۲۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۸:۱۱
کلاف سردرگم شهریه مدارس

شهریه مدرسه از اصلی‌ترین مباحث مورد بررسی و همواره یکی از دغدغه‌های اصلی والدین است، چراکه طی سال‌های اخیر، مسئله اخذ شهریه‌های مازاد از دانش‌آموزان مدارس غیرانتفاعی همواره چالش جدی والدین بوده است، اما مسئولان گاهی با رد برخی تخلفات تنها قول برخورد با متخلفان را دادند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، فصل ثبت‌نام مدارس با تحویل گرفتن کارنامه سال تحصیلی آغاز می‌شود و برای دانش‌آموزانی که در آستانه ورود به پایه تحصیلی جدید یا جابه‌جایی در میان پایه‌ها هستند، یک دردسر تمام‌عیار است که با تکمیل ظرفیت مدارس محدوده و سرگردانی والدین برای یافتن نزدیک‌ترین مدرسه محل سکونت همراه است، گزینه نخست بیشتر والدین برای ثبت‌نام مدارس دولتی است و در این فصل با جست‌وجوی فراوان به دنبال یک مدرسه دولتی باکیفیت هستند، اما گاهی به دلیل تکمیل ظرفیت نزدیک‌ترین مدرسه محل سکونت، ثبت‌نام نشدنِ دانش‌آموزان در مدارس مدنظر خانواده‌ها و حتی مدارس مجاور محل سکونت، کیفیت پایین آموزش در برخی واحدهای آموزشی و جمعیت زیاد دانش‌آموزان در کلاس‌ها، به ناچار بسیاری از خانواده‌ها گزینه مدرسه غیرانتفاعی یا غیردولتی را با میزان شهریه‌های سر به فلک را ترجیح می‌دهند.

این روزها که بحث پیش ثبت‌نام در مدارس غیردولتی و شهریه نجومی آن‌ها مطرح است، دغدغه بزرگی برای اولیایی که فرزندانشان در مدارس غیردولتی تحصیل می‌کنند، ایجاد شده است. شهریه‌هایی که گاه تا چهار برابر نیز افزایش یافته و بسیاری از اولیا را به سمت انتقال دانش‌آموزان از مدارس غیرانتفاعی به دولتی برده است. هرچند هنوز خبر رسمی از شهریه‌های جدید مدارس غیردولتی انتشار نیافته، اما اغلب مدارس شهریه‌ها را افزایش داده و قیمت قطعی اعلام می‌کنند و برخی نیز علی‌الحساب دریافت می‌کنند، اما مسئله اصلی این است که هزینه‌ها چقدر افزایش می‌یابد؟ و اینکه با توجه به وضعیت اقتصادی و احتمال اینکه با افزایش شدید قیمت شهریه‌ها بسیاری از خانواده‌ها فرزندان خود را از غیردولتی به دولتی ببرند، آیا سیستم مدارس دولتی ظرفیت پذیرش دانش‌آموزان سرریز شده از غیرانتفاعی‌ها را دارد یا خیر؟

شهریه مدارس غیردولتی پایان خردادماه اعلام می‌شود

آن‌گونه که رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی وزارت آموزش‌وپرورش اعلام کرده است؛ پیش‌ثبت‌نام دانش‌آموزان مجاز و در راستای کاهش دغدغه خانواده‌ها امکان‌پذیر است با این پیش شرط‌ها که «پرداخت علی‌الحساب باید به اندازه شهریه سال قبل باشد و نباید با افزایش شهریه همراه باشد. همچنین آزمون و مصاحبه‌ای نباید در نظر گرفته شود و اگر به هر دلیلی دانش آموزی انصراف داد، شهریه‌اش باید بدون کاهش مسترد شود.»

وی دوم خردادماه اعلام کرده بود که «استان‌ها در حال بارگذاری مستندات مربوط به شهریه هستند و به محض اتمام بارگذاری، در استان تأیید و مجوز افزایش یا کاهش شهریه صادر خواهد شد؛ پیش‌بینی می‌شود این روند تا پایان خرداد ماه انجام شود. ضمن طی روند فوق، پیش‌ثبت‌نام‌ها در برخی مدارس زودتر آغاز شده و شهریه آنها به صورت علی‌الحساب و به اندازه شهریه سال تحصیلی جاری محاسبه می‌شود.»

