به گزارش ایمنا، محمدباقر قالیباف امروز -پنجشنبه چهارم خردادماه- در نشست شورای اداری رؤسای شهرستانهای طبس، فردوس، بشرویه و سرایان، اظهار کرد: یک سیاست قطعی را در مجلس دنبال میکنیم دولت هم همین نگاه را دارد و همراهی میکند که در قوانین جاری، قانون برنامه و قوانین بودجه سالانه به سمت تمرکززدایی پیش برویم.
وی افزود: یکی از اشکالات و نارساییهایی که در کشور وجود دارد اینکه در تصمیمگیریها تمرکزگرایی داریم و هر چیز جزئی را به تهران و وزارتخانهها وصل میکنیم که وقت و هزینه برای آن صرف میشود اما مشکلات باقی میماند.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: منظور از تمرکز زدایی در امور تصدیگری است و در موضوعات تولیگری، هدایت و نقش هدایتگری و تصمیمگیری در مرکز ضروری و عاقلانه است زیرا هرچه تصدیگری در مرکز بخواهیم بر مشکلات افزوده میشود.
وی گفت: نمونه این نگاه و سیاست از سال ۱۴۰۰ تا سال جاری روشن بوده، به گونهای که با نظر مثبت رئیس جمهور در مورد تبصره ۱۸ قانون بودجه که مربوط به اشتغال است روانسازی صورت گرفت.
قالیباف اضافه کرد: سال ۱۴۰۰ اتفاقات خوبی در شورای برنامهریزی استانها افتاد و در سال ۱۴۰۱ بودجههایی در مجلس تصویب شد اما ۱۰ درصد آن به استانها آمده و با تأخیر مواجه شد.
وی افزود: امسال در مورد تبصره ۱۸ قانون بودجه فرایند کار روان شد بطوری که همه تصمیمگیری به شورای برنامهریزی استان منتقل و حساب خزانه در استان باز شده است و بدون سیر در سازمان برنامه و بودجه و از طریق وزارت اقتصاد اعتبارات واریز میشود.
رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: وامهایی که سالهای قبل داده شده و اقساط آن بر میگردد به خزانه استان بازگشته و مجدد در اختیار کارآفرینان و اشتغال قرار میگیرد که در کشور حدود ۱۰۰ همت است.
وی ادامه داد: ما این سیاست، نگاه و رویکرد را در برنامه هفتم دنبال میکنیم تا از این جنس کارها را ببینیم و تمرکزگرایی در مرکز را از بین ببریم.
قالیباف افزود: بر این اساس شورای برنامهریزی در استان و شهرستانها تصمیم میگیرند و به طور طبیعی باید به مردم و مرکز پاسخگو باشند که چه اقداماتی انجام دادهاند.
وی تصریح کرد: مدیران در استانها و شهرستانها باید برای این جنس کارها آماده باشند تا در برنامه هفتم به این شکل عمل کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه یک نکته دیگر که مهم بوده مولدسازی است که همین مسیر را دنبال میکنیم، اظهار کرد: در رابطه با مولدسازی برخی افراد متوجه موضوع نشدند و حتی برخی نخبگان صاحبنظران و دوستان مجلس نقدهایی داشتند؛ این مصوبه به تأیید مقام معظم رهبری رسید و اشکالاتی در آئیننامه بود که اصلاح شد.
وی با بیان اینکه از سال ۱۳۸۲ تا ۱۴۰۱ حدود ۱۲ قانون در قوانین دائمی و بودجه به تصویب رسیده و برای مولدسازی اجرا نشده است، گفت: این ظرفیت متعلق به بیتالمال است و چرا نباید در زمینه زیرساختی و حل مشکلات کشور استفاده شود، این ظرفیتها در سال چند برابر بودجه عمرانی کشور است.
قالیباف گفت: به خاطر ضعف در مدیریت، نداشتن انضباط دقیق مالی و مدیریتی، نداشتن شجاعت در تصمیمگیری و گیرهای نابهجای دستگاههای نظارتی که باعث میشود مدیر شجاعت در تصمیمگیری را از دست بدهد باعث معطل ماندن این ظرفیتها شده است.
آئیننامه مولدسازی تنظیم شده است
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: آئین نامه مولدسازی تنظیم و بخش قابل توجهی از اختیارات به استانها واگذار شده است، هرچند ضابطهگذاری نباید فقط در مرکز استان باشد و بخشی نیز باید در شهرستانها انجام شود، همچنان که بخشی از ضابطهگذاری در سطح ملی است.
