به گزارش خبرنگار ایمنا، در هفته گذشته مرز لبنان پس از ۱۷ سال از جنگ ۳۳ روزه سال ۲۰۰۶ برای اسرائیل نا امن شد، حالا بعد از هلاکت سه سرباز اسرائیلی به دست یک سرباز مرزی مصر، این فرض در حال تقویت شدن است که مرز مصر نیز بعد از گذشت چهار دهه از توافق کمپ دیوید یا همان شرمالشیخ، برای اسرائیلیها ناآرام شده است. ترور در مرز صلح، گویاترین عنوانی است که روزنامه عبری یدیعوتآحارونوت با انتخاب آن، وضعیت شکننده مرزها را برای تلآویو به تصویر کشیده است.
اقدام شهید «صلاح محمد ابراهیم»، سرباز مصری با عملیات قهرمانانه ضدصهیونیستی در عمق مرزهای جنوبی فلسطین اشغالی به منزله به چالش کشیدن نیم قرن تاریخ شکست و سازش اعراب در مقابل اسرائیل بود. پس از شکست جمهوریهای عربی مصر و سوریه در جنگ ۱۹۷۳ موسوم به «یوم کیپور» در مقابل رژیم صهیونیستی که زمینه پیمان سازش خفتبار کمپ دیوید (۱۹۷۸) را میان بزرگترین ملت عرب و اشغالگران قدس فراهم آورد، مصریها سالها بود انتظار چنین روزی را میکشیدند.
ترور انور سادات، رئیسجمهور خیانتکار این کشور و عامل صلح ننگین کمپ دیوید به دست شهید خالد اسلامبولی، درجهدار ارتش مصر و عضو گروه جهاد اسلامی در بهار ۱۹۸۲ میلادی مهمترین واکنش این ملت به خیانتکاران محسوب میشد.
هزاران کاربر عرب و اهل مصر در شبکههای اجتماعی، مهارت و تبحر شهید صلاح محمد (محمد صلاح)، سرباز مصری در دریبل زدن موانع امنیتی و ضربه زدن به دشمن را با هموطن فوتبالیستش در باشگاه لیورپول مقایسه کردند.
شیخ «جهاد حلس» در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: رسانههای اسرائیل به صورت رسمی اعلام کردهاند که عامل تیراندازی به نظامیان رژیم اشغالگر، سرباز مصری «محمد صلاح» بوده است، خدا رحمت کند تو را ای فخر عرب و شما را در زمره شهدا و صالحان قرار دهد.
حساب کاربری به نام «دیپلماسی قدیم» در توییتی نیز نوشت: «محمد صلاح، سرباز مصری که در عملیات سینا علیه صهیونیستها به شهادت رسید، افتخار واقعی اعراب و نه یک هوادار فوتبال است. خدایا او را با انبیا، شهدا و صالحان محشور کن و ما را به ایشان ملحق فرما آمین».
یکی دیگر از کاربران عرب با عنوان «ابو ملک» با انتشار تصویری از محمد صلاح و دوستان هم رزمش نوشت: سرباز وظیفه که عملیات العوجه را انجام داد افتخار واقعی اعراب است، هم رزمانش او را نقاش صدا میکردند و او با خون خود راه بهشت را نقاشی کرد.
ارتش مصر در بیانیهای درباره آنچه حادثه امنیتی در گذرگاه مرزی «العوجا» عنوان شد، تلاش کرد انگیزههای جهادی پشت آن را منکر شود. در این بیانیه آمده بود که یک نیروی امنیتی در حال تبادل آتش با نیروهای قاچاق مواد مخدر از مرز عبور کرد که به کشته شدن وی و سه نفر از نیروهای تأمین امنیت مرزی اسرائیل انجامید. با این حال صهیونیستها که ابتدا میخواستند ابعاد این رخداد تاریخی را سانسور کنند، در نهایت خود در بیانیه ارتش عبری بر استشهادی بودن این عملیات صحه گذاشتند.
تهدید نیروهای مرزی مصر توسط مقامات امنیتی تلآویو متعاقب این عملیات و حمله متقابل جنگندههای اسرائیلی به مواضعی در دو شهر العریش و الشیخ زوید در منطقه صحرای سینا، نشانههای بارز وحشت صهیونیستها از این واقعه بود. در خاتمه مراسم، تشییع باشکوهی که مصریها دیروز برای پیکر شهید محمد صلاح برپا کردند، گویای همه چیز بود.
استقبال ملت مصر از این عملیات استشهادی و شجاعانه، در حالی بود که آنها سالها پس از سلیمان خاطر شهیدی در جبهه مبارزه با صهیونیستها نداشتند. در روزهایی که سیاستمداران و روشنفکران عرب رسماً تن به شکست و سکوت و سازش در مقابل زیادهخواهیهای صهیونیستها دادهاند، میتوان گفت مقاومت جانانه مجاهدان فلسطینی در باریکه غزه، در یک قدمی مرز رفح، باعث به جوش آمدن مجدد خون مصریها شده است.
کمی پیشتر، ارتش مصر با اعلام کشف یک راکتانداز در جنوب صحرای سینا که به سمت بندر اشغالی ایلات و ساحل دریای سرخ نشانه رفته بود، عملاً از وارد شدن این منطقه تاریخی به فاز مقاومت ضد صهیونیستی پرده برداشت.
تحلیل گر ارشد یدیعوت آحارونوت، در شبکه ۱۲ تلویزیون عبری، با انتقاد از ارتش رژیم صهیونیستی اذعان کرد: این عملیات توسط نیروهای یگان «رضوان» حزبالله لبنان که از دیوار مرزی عبور کردهاند، انجام نشد، بلکه یک سرباز ساده مصری با یک اسلحه کلاشینکف همه ارتش اسرائیل را به چالش کشید.