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش و پرورش، در آخرین اظهار نظر خود در گفت‌وگوی تلویزیونی، درباره افزایش شهریه مدارس غیر دولتی سال تحصیلی جدید، اظهار کرد که هنوز هیچ افزایشی در شهریه‌ها نداریم و اگر پیش ثبت نامی در حال انجام است با شهریه سال گذشته انجام می‌گیرد. شهریه‌هایی که در حال حاضر از سوی مدارس اعلام می‌شود، غیرقانونی بوده و اجازه نخواهیم داد مدرسه‌ای بیشتر از شهریه مصوب دریافت کند. اولیا نیز می‌توانند در صورت مشاهده اعلام شهریه از سوی مدارس پیش از اعلام وزارتخانه، اعتراض خود را در سامانه mosharekat.ir ثبت کنند. شهریه مصوب مدارس غیردولتی اوایل خردادماه اعلام خواهد شد، مدارسی که شهریه خارج از عرف دریافت می‌کنند مورد بازرسی قرار خواهند گرفت گفته است که اولیا می‌توانند با ورود کد مدرسه به سامانه، شهریه دقیق را مشاهده کنند. والدین به همان میزان شهریه را پرداخت کنند و در صورت تخلف در عرض یک هفته ناظر فرستاده می‌شود و با تخلفات برخورد می‌کند، لذا بهترین ناظران، خود اولیا هستند، بنابراین شهریه‌هایی که در فضای مجازی اعلام شده را نخواهیم داشت. شهریه بر اساس الگو و فرمولی مشخص تعیین می‌شود و همه موارد در آن دیده شده است. اکنون مؤسسان مدارس و مراکز غیردولتی مشغول تکمیل اطلاعات مورد نیاز برای تعیین شهریه هستند و تاکنون شهریه هیچیک از مدارس غیردولتی برای سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ ابلاغ نشده است.

وی یکی از نکاتی که در بازرسی از مدارس غیردولتی تأکید داریم، تفکیک شهریه مصوب و شهریه فوق‌برنامه است. مدارس غیردولتی برای شهریه‌ای که از خانواده‌ها دریافت می‌کنند، باید برنامه‌های مشخص و اجرا شده داشته باشند و به‌هیچ‌عنوان نباید وجهی اضافه بر شهریه و خارج از ضوابط و مقررات دریافت کنند. با متخلفان احتمالی و کسانی که در خصوص افزایش شهریه و مشوش کردن جو روانی جامعه تأثیرگذار باشند، اعم از مسئولان مدرسه یا منطقه برخورد جدی صورت خواهد گرفت.

بر این اساس، اظهارات معاون وزیر آموزش و پرورش درحالی منتشر شده است که شماری از مدارس غیردولتی مبالغی را به عنوان علی‌الحساب برای پیش‌ثبت‌نام به خانواده‌ها اعلام می‌کنند که هیچ‌گونه همخوانی با نرخ شهریه مصوب سال تحصیلی جاری ندارد. علاوه بر اینکه شهریه مدارس غیردولتی خردادماه اعلام خواهد شد بسیاری از این مدارس با دریافت چک‌های معتبر از خانواده‌ها ثبت‌نام اولیه خود را آغاز کرده‌اند.

کلاف سردرگم شهریه مدارس

شهریه‌های نجومی

پرس‌وجوی محله‌ای و منطقه‌ای خبرنگار ایمنا درباره شهریه در مدارس غیرانتفاعی، نتایجی به همراه دارد؛ مدرسه غیرانتفاعی در خیابان میرداماد زیرنظر ناحیه پنج آموزش و پرورش اصفهان در مقطع دوم و سوم ابتدایی، شهریه‌ای که امسال برای خانواده‌ها تعیین کرده، ۱۹ میلیون تومان است که به گفته یکی از اولیا مبلغ را در چند قسط به یک شماره حساب واریز می‌کنند؛ سال گذشته شهریه این مدرسه ۱۳ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان بوده است.

البته در دوره دبیرستان شهریه به بیش از ۳۵ تا ۴۰ میلیون تومان می‌رسد که نحوه پرداخت هم مطابق توافق با مدرسه است. بعضی‌ها ماهیانه پرداخت می‌کنند و برخی دیگر چند ماه یک بار مبلغی بابت شهریه می‌دهند. قسط اول را در مدرسه کارت می‌کشند و قسط‌های دیگر را به یک شماره حساب واریز می‌کنند. شهریه مقطع دبیرستان هرچه پایه تحصیلی بالاتر می‌رود، بر اساس کلاس‌های فوق‌برنامه و فعالیت‌های پیش از کنکور، رقم دریافتی شهریه هم افزایش پیدا می‌کند.

