وحید میرنظامی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: مقرر شده است در زمینه موضوعات مشترک بین مدیریت شهری و اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی درباره حفظ آثاری همچون بازار تاریخی اراک، مقبره آقا نورالدین و خانههای تاریخی که هویت شهر اراک را تشکیل میدهد، جلسات منظمی داشته باشیم و این مسائل را به بحث بگذاریم.
وی با بیان اینکه بازار اراک ستون فقرات شهر و هویت تاریخی اراک است، افزود: ناهماهنگی بین مدیریت شهری، اداره کل اوقاف استان مرکزی، اداره کل میراث فرهنگی و هیئت امنای بازار تاریخی اراک و تأمیننشدن منابع مالی مناسب در کنار نبود مدیریت درست این منابع، به مرور زمان باعث فرسایش کالبدی بازار خواهد شد.
رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی شهر اراک ادامه داد: سستی مصالح و تغییرات اقلیمی لزوم مرمت مداوم بناهای تاریخی را به ما یادآور میشود چه بسا به دلیل خطراتی که این بناها را تهدید میکند، در دهههای بعدی این آثار ارزشمند را به شکل کنونی آنها نداشته باشیم.
وی با بیان اینکه بازار اراک بیش از ۲۰ سرا را در خود جای داده که تعداد زیادی از این سراها در تملک اداره کل اوقاف امور خیریه استان است اما آنچنان که باید در مرمت و نگهداری آنها اقدام نشده است، تصریح کرد: بنای بازار یک زنجیره مشاعی است و مالکان خصوصی، متولیان و مالکان دولتی باید در تعامل با هم برای حفظ و نگهداری این بنا تلاش کنند.
میرنظامی تاکید کرد: شهرداری وظیفه مستقیمی در صیانت از بنای بازار ندارد اما از آنجا که این مسئله ارتباط مستقیم با حفظ هویت شهری دارد، مدیریت شهری آمادگی خود برای خرید بعضی سراها را اعلام کرده و بودجه لازم برای تملک یا مرمت این بنا پیشبینی شده است.
وی گفت: بقعه آقانور نیز یکی از میراث مذهبی و تاریخی مردم شهر اراک است که شناسنامه شهر ما را شکل میدهد و اگر ما در حفظ مقبره این بزرگان اهتمام نداشته باشیم، شناسنامه شهری خود را از دست خواهیم داد.
نظر شما