وی تصریح کرد: باید به جای اینکه از مرکز کشور به استانها برویم و پاسخگو باشیم جریان عکس شود و این اختیار در دست استان قرار گیرد و بعد پاسخ دهد که چرا برای حل مشکل اقدام نشده است لذا گره مشکلات کشور اینگونه حل میشود.
قالیباف به موضوع بیمه کارگران ساختمانی اشاره کرد و افزود: ما باید کارگران ساختمانی را بیمه کنیم اما اگر به گونهای باشد که هزینه پروانه را بالا ببرد و مانع ساخت و ساز شود باید اصلاح لازم صورت گیرد و این اصلاح زمانبر هم نباشد.
وی گفت: قانون را باید به گونهای بنویسیم که آئیننامه اجرایی آن منطبق بر وضعیت استانها و شهرستانها باشد چون شرایط محیطی شرق و غرب کشور متفاوت است و نمیتوان یک نسخه واحد برای کل کشور پیچید.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اقدام در حوزه معیشت و محرومیتزدایی نیز از اولویتها است، افزود: در برنامه هفتم باید مباحث مربوط به مهار تورم را مورد توجه قرار دهیم که کار اساسی و جدی انجام شود.
وی تصریح کرد: البته اقدامات مقطعی نیاز داریم از جمله تأمین آب شرب روستاها و رفع مشکلات مناطق محروم همچنین ظرفیتهایی که در نهادهای عمومی غیردولتی است و باید به کار گرفته شود.
۶ میلیون از دهکهایی پایین تحت پوشش بیمه قرار گرفتند
قالیباف ادامه داد: سال گذشته نزدیک به شش میلیون دهکهای پایین که بدون بیمه بودند با مصوبه مجلس و اقدام جهادی دولت تحت پوشش بیمه قرار گرفتند و طبق رصدی که انجام دادیم تا آخر خرداد پارسال پنج میلیون و ۹۰ هزار نفر به طور رایگان بیمه شدند لذا از این جنس کارها را باید دنبال کنیم.
وی با اشاره به تصمیمات مجلس در بخش مسکن، گفت: ما باید کمبود مسکن را جبران میکردیم لذا قانون جهش تولید مسکن تصویب شد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مجلس یازدهم ترکیبی خوبی دارد، ادامه داد: نیروهای جوان، به روز، دانش بنیان، خلاق و نوآور در کنار افرادی که چند دوره تجربه قانونگذاری و پختگی دارند ظرفیت بسیاری خوبی برای قانون گذاری است.
وی خاطرنشان کرد: نقش دولت در قانون جهش تولید مسکن تولیگری و نه تصدیگری است، بنابراین باید زمین را که یکی از داراییهای غیر مولد در اختیار دولت است واگذار کنیم و برای مردم تسهیلگری انجام دهیم تا خودشان خانه بسازند.
قالیباف با اشاره به تصویب دو قانون دیگر در مجلس شورای اسلامی، افزود: با رصدی که انجام دادیم هنوز این قوانین در حوزه عمرانی استانداریها و فرمانداریها مورد استفاده قرار نگرفته است.
وی گفت: یکی از این قوانین مربوط به اسکان آسیبپذیر در حاشیه شهرها و مراکز استانهاست که بخشی از این زمینها متعلق به دولت بوده و قانون اجازه داد اگر افراد غیرقانونی ساختند ولی سازه غیر فنی نبوده به قیمت منطقهای به همان افراد واگذار شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: از ظرفیت این قانون تاکنون خیلی کم استفاده شده است در صورتی که بخش قابل توجهی از این افراد مردم محروم جامعه هستند.
وی با اشاره به اینکه اشکالاتی در ماده ۱۰۰ داریم گفت: درصد اصلاح ماده ۱۰۰ هستیم و در قانون بودجه برای شهرداریهای کل کشور تصویب شد در مورد احکام ماده ۱۰۰ که صادر شده و خلاف شهرسازی نبوده و یا مشکلات سازهای و بهداشتی نداشتهاند میتوان پایان کار صادر کرد.
قالیباف افزود: به شرطی که شهرداریها با این ظرفیت مالی که برایشان ایجاد میشود آن را صرف هزینههای جاری نکنند و در حوزه سرمایهگذاری و تأمین درآمدهای پایدار از جمله گسترش فیبر نوری صرف شود.