حالا هلاکت سه نظامی اسرائیل غاصب آن به دست یک سرباز ۲۳ ساله مصری در مرزهای مشترک میان مصر و فلسطین اشغالی، تنها مرزی را که برای اسرائیل امن مانده بود نیز ناامن کرد.
ناامنی که به برکت سالها مقاومت و ایستادگی حشدالشعبی، حزبالله، انصارالله، حماس و صدالبته انقلاب اسلامی، امروز به مرزهای مدیترانه و مصر باستان مسلماننشین رسیده و پس از گذشت دو دهه از امضای پیمان شرمالشیخ، میرود تا شرم تاریخی اعراب از نبرد با اسرائیل جنایتکار را خاتمه دهد.
محور مقاومت در صحرای سینا / گرایشات ضد صهیونیستی در مصر زنده است
علی عبدی، کارشناس و تحلیلگر مسائل غرب آسیا و فلسطین در گفتوگو با خبرنگار ایمنا پیرامون این درگیری در مرزهای سرزمینی مصر با رژیم اشغالگر قدس، اظهار کرد: مصر اولین کشور مسلمان و عربی بود که رژیم صهیونیستی را به طور رسمی، طی قرارداد شرم الشیخ در روزهای پایانی سال ۱۹۷۸ میلادی به رسمیت شناخت.
وی با بیان اینکه ۴۴ سال از این معاهده میگذرد، اظهار کرد: مصریها با گذشت این فراز و نشیبها نشان دادند که صلاح محمد که یک جوان ۲۳ ساله مصری است، در ۲۳ سالگی پیمان کمپ دیوید متولد شده است و امروز اقدام به این عملیات کرده است.
کارشناس مسائل غرب آسیا و فلسطین تصریح کرد: مسئله تفکرات ضد صهیونیستی و انگیزههای ضداسرائیلی همچنان در مصر زنده است. در رویدادهای سال ۲۰۱۱ میلادی در کشور مصر، موسوم به بیداری اسلامی رژیم صهیونیستی مجبور شد سفارت خود در قاهره را به طور موقت ببندد و اتباع خود را از این کشور عربی خارج کند.
به گفته وی، مردم مصر با وجود معاهده کمپ دیوید در این ۴۴ سال، ضدیت خود با رژیم اسرائیل کودککش را نشان دادهاند اما هر بار سرکوب شدهاند. شبیه اقداماتی که شاه در ایران قبل از انقلاب انجام میداد و گرایشات ضداسراییلی ایرانیها را سرکوب میکرد اما بعضی جاها قابل کنترل نبود؛ مانند بازیهای رسمی فوتبال ایران با اسرائیل در سالهای ۱۹۴۸، ۱۹۴۹ و ۱۹۵۲ که این گرایشات خودنمایی داشت.
با بیان اینکه امروز هم همین وضعیت در مصر حاکم است و نشان میدهد گرایشات ضد صهیونیستی در مصر زنده است، ادامه داد: اگر فرصتی پیدا شود مردم این کشور مسلمان این احساسات و گرایشات را بروز و ظهور خواهند داد.
به گفته وی، بخشی از این موضوع به پیشگامی مصریها در مبارزات ضداسرائیلی که از سال ۱۹۴۸ به بعد شروع شد و مصر در این جریان پیشتاز بود، باز میگردد. بخشی دیگر به حکومت جمال عبدالناصر بعد از کودتای افسران آزاد در مصر و تشکیل حکومت ناسیونالیستی که عبدالناصر تشکیل داد باز میگردد؛ او تا سال ۱۹۷۰ که از دنیا رفت بر همین مسلک و مرام بود.
عبدی خاطر نشان کرد: در این دوره عبدالناصر دو جنگ بزرگ با اسرائیلیها را پشت سر گذاشت جنگ اول در سال ۱۹۵۶ رخ داد و به نبرد سینا مشهور شد و جنگ سال ۱۹۶۷ نبرد دیگری بود که به جنگ شش روزه مصر با اسرائیل معروف است.
وی با بیان اینکه انور سادات در چند سال اول حکمرانی خود همان خط ناصر را ادامه داد، اظهار کرد: این رویه به جنگ ماه رمضان سال ۱۹۷۳ میلادی در دوره سادات منتهی شد اما بعد از مدتی او تغییر رویه داد و رویکرد تمایل به غرب را در پیش گرفت؛ از شوروی جدا شد و به سمت غرب گرایش یافت.
کارشناس مسائل غرب آسیا و فلسطین مسئله دیگر در این رابطه را گرایشات اسلامی مردم مصر و جماعت اخوان المسلمین عنوان کرد و گفت: این دو گروه هم گرایشات ضد صهیونسیتی داشتند اما متأسفانه در دورهای که محمد مرسی به قدرت رسید تغییر رویه دادند؛ حتی یک نامه کذایی به شیمون پرز رئیس جمهور وقت اسرائیل نوشتند و موجودیت این رژیم غاصب اشغالگر را پذیرفتند.
به گفته عبدی، آنچه امروز حکومت السیسی را نگران خواهد کرد فعال شدن همان گرایشات ضداسراییلی در جامعه بزرگ مصر است. این نشان میدهد مقاومت در محور سینا هم فعال شده و در عین فعال بودن در مناطقی از جنوب لبنان، داخل سرزمینهای اشغالی و بلندیهای جولان در صحرای سینا هم نفوذ کرده است.
نظر شما