به گزارش خبرنگار ایمنا، مهارتآموزی همواره جزو مهمترین مسائل برای پیشرفت جوانان بوده و همیشه یکی از دغدغههای دانشجویان یادگیری مهارت در حین تحصیل است. در این راستا دانشگاه آزاد اسلامی بهدنبال تنوع آموزش و ایجاد مهارت است، درواقع این مرکز آموزشی به دنبال راهاندازی کارگاههای مهارتآموزی است که این مسئله از دیدگاه کارشناسان و دانشجویان از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و بسیاری از افراد مهارتآموزی را گامی برای توسعه کشور میدانند.
توجه به مهارتآموزی، رویکرد جدید دانشگاه آزاد اسلامی است
مجتبی جعفری، رئیس دانشگاهآزاد اسلامی واحد شاهینشهر در رابطه با رویکرد جدید دانشگاه آزاد اسلامی نسبت به برگزاری دورههای مهارتی به خبرنگار ایمنا میگوید: دانشگاه آزاد اسلامی به دلیل اینکه از بودجه دولتی برخوردار نیست در سالهای اخیر از آموزشهای نظری فاصله گرفته و به سمت آموزشهای مهارتی هدایت شده است.
وی میافزاید: دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال تنوع آموزش و ایجاد مهارت است؛ در این حوزه تلاش میشود هرگونه سلیقهای پوشش داده شود و از روشهای جدید و متنوع در آموزش استفاده شود.
رئیس دانشگاهآزاد اسلامی واحد شاهینشهر ادامه میدهد: یکی از تغییرات دانشگاه آزاد برگزاری دورههای کاربردی است که طی سالهای اخیر توسط دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهینشهر بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
وی با اشاره به طرحهای پیشین دانشگاه آزاد اسلامی میگوید: در گذشته طرحهای دیگری از جمله طرح پویش در این مرکز آموزشی ارائه شد که بر مبنای این طرح دانشجویان همزمان با فرآیند تحصیل در محیط کار نیز مباحث درسی خود را به صورت عملی فرا میگرفتند.
جعفری در همین رابطه میافزاید: علاوه بر این طرح، فعالیت در مراکز رشد از دیگر خدماتی است که دانشگاه آزاد اسلامی طی سالهای اخیر به دانشجویان خود ارائه کرده است و دورههای مهارتی نیز برگ دیگری از خدمات این مرکز آموزش عالی است.
وی تصریح میکند: درواقع زمانی که دانشگاه آزاد احساس کند در موقعیتی خاص وجود دوره آموزشی نیاز است آمادگی دارد که دوره متناسب با نیازهای مخاطبان خود را به بهترین شیوه برگزار کند.
رئیس دانشگاهآزاد اسلامی واحد شاهینشهر ادامه میدهد: در راستای تحقق این هدف مدرسههای عالی مهارت تعریف شده است و در مراکز مختلف دانشگاه آزاد متناسب با شرایط منطقه رشتهها و دورههای ویژه ارائه میشود.
اهمیت توجه به مهارتآموزی در حین تحصیل
حمیدرضا، دانشجوی دکترای شیمی آلی در رابطه با برگزاری دورههای مهارتآموزی در دانشگاه آزاد اسلامی، به خبرنگار ایمنا، میگوید: اینکه دانشجویان بتوانند به صورت پارهوقت تحصیل کنند، اهمیت بسیاری دارد.
وی میافزاید: درواقع دانشجویان زمانیکه به صورت پارهوقت تحصیل میکنند، میتوانند کنار تحصیل در دورههای مهارتآموزی شرکت کنند که این مسئله بسیار حائز اهمیت است.
این دانشجو ادامه میدهد: در حال حاضر افرادی که در دانشگاه دولتی تحصیل میکنند، باید تمام وقت خود را صرف تحصیل کنند و زمانی برای شرکت در دورههای مهارتآموزی و کارآموزی نخواهند داشت.
وی در رابطه اهمیت برگزاری دورههای مهارتی میگوید: برگزاری دورههای مهارتی در دانشگاه بسیار مفید است، اما این رویکرد باید در کل کشور ایجاد شود و سازمانهایی مانند فنیوحرفهای مهارتآموزی را در کل کشور نهادینه کنند.
یوسفی در همین رابطه تصریح میکند: درواقع مهارتآموزی جزو مواردی است که باید از کودکی مورد توجه قرار گیرد و دانشآموزان در همان دوران ابتدایی با مشاغل مختلف آشنا شوند و مهارتهای پژوهشی، نحوه تفکر و چگونگی رفع مشکلات را بیاموزند.
وی تاکید میکند: در این حوزه اینکه برخی از مراکز علمی و دانشگاهها در کنار دروس خود، کارگاههای مهارتی نیز ارائه دهند، بسیار اقدام مفیدی است و پیشنهاد میشود که این مسئله از دوران ابتدایی مورد توجه قرار گیرد.
این دانشجو در رابطه با تاثیر دورههای مهارتآموزی بر رشد و توسعه کشور میگوید: اگر تمام مراکز آموزشی، کارگاههای پژوهشی را در کنار دروس اصلی از کودکی برای دانشآموزان فراهم کنند، طی ۱۰ سال آینده با نتایج بسیار مثبتی مواجه میشویم.
وی میافزاید: البته پیش از مهارتآموزی، کودکان باید با پژوهش آشنا شوند. درواقع مهارتآموزی دومین پله پیشرفت است و دانشآموزان ابتدا باید با مسائل پژوهشی آشنا شوند.
کارگاههای مهارتآموزی تجربه مفیدی برای دانشجویان است
کامران شماعی، مدیر یک مرکز آموزشی در رابطه با اهمیت توجه به دورههای مهارتی به خبرنگار ایمنا میگوید: برگزاری دورههای مهارتی اقدام بسیار مثبتی محسوب میشود که قبلاً نیز در دانشگاههای صنعتی کشور وجود داشت.
وی میافزاید: در این طرح دانشجویان میتوانند دانش خود را در کارگاه مورد بررسی قرار دهند که این تجربه بسیار مفیدی است، زیرا دانشجویان خود را در فضای کار ارزیابی میکنند.
این مدیر مرکز آموزشی ادامه میدهد: دانشجویان با شرکت در کارگاههای مهارتآموزی، متوجه میشوند که مسائل تئوری دانشگاه چه میزان بازدهی داشته و از این مسائل در محیط کار استفاده میکنند.
وی تاکید میکند: برای درک اهمیت مهارتآموزی میتوان به دانشآموزان هنرستان توجه کرد. در رشتهای مانند عمران افرادی که در هنرستان تحصیل کردهاند و از این طریق وارد دانشگاه شدهاند به دلیل اینکه پیش از ورود به آموزش عالی در کارگاههای عملی نیز حضور داشتهاند، دانش بیشتری نسبت به سایر دانشجویان خواهند داشت.
شماعی در رابطه با مزایای برگزاری دورههای مهارتآموزی میگوید: کارگاههای عملی یکی از مسائل مهمی است که امروزه در دنیا مورد توجه قرار گرفته و اقدام زیرساختی مطلوبی در جهت پیشرفت جامعه محسوب میشود و باید این اقدامات روز به روز افزایش یابد.
وی در همین رابطه میافزاید: درواقع درصورتی که کشوری قصد پیشرفت دارد، باید جوانان را به سمت فعالیتهای تحقیقی و میدانی هدایت کند. کاوش، تحقیق و فعالیتهای عملی میدانی میتواند برای کشور بازدهی بسیاری داشتهباشد و این برنامه بسیار ایدهآلی برای جامعه محسوب میشود.
نظر شما