پرس‌وجو درباره دیگر مدارس غیرانتفاعی نشان می‌دهد که گاهی اقدامات عجیبی برای دریافت شهریه بیشتر انجام می‌دهند و توجیهی هم برایش آورده می‌شود که برای مسئولان نیز قابل قبول است. برای نمونه مدرسه‌ای در منطقه پنج خیابان اشرفی‌اصفهانی واقع و معروف هم شده به اینکه بین‌المللی است و با مدرک این مدرسه بچه‌ها می‌توانند برای تحصیل در خارج از کشور هم اقدام کنند.

این مدرسه برای دوره پیش‌دبستانی ۲۷ میلیون تومان شهریه می‌گیرد که این میزان در پایه‌های بعدی دبستان به مراتب بیشتر می‌شود. یا دبستان هوشمند پسرانه در ناحیه دو اصفهان با برند و چند شعبه برای سال تحصیلی جدید ۲۳ میلیون تومان شهریه می‌گیرد، البته در شهر اصفهان هرچه منطقه مسکونی بالاتر رود، شهریه‌های مدارس غیرانتفاعی بیشتر می‌شود. به طوری که مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان در سال‌گذشته از افزایش ۴۵ درصدی شهریه مدارس غیرانتفاعی در اصفهان برای سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ خبر داده بود.

در این میان با چند نفر از اولیایی که نسبت به ثبت‌نام فرزندشان در مدارس غیردولتی اقدام کرده‌اند گفت‌وگو کردیم که در ادامه مروری بر بعضی نرخ‌های اعلام شده به آنها برای پیش ثبت‌نام خواهیم داشت.

کلاف سردرگم شهریه مدارس

افزایش شهریه مدارس و ضرورت نظارت بر مدارس

پدر دو دانش‌آموز دبستانی که خود را فرهنگی معرفی می‌کند در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، طی گلایه از اینکه امسال هنوز با وجود نبود اعلام شهریه مدارس غیردولتی از سوی آموزش و پرورش برخی مدارس غیرانتفاعی شهریه‌های خود را خردادماه و قبل از پایان امتحانات دانش‌آموزان طی تهیه فهرست نحوه پرداخت علی‌الحساب در اختیار خانواده‌ها قرار دادند، می‌گوید: هزینه شهریه هر فرزندم در مدرسه‌ای در اصفهان به غیر از هزینه‌های کلاس‌های فوق‌برنامه، لباس ورزش، کتب کمک آموزشی و اردوها البته قبل از اعلام رسمی شهریه‌ها، بالغ بر ۱۹ میلیون تومان برآورد شد که باید خانواده‌ها تا قبل از مهرماه شهریه را در چند مرحله با ارائه چک‌های مورد اعتبار به مدرسه واریز کنند.

این پدر با بیان اینکه مدارس غیردولتی یا غیرانتفاعی، هزینه‌های خود را از طریق اخذ شهریه از خانواده‌ها تأمین می‌کنند و در این ایام به دنبال یک رقابت جانانه سعی دارند تا با کنار زدن سایر رقبا به بیشترین سود برسند و در زمان ثبت‌نام شهریه‌های چند میلیونی از اولیا طلب می‌کنند، اظهار می‌کند: هر سال شاهد گرانی‌های بیشتری هستیم، سال گذشته تنها برای ثبت‌نام دو فرزند پسرم در یکی از مدارس غیردولتی اصفهان ۳۰ میلیون تومان پرداخت کردیم.

پدر دو دانش‌آموز دبستانی ادامه می‌دهد: یک سال تحصیلی فرزندانم با احتساب هزینه‌های سرویس مدارس، در حدود ۴۱ میلیون تومان تمام شده است، البته نمی‌توان خرید کیف، کفش و لباس فرم، نوشت‌افزار دانش‌آموزان را از سبد کالای خانواده حذف کرد؛ به طوری که هزینه خرید یک کفش معمولی پارچه‌ای اسپرت برای هر فرزند پسرم ۳۷۰ تومان و هر کیف کوله‌پشتی با کیفیت نامرغوب چینی ۵۲۰ هزار تومان تمام شده است.

وی می‌افزاید: پسر برادرم سال گذشته پایه یازدهم بود و در یک مدرسه شناخته شده غیردولتی دیگر درس می‌خواند و ۳۹ میلیون تومان از او گرفته بودند، اما شهریه برای امسال هنوز اعلام نشده است و خدا می‌داند که چه مبلغی را برای امسال اعلام کنند.

