناباروری در عرصه عمل و نحوه اجرای متفاوت است، بر اساس بازدیدهایی که از مراکز ناباروری داشتیم و بر اساس متن قانون و مصوبه هیأت وزیران در خردادماه ۱۴۰۱ ارائهدهندگان خدمت باید افراد نابارور را نشان دار میکردند.
وی افزود: ولی متأسفانه فقط در سطح ۳ یعنی فوق تخصص، این افراد نشان دار شدند. این به این معنی است که افرادی که در سطوح پایینتر خدمات سرپایی دریافت میکند نمیتواند از این ۹۰ درصد از تعرفه دولتی از مراکز دولتی برخوردار شوند، زیرا این فرد نشان دار نشده است.
معاون برنامهریزی و پایش عملکرد ستاد ملی جمعیت تصریح کرد: این مشکل را با بیمه سلامت و تأمین اجتماعی در میان گذاشتیم، اما دستورالعمل جدید درمان ناباروری تاکنون تدوین نشده است، گزارش مربوط به دستورالعمل راهبردی درمان ناباروری برای مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی و بازرسی کل کشور ارسال شده است تا به آن رسیدگی کنند.
وی خاطرنشان کرد: تعداد اقلام دارویی که برای درمان ناباروری پوشش داده میشود مشخص است اما این اقلام دارویی نسبت به داروهایی که برای درمان ناباروری تجویز میشود خیلی جزئی است. خدمات در سطح سه ناباروری رایگان است، وزارت بهداشت باید بستههای خدمتش برای زوجهای نابارور را از سطح ۱ تا ۳ تدوین کند.
کتابچی خاطرنشان کرد: بر اساس گزارش رسمی وزارت بهداشت در سال ۱۴۰۰ ارجاع زوجهای نابارور به سطح سه حدود ۳۵ تا ۳۷ درصد بوده، در صورتی که در عمده کشورهای دنیا این آمار زیر ۱۵ درصد است، این خدمات سطح سه بسیار گران قیمت و محدود است، در حال حاضر این خدمات گران قیمت سطح سه را بیمه کردهایم، اما خدمات سطوح پایینتر و ارزانتر را بیمه نکردهایم.
۳۰۰۰ قالیباف در شهرستان ملارد فعال هستند
فاطمه حاجی، مسئول امور بانوان و خانواده فرمانداری ملارد اظهار کرد: بیش از سه هزار قالیباف که بیشتر آنان بانوان هستند در شهرستان ملارد فعالیت میکنند. این شهرستان در حوزه فرش دستباف استعدادهای فراوانی دارد که میتوان به عنوان نقطه قوت و ظرفیتی قوی در استان معرفی کرد.
وی احداث سالن نمایشگاههای دائمی برای معرفی محصولات و ساماندهی این قشر زحمتکش را ضروری دانست و ادامه داد: با توجه به فرسایشی بودن شغل قالیبافی نیاز مبرم به حمایت از این شغل برای تداوم آن است که این مهم در اولویت دفتر بانوان فرمانداری قرار دارد.
رفع موانع برای دستیابی زنان به مدیریتهای کلان کشور هدف دولت
انسیه خزعلی، معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده با اشاره به ضرورت توجه دولت به استفاده از توانمندی زنان در مدیریت کلان کشور، اظهار کرد: دولت در برنامه هفتم به دنبال رفع محدودیتهای قانونی و عرفی برای دستیابی زنان به مدیریت ارشد کشور است.
وی افزود: نگاه دولت سیزدهم مبتنی بر شایستهسالاری است و بانوان ایرانی هم نشان دادند در هر عرصهای که ورود کنند، کارنامهای موفق دارند و دستاوردهای شأن هم محسوس است.
معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده تصریح کرد: در برنامه هفتم نیز سعی شده است که بسیاری از قوانین حوزه زنان، بازنگری و اصلاحاتی بر آنها انجام شود و موانع دستیابی بانوان به مدیریتهای کلان و ارشد برداشته شود. اینکه از تخصص و توانمندی زنان در مدیریت کلان استفاده شود کاملاً در قانون برنامه هفتم دیده و تبیین شده است.
وی تاکید کرد: فعالیت بانوان در حوزه اجتماعی، حمایت از این قشر و به طور کل نقش زنان در مدیریت کشور در برنامه هفتم تحولی خواهد بود که البته ابتدا باید به مجلس تقدیم و سپس خروجی آن را مشاهده کنیم.
خزعلی با بیان اینکه جامعه اکنون بیش از هر زمان دیگر نیازمند نقش آفرینی محوری بانوان است، گفت: تجربه نیز ثابت کرده بانوان نه تنها محدودیتی برای مدیریت ندارند بلکه ویژگیهای منحصر به فرد آنان و درک زنانه آنان از مسائل میتواند در تحقق برنامهها اثرات مثبتتری داشته باشد.
نظر شما