به گزارش خبرنگار ایمنا، تشرف زائران حج تمتع امسال از سوم خردادماه بهصورت رسمی آغاز شد که در این مراسم ۸۷ هزار و ۵۵۰ ایرانی به زیارت خانه خدا مشرف میشوند.
از این رو جمعیت هلالاحمر اعلام کرد که ضروری است تا زائران پیش از اعزام به حج در جلسات آموزشی کاروان شرکت کرده و معاینههای پزشکی قبل از سفر را با دقت انجام دهند، زائران در گام بعد پرونده سلامت تشکیل داده و از پزشک کاروان درخواست کنند تا تمامی بیماریها را به صورت کامل در پرونده پزشکی درج کنند. این اقدام برای دسترسی سریع پزشکان به پرونده الکترونیکی ضرورت دارد.
بیماریهای خاص و مزمن مانند بیماری قند، فشارخون، صرع، سابقه سکته قلبی، سابقه بیماری روانی شدید باید به پزشک اطلاع داده شود تا کمیسیون پزشکی با بررسی دقیق در رابطه با اعزام به حج تصمیمگیری کند؛ زائران ضرورت دارد در راستای انجام هرچه بهتر مراسم حج، مشکلات مربوط به دندان خود را پیش از اعزام به حج برطرف کنند.
حجاج باید ۱۰ روز قبل از اعزام، واکسنهای مننژیت و هر واکسن دیگری که پزشک کاروان توصیه میکند، تزریق و کارت زرد دریافت کند. همراه داشتن این کارت در زمان ورود به کشور عربستان الزامی است؛ زائران در راستای آمادگی برای انجام هر چه بهتر مراسم حج مدتی پیش از اعزام، تمرینهای پیادهروی خود را آغاز کنند.
زائری که اعتیاد به مواد مخدر دارد و با کتمان این موضوع عازم سفر میشود باید بدانند که اعتیاد در کشور عربستان جرم بوده و اگر از زائری به هر میزان موادمخدر کشف شود با مجازات زندان مواجه میشود.
همچنین مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلالاحمر با مجموعهای از کارشناسان مجرب و متخصص در طول این سفر معنوی در خدمت زائران است و هر اقدامیکه برای حفظ و ارتقای سلامت سفر لازم باشد، انجام میدهد.
ضرورت توجه حجاج مبتلا به بیماریهای قلبی به نکات بهداشتی
هر ساله گردهمایی عظیم سالیانه مسلمانان دنیا برای انجام فرایض حج، بزرگترین مراسم مذهبی دنیا را رقم میزند؛ از این رو یکی از مهمترین چالشهای پیش روی زائران مراقبت بهداشت عمومی و فردی خواهد بود.
حجاج باید در مدت زمان محدود، تمام اعمال حج تمتع را در یک فضای فیزیکی محدود انجام دهند، از این رو تراکم جمعیت در طول سفر ۳۰ تا ۳۵ روزه باعث ایجاد تماسهای نزدیک غیرقابل اجتناب میشود که خود میتواند باعث شیوع بیماریهای مختلف عفونی و مسری شود.
برخی افراد که عازم حج هستند ممکن است بیماریهای مختلفی داشته باشند؛ به آنها توصیه میشود داروهای خود را به همراه داشته باشند؛ بیماران قلبی، مبتلا به فشار خون و دیابتی باید بیماری خود و اقدامات کنترل کننده آن را در نظر بگیرند، در ضمن مدیر کاروان را از بیماری خود باخبر کنند.
بیماران قلبی باید در طول سفر مراقب رژیم غذایی خود باشند، در طول سفر به هیچ عنوان نباید گرسنه بمانند و در مصرف مواد غذایی نظم داشته باشند، فعالیت بدنی خود را کاهش دهند و برای دوری از گرمازدگی ساعات اوج گرما از هتل خارج نشوند.
بیماران قلبی در رژیم غذایی باید روزانه مرکبات داشته باشند و از این مواد استفاده کنند، بیماران قلبی باید داروهای خود را سر وقت مصرف کنند و به هیچ عنوان زمان مصرف آنها را جابهجا نکنند؛ همچنین به بیماران قلبی توصیه میشود اضطراب و استرس نداشته باشند و به هیچ عنوان در اماکن شلوغ حضور نداشته باشند و سعی کنند در زمان خنکی هوا به زیارت بروند.
رعایت نکردن این موارد باعث افزایش ضربان قلب و شدت یافتن بیماری میشود، در صورت تنگی نفس یا درد قفسه سینه به پزشک کاروان مراجعه کنند. در سفر حج به علت اضطراب یا در اثر مصرف بیرویه قرصهای ضدبارداری توسط بانوان، بسیاری از افراد از تپش قلب و درد شکایت دارند که در این صورت باید به پزشک کاروان مراجعه کنند.
نظر شما