او می‌گوید: موضوع افزایش قیمت‌ها و اینکه با نزدیک‌شدن به فصل ثبت‌نام مدارس، شهریه‌ها گران می‌شود، هرساله به موضوع تکراری تبدیل شده است، و مدارس غیردولتی قبل از پایان آخرین امتحانات خردادماه دانش‌آموزان، برگه‌های ثبت‌نام را با شهریه‌های نجومی علی‌الحساب و افزایش ۴۰ تا ۵۰ درصدی و در چند مرحله در اختیار خانواده‌ها قرار می‌دهند.

وی خاطرنشان می‌کند: لازم است قبل از آغاز ثبت‌نام مدارس و نیز در اواخر شهریورماه که بازار خرید لوازم مدارس برای والدین هزینه‌های سنگینی به همراه دارد، مدیران بازرسی با نظارت صحیح قیمت‌ها را کنترل کنند و مسئولان کشوری و استانی نیز بر وضعیت شهریه‌های مدارس غیرانتفاعی دقت‌نظر بیشتری داشته باشند.

کلاف سردرگم شهریه مدارس

شهریه به بهانه کلاس فوق برنامه

یکی از والدین دانش‌آموز مدرسه‌ای در خیابان میرداماد اصفهان نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، می‌گوید: خیلی از مدرسه‌هایی که چند شعبه دارند، پول اسم و برندشان را هم از خانواده‌ها می‌گیرند. معتقدم در این مدارس به قول معروف هوشمند غیر از چند فوق‌برنامه که برای برخی از خانواده‌ها تنها به عنوان شهرت و خودنمایی در اطرافیان طی سال‌های اخیر با هزینه‌های سرسام‌آور باب شده است، هیچ‌گونه مزیت دیگری در مقایسه با دیگر مدارس ندارند.

این مادر با گلایه از اینکه برخی مدارس لاکچری دست والدین را در پوست گردو می‌گذارند و از شرایط و میزان شهریه تا لحظه آخر اطلاعات دقیقی نمی‌دهند، اظهار می‌کند: برای شهریه ثبت‌نام فرزند پسرم در پایه دوم دبیرستان علی‌الحساب هشت میلیون تومان پرداخت کردیم و مابقی هم به‌صورت اقساط تا قبل از اسفندماه باید به حساب مدرسه واریز کنیم. در این موارد اغلب خانواده‌ها مذاکره می‌کنند و تخفیف‌هایی هم می‌گیرند اما دریافت هزینه‌های جانبی و سنگین کتب کمک آموزشی، اردوها، جشن‌ها، سرویس مدارس، لباس ورزشی و فرم مدارس توسط مسئولان مدرسه جبران آن مقدار تخفیف‌ها را به هیچ‌وجه نمی‌کند و با شرایط اقتصادی فعلی، تمام این دریافتی‌ها بار مضاعفی را به بر خانواده‌ها تحمیل می‌کند.

وی می‌گوید: در مدرسه‌ای که دو فرزندم را ثبت‌نام کرده بودم قبل از آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۱، با تشکیل جلسه توجیحی برای خانواده‌ها، مدیران مدرسه غیردولتی از برگزاری کلاس‌های اجباری فوق‌برنامه در روزهای پنجشنبه خبر دادند که حضور دانش‌آموزان در این کلاس‌ها الزامی است و چنانچه حتی حضور هم نداشته باشند، هزینه‌های آنها در زمان ثبت‌نام اخذ شده است، در حالی‌که هنگام نام‌نویسی این موضوع را اطلاع‌رسانی نکرده بودند.

او ادامه می‌دهد: نکته قابل تأمل این است که هزینه سرویس‌دهی دانش‌آموزان برای حضور در کلاس‌های فوق برنامه روزهای پنجشنبه، باید توسط والدین جداگانه با احتساب هزینه روزانه به حساب رانندگان سرویس واریز می‌شد، جالب‌تر اینکه این کلاس‌های پس از تعطیلات ایام نوروز امسال بدون هماهنگی با خانواده‌ها تنها با یک پیامک در گروه مدرسه به اتمام رسید، در حالی‌که مقرر بود تا پایان اردیبهشت ماه کلاس‌ها دایر باشد، البته با اتمام ناقص کلاس‌ها حتی مابقی هزینه‌ها به والدین عودت داده نشد.