۴ برابر استاندارد دنیا انرژی مصرف میکنیم
وی با بیان اینکه چهار برابر استاندارد دنیا انرژی مصرف میکنیم، گفت: از محل صرفهجویی در محل انرژی میلیاردها دلار برای تقویت زیرساختها اختصاص مییابد که اینگونه اقدامات ما را نجات میدهد، پیش میبرد و امید را در جامعه زنده میکند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به طرح احداث راه آهن چابهار به سرخس، اظهار کرد: با احداث این خط ریلی که بخشی از مسیر از خراسان جنوبی عبور میکند میتوان صدها میلیون تن بار را در کریدور جنوب به شمال کشور جابهجا کرد که دهها میلیارد دلار برای ما تولید ثروت میکند و در این صورت برای احداث یک جاده یا دوبانده سازی پروژه معطل نمیماند و زمانبر نمیشود.
وی تصریح کرد: اگر امنیت سرمایهگذاری را فراهم کنیم فرصتها خود به خود برای سرمایهگذاران فراهم میشود و تا زمانی که اقتصاد ما دولتی باشد هر قدر پول داشته باشیم مشکلات ما حل نمیشود.
قالیباف افزود: همانطور که جنگ را مردمی اعلام کردیم اقتصاد هم باید مردمی شود و ظرفیتهای مردمی و جوانان به میدان بیاید.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به به دیدار چهره به چهره با جمعی از مردم در طبس، گفت: همانطور که مقام معظم رهبری تذکر دادند اگر نمیتوانید مشکل یا گرهی را از مردم باز کنید روی خوش که میتوانید داشته باشید لذا برخی موارد رفتاری بود.
وی تصریح کرد: برای مثال فردی گلایه داشت به من توهین شده که نباید اینگونه باشد اینها همان مردمی هستند که وقتی در جنگ نیاز داشتیم خون و مال خود را دادند و اگر این کار را هم نمیکردند حرمت داشتند.
قالیباف گفت: بهعلاوه اینکه برخی کارها را میتوان حل و فصل کنیم به عنوان مثال تجهیزات پزشکی عادی مورد نیاز بود که در همین سفر از محل اعتبارات محرومیتزدایی میتوان آنها را رفع کرد و اینگونه کمبودها پذیرفتنی نیست.
وی در پاسخ به درخواست یکی از فرمانداران حاضر در این نشست درباره فوقالعاده خاص کارکنان وزارت کشور افزود: ما در این زمینه ردیف بودجه گذاشتیم و اعتبار دادیم که هم وزرات کشور و هم وزارت جهاد کشاورزی با توجه به شناختی که از این دو مجموعه داریم مشکل را پیگیری و حل میکنند.
ضرورت توجه به فعالیتهای فرهنگی
رئیس مجلس شورای اسلامی در خصوص لزوم توجه به فعالیتهای فرهنگی تصریح کرد: امسال در اعتبارات به مسائل فرهنگی توجه کردیم و به ویژه در حوزه مسائل عمومی فرهنگی مثل اوقات فراغت، دستگاهها مکلف به اختصاص اعتباراتی شدند.
وی گفت: البته فعالیت فرهنگی را نباید فقط در ساخت و ساز بگیریم و بخشی مربوط به تولید محتواست که جوانان و نوجوانان به برنامههای مفید و کیفی نیاز دارند.
قالیباف با ابراز ارادت به مردم خراسان جنوبی افزود: مردم این استان مردمی سختکوش، قانع، ولایتمدار، متدین حلیم، صبور با فرهنگ غنی هستند که در همه عرصههای انقلاب پای کار بودهاند.
وی با اشاره به حضورش در سومین کنگره سرداران و ۱۵۴ شهید شهرستان بشرویه که صبح امروز برگزار شد، افزود: ما به وضوح این ویژگیها را از شهدا و رزمندگان استان دیدیم و انشاالله در عرصههای اقتصادی و جنگ ترکیبی که دشمن در این دو بخش ما را ضعف دیده با همت مردم متدین استان بر این مشکلات هم فائق خواهیم آمد.
رئیس مجلس شورای اسلامی صبح امروز پنجشنبه در سفر یک روزه به خراسان جنوبی، وارد بشرویه شد و در سومین کنگره سرداران و ۱۵۴ شهید بشرویه شرکت و سخنرانی کرد و در ادامه برنامه راهی شهرستان طبس شد.
منبع: فارس
نظر شما