نگرانی والدین از شهریه‌های سرسام‌آور

مادر یک دانش‌آموز دبستانی نیز با انتقاد از محدوده جغرافیایی که برای ثبت‌نام طراحی شده است در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، می‌گوید: فرزندم امسال به کلاس اول دبستان می‌رود و خیلی پیش از فصل ثبت‌نام دنبال این بودیم که او را در مدرسه محله خودمان ثبت‌نام کنیم اما اکنون که برای تحویل مدارک مراجعه کردیم می‌گویند ظرفیت پر شده است و مدرسه دورتری را معرفی می‌کنند، لذا به ناچار برای کاهش هزینه سرویس مدارس، برای ثبت‌نام به نزدیک‌ترین مدرسه غیرانتفاعی محل زندگی‌مان رجوع کردیم، اما شهریه‌های چندین میلیونی نگرانی‌ها و دغدغه‌های ما را بیشتر کرده است.

این مادر درباره اینکه به‌رغم گرانی لوازم‌التحریر و نرخ‌های سرسام‌آور بازار کیف و کفش؛ افزایش بی‌سابقه قیمت شهریه مدارس نیز بسیاری از خانواده را شوکه کرده است، اظهار می‌کند: این مدرسه محل زندگی‌ما، شهریه برای پایه اول ابتدایی را ۱۳ میلیون تومان اعلام کرده‌اند که پنج میلیون تومان پرداخت کرده‌ایم و مابقی باید طی سه فقره چک تا دی‌ماه تسویه شود، البته هزینه خرید لباس فرم و کتاب کمک‌درسی جدا اخذ می‌شود. مدارس اطراف محدوده زندگی‌مان هم سوال کردم شهریه‌ها حدود دو تا پنج میلیون تومان تفاوت دارد، اما نمی‌دانم چرا با نبود اعلام شهریه‌های مصوب از سوی مسؤولان مربوطه و اینکه شهریه باید بر اساس نرخ سال گذشته از اولیا گرفته شود، ثبت‌نام در این مدارس مطابق دستورالعمل‌های خودشان بدون هیچ‌گونه نظارتی انجام می‌شود.

کلاف سردرگم شهریه مدارس

شهریه مدارس غیردولتی هنوز اعلام نشده است

محمدرضا ابراهیمی، مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان پیش‌تر در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، با تاکید بر اینکه تاکنون برای مدارس غیردولتی شهریه جدیدی اعلام نشده است، می‌گوید: مبنای ثبت‌نام برای مدارس غیردولتی شهریه سال گذشته است و متعاقب با اعلام شهریه، دریافتی باید متناسب با آن صورت گیرد و بیشتر نباشد.

وی با تاکید بر اینکه به ازای هر دانش‌آموز در مدارس غیردولتی به اقتصاد جامعه کمک می‌شود، اظهار می‌کند: در استان اصفهان در زمینه اشتغال آفرینی و کارآفرینی رشد قابل ملاحظه‌ای در مدارس وجود داشته است و در این استان، با بیش از یک میلیون دانش‌آموز، حدود ۱۸ درصد از دانش‌آموزان در مدارس غیردولتی تحصیل می‌کنند که بیشتر مدارس سرآمد و اثرگذاری هستند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان با اشاره به انتظارات وزارت آموزش و پرورش و از مدارس غیردولتی، اظهار می‌کند: مدارس غیردولتی فرزند ناتنی نیستند و تفاوتی بین مدارس نیست و همان طور که از مدارس دولتی حمایت می‌شود، از مدارس غیردولتی نیز حمایت‌ها صورت می‌گیرد.

وی با بیان اینکه معتقدیم که بهترین مدرسه برای دانش‌آموز نزدیک‌ترین مدارس به محل زندگی آنها است تا از دغدغه سرویس و دیگر مسائل به دور باشند، می‌افزاید: رعایت محدوده‌بندی سبب کاهش رفت و آمد دانش‌آموزان در شهر شده و از عوارض مترتب با آن می‌کاهد، برای مثال با ثبت‌نام در محدوده مشخص شده نیاز چندانی به سرویس مدرسه وجود نخواهد داشت و مشکلات پیرامون آن نیز برطرف خواهد شد.

ابراهیمی با اشاره به این‌که مدارس با معیارهای نادرستی ارزش‌گذاری شده‌اند، می‌گوید: این مسئله باعث شده تا برخی از شهروندان فرزندشان را در مدرسه‌ای دور از محل زندگی خود ثبت‌نام کنند که مطلوب نیست و تلاش می‌کنیم با تقویت مدارس دولتی و رعایت محدوده‌بندی ثبت‌نام این مشکلات را برطرف کنیم.

وی ضمن درخواست از خانواده‌ها برای همراهی در زمینه محدوده‌بندی ثبت‌نام، تصریح می‌کند: هیچ دانش‌آموزی که در سن تحصیل قرار دارد نباید از ثبت‌نام باز بماند و در این زمینه، تمام توان خود را به کار خواهیم بست.

مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان با بیان این نکته که آغاز فرایند ثبت‌نام مدارس ابتدایی از خردادماه، متوسطه اول از اوایل تیرماه و متوسطه دوم از اواسط تیرماه خواهد بود، می‌افزاید: در حوزه متوسطه دوم، توجه ویژه آموزش و پرورش استان بر تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای و کارودانش است.

وی درباره اینکه مقررات و اهداف آموزش و پرورش در تمام ساحت‌ها باید رعایت شود، خاطرنشان می‌کند: سند تحول بنیادین قانون اساسی آموزش و پرورش است و شش ساحت مختلف دارد و هر مدرسه‌ای که بخواهد بهترین باشد، باید در شش ساحت عمل کند تا خروجی مدرسه هویت ملی، اسلامی و انقلابی باشد و هویت ایرانی قوی و تعلق خاطر به کشور و تعهد خدمت، جز مهم‌ترین مطالبات نظام حاکمیت است.

کلاف سردرگم شهریه مدارس

ممنوعیت دریافت شهریه مکمل از دانش‌آموزان پیش از اعلام مصوبه شهریه

علی حمیدی، رئیس اداره مشارکت‌های مردمی اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، می‌گوید: بر اساس قانون اعلام شد که تا زمان ابلاغ شهریه جدید، ملاک دریافت شهریه از دانش‌آموزان شهریه مصوب سال گذشته است و مدارس حق دریافت هیچ‌گونه شهریه مکمل و هزینه‌های جنبی را نخواهند داشت.

وی یکی از دغدغه‌های اولیا هنگام ثبت‌نام در مدارس غیردولتی را موضوع شهریه‌ها دانست و اظهار می‌کند: بر اساس ضوابط و چهارچوب‌های تعریف شده در وزارتخانه و سایت امور مشارکت‌ها و بر اساس مؤلفه‌های هر مدرسه تعیین می‌شود.

رئیس اداره مشارکت‌های مردمی اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان با اشاره به اینکه دریافت شهریه مکمل و هزینه‌های جنبی از دانش‌آموزان پیش از اعلام مصوبه شهریه ممنوع است، افزود: بر اساس این موضوع و به منظور جلوگیری از ایجاد سردرگمی برای اولیا، مطابق قانون اعلام شده که تا زمان ابلاغ شهریه جدید، ملاک دریافت شهریه از دانش‌آموزان شهریه مصوب سال گذشته است و مدارس حق دریافت هیچ‌گونه شهریه مکمل و هزینه‌های جنبی را نخواهند داشت.

وی تاکید می‌کند: شهریه سال تحصیلی جدید به‌زودی و در سه پوستر جداگانه شهریه مصوب، شهریه مکمل و شهریه تابستانی اعلام خواهد شد که تنها پرداخت شهریه مصوب اجباری است و پرداخت شهریه‌های مکمل و تابستانه به تصمیم خانواده‌ها برای استفاده از این خدمات مدرسه بستگی دارد.

حمیدی آغاز ثبت‌نام مدارس غیردولتی را تابع ضوابط و مقررات ستاد ثبت‌نام دانست و می‌گوید: هرگونه ثبت‌نام قطعی پیش از ارسال بخشنامه ثبت‌نام خلاف ضوابط و مقررات است. مدارس غیردولتی حق برگزاری آزمون ورودی برای دوره‌های ابتدایی و متوسطه اول را ندارند و تنها برای پایه دهم امکان برگزاری آزمون ورودی وجود دارد.

وی خاطرنشان می‌کند: اولیا در صورتی که با تخلفی در زمینه ثبت‌نام یا دریافت شهریه مواجه شدند می‌توانند با مراجعه به کارشناسان مشارکت‌های مردمی اداره آموزش و پرورش ناحیه یا منطقه محل سکونت خود، نسبت به طرح شکایت و پیگیری آن اقدام کنند.

کد خبر 666931

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.